Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Wiesz co najwyzej mozemy ci powiedziec gdzie sie udac by motor nie padl po kilku wdepnieciach i zeby ci nikt kitu nie wciskal a sam motor zostal profesjonalnie sprawdzony przed modami.miniek77 napisał(a):Czy któryś z was ma jakiś ciekawy program, który mógłby mi polecić, ewentualnie nawet wgrać.Pozdrawiam
Wszystkie w/w firmy maja w dorobku 1.8 T, ktore jest opanowane od podstaw do prawie 400 KM (mamy jedno clubowe 1.8 T 4x4 400 KM by Tomson - Pawel 20VT4)miniek77 napisał(a):Co do programów, to wolałbym jakiś sprawdzony gotowiec od kogoś kto ma seryjną Cuperke i jest zadowolony z softu.
Da rade ale nie w ABTminiek77 napisał(a):Dzięki za porade, masz racje co do ABT, wiem że ciężko jest z k 03s wycisnąć coś ponad 190-200 kucy
Bez przesady napewno dostaniesz to co bedziesz chcial w miare mozliwosci sprzetu a sam rachunek nie bedzie wiekszy niz 2 tzl.miniek77 napisał(a):W ww firmach nie dostanę nic innego, poza astronomicznym rachunkiem.
To moze czas zacząć odwiedzac krajowe firmy by sie mile rozczarować pomimo braku calej otoczki marketingowej i wizualnej efekty i zaangarzowanie jest na nieporownywalniewyższym poziomie.miniek77 napisał(a):Z ciekawostki powiem Ci jak wyglądał program do mojej S4 w firmie SPORTEC w Szwajcarii. Cały tuning trwał godz, w czym były dwa hamowania
miniek77 napisał(a):Co do programów, to wolałbym jakiś sprawdzony gotowiec od kogoś kto ma seryjną Cuperke
miniek77 napisał(a):W ww firmach nie dostanę nic innego, poza astronomicznym rachunkiem.
miniek77 napisał(a):nic innego, poza astronomicznym rachunkiem.
to nasza cena x 3.5 wiec wychodzi drogominiek77 napisał(a):SPORTEC
Tonny S napisał(a):i tu sie mylisz , bo w zamian otrzymujesz profesjonalnie zrobiony program pod Twoje auto
U nas nie ma rozroznienia na Stage 1 i 2 masz robiony soft pod Stage 2 i bez gadania wymagajacy rynek w tym przedziale cenowym i świadomości klienta.miniek77 napisał(a):To Ty się mylisz, Stage 01 w 99 % to gotowce, Stage 02 wymaga juz konkretnego podejścia do auta, ( czym wytłumaczysz różnice w cennikach między "Modyfikacje sterowników silnikowych" , a "Modyfikacje specjalne".
I też na to liczymy z twojej strony, poczekajmy aż sie odzwą benzynowce.miniek77 napisał(a):Bez obrazy Panowie, chętnie wysłucham Waszych sugestii,bo uważam że nie ma jak rzeczowa dyskusja.m
Przepraszam Tonny, zakręciłem sie troszkeTonny S napisał(a):miniek77, kolego zle zacytowales.
miniek77 napisał(a):Co do programów, to wolałbym jakiś sprawdzony gotowiec od kogoś kto ma seryjną Cuperke i jest zadowolony z softu
Ale mi nie chodzi o pieniądze, głównie zależy mi na porównaniu poszczególnych programów, bo to co jest dobre dLa Ciebie, nie koniecznie musi mi sie podobać, a swoją drogą i tak pewnie wyląduje w unitronicu, choć nie usmiecha mi się gnać pół Polski i to pewnie nie jeden raz. A co do butów to często właśnie je tak kupujebelzi napisał(a):
Stac Cie na eRke, to i stac na program < 2 kPLN
W poniedzialek podzwon do fachowcow, ktorych podal Tonny i zasiegnij ich opini, rozeznaj sie w cenach i bedziesz mogl podjac wlasciwa decyzje
miniek77 napisał(a):choć nie usmiecha mi się gnać pół Polski
Wystarczy mi 240-250 kucy, wolałbym z 320 Niutków, nie chcę robić żadnych większych modów, bo potrzebuje auto niezawodne. Takim był stary leon , zadnych problemów przez dwa lata. Uświadczyc ładną Cupre w Polsce to nielada wyczyn, a skusić jej właściciela do sprzedaży to mega wyzwanie.Dlatego auto ma być serią z małym +.Caper napisał(a):na samym sofcie moze z 270 bedziesz miec na k04... polecam wymiane turbo, teraz mam nowe K16 ale program pod RS i chyba wroce do poprzedniej konfiguracji bo mi sie juz w program nie chce bawic... chociaz kto wie
Caper napisał(a):polecam wymiane turbo, teraz mam nowe K16 ale program pod RS i chyba wroce do poprzedniej konfiguracji bo mi sie juz w program nie chce bawic... chociaz kto wie
miniek77 napisał(a):W ww firmach nie dostanę nic innego, poza astronomicznym rachunkiem.
miniek77 napisał(a):Wystarczy mi 240-250 kucy, wolałbym z 320 Niutków, nie chcę robić żadnych większych modów, bo potrzebuje auto niezawodne.
Ano to ,że wolę coś sprawdzonego, niż jeździć co tydzień na jakieś poprawki. Liczę na wypowiedzi kogoś kto ma Cuperke ori, na fabrycznych gratach, z fajnym sprawdzonym softem. Co do wspomnianego wykresu na 250 KM, to podoba mi się i szczerze mówiąć do wczoraj myślałem że comp sport to tylko TDI. Wiem że temat jest kontrowersyjny, tak jak kiedyś kontrowersyjnym był mój Top Sport na LPG, którym bez problemów zrobiłem 70 tys.km , po czym sprzedałem koledze, który defakto jest mega zadowolony.usher napisał(a):Co rozumiesz pod pojeciem "w program nie chce mi sie bawic"![]()
miniek77 napisał(a):Wiem że temat jest kontrowersyjny
miniek77 napisał(a):Liczę na wypowiedzi kogoś kto ma Cuperke ori, na fabrycznych gratach, z fajnym sprawdzonym softem.
Poczytaj prosze poprzednie posty, wcale nie chodzi mi o pieniądze itd. wczoraj wieczorem już dokładnie to wyjaśniłem, po drugie wiem co to szukajka, po wpisaniu słowa cupra wiem już wszystko co zrobić by zwykłą 1.6 przerobić na R-keusher napisał(a):miniek77, znowu nieprecyzyjnie cytujesz - zauwaz ze to odnosilo sie do Capera
miniek77 napisał(a):Wiem że temat jest kontrowersyjny
Temat wcale nie jest kontorwersyjny...kontrowersje wzbudza podejscie "tam mam za daleko", "tam jest za drogo" itp. Skoro piszesz ze masz/miales kilka aut z turbo chyba nie trzeba polecac Ci szukajki i poczytania troche o programach...generalnie grzebanie w aucie to nie wyjscie do sklepu po buleczki i chyba warto poswiecic na to troche czasu i pieniedzyMozesz tez znalesc sobie na necie jakiegos gotowca, wyslesz poczta swoj komputer i za dzien/dwa bedzie z powrotem
a co dalej to juz inna sprawa...
miniek77 napisał(a):Liczę na wypowiedzi kogoś kto ma Cuperke ori, na fabrycznych gratach, z fajnym sprawdzonym softem.
Chyba sie nie doczekasz, bo jak juz to sa softy + wydechI wszystkie robione w firmach wymienionych na poczatku tematu
Tonny S napisał(a):miniek77 napisał/a:
Dzięki za porade, masz racje co do ABT, wiem że ciężko jest z k 03s wycisnąć coś ponad 190-200 kucy
Da rade ale nie w ABT nawet 215 KM
Caper napisał(a):na samym sofcie moze z 270 bedziesz miec na k04
PatTDI napisał(a):Grzes pytales kiedys o K04 przerobione przez nas na K04/06. Naobecna chwile uzyskalismy 280ps na 1,25bara na seryjnym katalizatorze. czekamy na sportowy
PatTDI napisał(a):p.s
Grzes pytales kiedys o K04 przerobione przez nas na K04/06. Naobecna chwile uzyskalismy 280ps na 1,25bara na seryjnym katalizatorze. czekamy na sportowy.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości