gzrybol, odpowiadając na Twoje pytania.
Mam doświadczenie z przeróbkami lamp H7/15 na LED w Leonach przed FL.
Po FL z tego co kojarzę jest pewna różnica w instalacji elektrycznej ale to jest do ogarnięcia.
Bardziej interesuje mnie na ile Twój sterownik BCM jest porównywalny do samochodów przed FL (chodzi o zakres pozycji adaptacji)
Z grubsza biorąc potrzebujesz:
2 lamp kompletnych + ogarnięcia instalacji z wtyczkami do lamp i do BCM
Zestaw automatycznej regulacji zasięgi reflektorów czyli : sterownik, czujnik poziomu, okablowanie do BCM
Skoro masz pakiet zimowy to powinieneś mieć BCM High (to ułatwia sprawę)
Ale nie wiadoma jest jakiego masz Gatewaya - przy module MID może nie działać w pełni funkcjonalność świateł autostradowych. Oczywiście można zmienić Gatewaya na HIGH ale to wymaga zdjęcia ochrony componentu online.
Podsumowując da się to zrobić zgodnie z oryginałem, pytanie na ile jesteś przywiązany do gwarancji - bo teoretycznie tracisz ją na elementy które podlegają modyfikacjom
Kamera cofania żaden problem napisz do kolegi Silver
http://leonclub.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=384 on nie jest zbyt daleko od Ciebie, a niedawno ogarniał kamerę cofania Octavii III a że to modele bliźniacze to myślę że nie bedzie problemu z Twoim.
Co do nawigacji to grubszy temat bo można ją odblokować tylko z poziomu fabryki kodami SWaP, które już potrafią coniektórzy crackować ale to także wiąże się z tym iż przy pobycie w serwisie i wgraniu jakieś aktualizacji którą serwis sobie wymyśli tracisz to co miałeś zmodyfikowane.
Jeżeli masz full linka to mapy poprzez telefon powinny być dla Ciebie wystarczające