Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tomektr napisał(a):Jak ma się sprawa odnośnie chipowania silnika 1.4 CZEA 150KM że skrzynią manualną (oznaczenie RSW (6S)???). Bo wszędzie jest mowa o DSG. Czy ta skrzynia i sprzęgłowa podoła 170-180KM?
czapel napisał(a):Kraków średnio? myślałem ze własnie wszyscy tutaj ich polecają.
ma16 napisał(a):Także polece Daniela z TTC. Moj leon bedzie 3 moim autem które bede tam robił i nigdy sie nie zawiodłem
1.4 TSI ACT 150 KMTomektr napisał(a):Jak ma się sprawa odnośnie chipowania silnika 1.4 CZEA 150KM że skrzynią manualną (oznaczenie RSW (6S)???). Bo wszędzie jest mowa o DSG. Czy ta skrzynia i sprzęgłowa podoła 170-180KM?
speedfr napisał(a):1.4 TSI ACT 150 KMTomektr napisał(a):Jak ma się sprawa odnośnie chipowania silnika 1.4 CZEA 150KM że skrzynią manualną (oznaczenie RSW (6S)???). Bo wszędzie jest mowa o DSG. Czy ta skrzynia i sprzęgłowa podoła 170-180KM?
ponawiam pytanie jak kolega czy ktoś robił remap dla tego silnika ?
I modlisz się, żeby w ASO nie zauważyli, że ilość roboczogodzin ECU jest zupełnie inna niż ilość roboczogodzin TCUKubaaBia napisał(a):jak cos sie wychrzani podpinasz stary i zadnych logów itp brak
servo napisał(a):I modlisz się, żeby w ASO nie zauważyli, że ilość roboczogodzin ECU jest zupełnie inna niż ilość roboczogodzin TCUKubaaBia napisał(a):jak cos sie wychrzani podpinasz stary i zadnych logów itp brak
Ale jak coś się wywali w skrzyni albo silniku - na pewno nie będą na to patrzeć...?
Jednak wtedy kupowałeś box u nich i miałeś go w papierach auta jako "Aapproved by Seat". Teoretycznie Seat wie, co ten moduł zmienia i jak - i biorą na siebie ryzyko awarii. To jest inna sprawa. Tak, jak Cupra z "fabrycznym" chipem ABT na 370KM (bodaj edycja "carbon" ).KubaaBia napisał(a):kupujac nowego Leona mozna bylo dokupic od razu BOX i bez utraty gwarancji
servo napisał(a):Tak, jak Cupra z "fabrycznym" chipem ABT na 370KM (bodaj edycja "carbon" ).
czapel napisał(a):tutaj seria
no to umówiony w bielsku na 1 marca![]()
lepiej sprzedać obecne i poszukać używanej Cupry, bo taki swap nie ma sensu z finansowego punktu widzenia.brzooza napisał(a):Nie zakładając oddzielnego tematu...
Głupia myśl wpadła mi do głowy, mam 1.4tsi fr, gdyby tak kupić rozbitka cupre i przeszczepić silnik, skrzynie biegów, cały napęd może nawet 4drive zrobić, hamulce. Taki rozbitek z Niemiec za jakeis 25tys pln na swap bebechow, czy miałoby sens ?
kubenso84 napisał(a):Nie ma za co, jednak żeby nie było idealnie, jak to zwykle bywa, apetyt rośnie w miarę jedzenia, teraz po głowie chodzi mi 1.8 tsi + chip.
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości