Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Glośniki Tył

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Glośniki Tył

Postprzez Kryki88 » 29 lutego 2024, 10:57

Witam.

Padł mi jeden głośnik w tylnych drzwiach. Chciałbym wymienić na coś dobrego i niedrogiego.
Polecacie jakieś głośniki na tył w przestępnej cenie ?
Jaką średniće mają tylne głośniki w drzwiach ?
Kryki88
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: Seat Leon III ST
Silnik: DDYA 1.6

Reklama

Re: Glośniki Tył

Postprzez mm.max » 29 lutego 2024, 14:06

Głośniki tył 165mm.
Przy wymianie na coś aftermarketowego weź pod uwagę że wraz z głośnikiem musisz kupić dystans i dopasować do pieścienia uszczelniającego w tapicerce drzwi.
Ja w swoim Leonie wymieniałem całe audio na markę AudioSystem z tyłu zastosowalem serię M.
Jak już coś robisz przy głośnikach pokuś się o wyciszenie matami bitumicznymi części metalowej a pianką akustyczną części tapicerskiej - naprawdę to dużo pomaga a docelowo jak podobnie zrobisz przednie drzwi audio będzie na duży +
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez Kryki88 » 1 marca 2024, 09:23

mm.max napisał(a):Głośniki tył 165mm.
Przy wymianie na coś aftermarketowego weź pod uwagę że wraz z głośnikiem musisz kupić dystans i dopasować do pieścienia uszczelniającego w tapicerce drzwi.
Ja w swoim Leonie wymieniałem całe audio na markę AudioSystem z tyłu zastosowalem serię M.
Jak już coś robisz przy głośnikach pokuś się o wyciszenie matami bitumicznymi części metalowej a pianką akustyczną części tapicerskiej - naprawdę to dużo pomaga a docelowo jak podobnie zrobisz przednie drzwi audio będzie na duży +

Dzieki za porady. Wszystkie drzwi, bagaznik oraz pod tylną kanapa mam już maty bitumiczne i pianke. ;)
Kryki88
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: Seat Leon III ST
Silnik: DDYA 1.6

Postprzez rogerdaroger » 1 marca 2024, 11:16

mm.max napisał(a):Głośniki tył 165mm.

Mógłbyś dokładnie podpowiedzieć jaki zestaw wybrałeś? U mnie też padł głośnik i nie wiem czy jest sens wybierać oryginalny sprzęt
rogerdaroger
Stella
Stella

Region: małopolskie
Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat