Jak się sprawują sprężyny po dłuższym okresie użytkowania ?
Czy są same pozytywy, czy może pojawiły się jakieś negatywne skutki ? Sam zastanawiam się nad ich zakupem, bo w sumie cena niecałych 570zł to niewiele jak za poprawę prowadzenia w zakrętach
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
maciek89 napisał(a):(też fabryka KW)
maciek89 napisał(a):Weitec nie istnieje od paru lat, teraz jest ST Suspensions.
maciek89 napisał(a):wystarczy położyć na stole gwint AP i MTS
maciek89 napisał(a):Amortyzatory są na 100% klepane przez KW
kososki napisał(a):Czy istnieje ryzyko, że przy dużych obciążeniach np. 5os. na pokładzie + bagaż mogłoby coś ocierać przy mocniejszym zakręcie ?
"maciek89 napisał(a):tylko bardziej dla gleby, niż do sportowej jazdy
Daniel1980 napisał(a):Jest jeszcze KW V3
Daniel1980 napisał(a):B16
5eba napisał(a):Rozumiem ze miales same sprezyny na standardowych amortyzatorach? Czy amortyzatory tez pro kit?
Teequila napisał(a):5eba, jakbyś chciał to mogę Ci zaoferować tez cały zestaw z FR, przód tył . Amortyzatory + sprężyny.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Miguel07 napisał(a):Cupra fabrycznie jeszcze nizej siedzi niz fr?
matban napisał(a):Macie jakieś zdjęcia aby porównać wysokość zawieszenia na prokit i sportline?
tak prawdę mówiąc to zmieniając sprężyny na obniżone to jest to pretekst to odrzucenia reklamacji, jeśli taka wystąpi, i to nieważne, gdzie było robione.MichałM napisał(a):Jedyne, co mnie powstrzymuje przed udaniem się na montaż nowych sprężyn poza ASO, to tylko ewentualne problemy z gwarancją przy wystąpieniu usterek zawieszenia.
raflo83 napisał(a):Nie pamiętam, jak u siebie po założeniu Pro-kit, ale wydaje mi się, że przód jest wyżej, niż tył,
raflo83 napisał(a): Mierze od krawędzi felgi (najwyższy punkt) do krawędzi błotnika.
mierzyłem już w kilku miejscach i konkluzja jest taka, że lewy tył siedzi 5mm niżej, niż pozostałe koła. Półtora roku temu "przytarłem" lewym tyłem o krawężnik w zimieCobra_o7o napisał(a):No i porównywać trzeba na płaskim i równym ale o tym chyba nie trzeba wspominać.
Cobra_o7o napisał(a):Cupra jest nieco niższa na 19", FR seryjnie stoi na 17", 18" po dopłacie.
To ile masz nalatane ze juz ci sie koncza? Ja na swoich od 20tys, a mam na budziku 45tys założone mam sportline tylko wydaje mi sie że dla ciebie Aka będzie zbyt nisko??AKa napisał(a):Pobawię się w archeologię. 5f, fr, kończą mi się powoli amortyzatory- chciałbym puścić go w dół z jakieś 10mm max (inaczej nie wjadę do garażu). Co robić, jak żyć? Seryjne springi + amory o obniżonym skoku?
Z tego co widziałem na 1 stronie to po założeniu prokitu może wyjść koza... W tym temacie się nie znam, więc liczę na wasze doświadczenie...
83Dario napisał(a):założone mam sportline
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości