Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

1.8 20VT 180KM Top Sport - Warto???

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

1.8 20VT 180KM Top Sport - Warto???

Postprzez kszynio_c » 24 stycznia 2008, 12:25

Witam Wszystkich!!!
Szukałem długo działu w którym mógłbym zadać to pytanie i najrozsądniejszym wyborem wydał się jednak dział o silnikach benzynowych. Jeżeli ten temat powinien znaleźć się gdzie indziej, najmocniej przepraszam i proszę moderatora o przesunięcie.

Otóż, mam możliwość zakupu Leo w wersji TopSport 1.8T 180KM z 2004 roku. Przebieg auta ok. 130tyś km. Przebieg i stan samochodu pewny. Historię auta znam od momentu wyjazdu z salonu w Polsce. Stan jest naprawdę bardzo ładny, auto bezwypadkowe, wyposażenie chyba stadndardowe (klimatronik jest, ale nie ma na przykład el. lusterek - dziwna sprawa).

Ile może być wart??
Nie jestem specem od Seata, dlatego też zdaję się na Was.
Co powinienem sprawdzić w takim aucie przed kupnem???
no i przede wszystkim, czy warto?? Nie będzie problemu ze sprzedażą benzyniaka w erze ropniaków?? :whoeva:
Pozdrawiam.
kszynio_c
Stella
Stella

Auto: Opel Vectra GTS

Reklama

Re: 1.8 20VT 180KM Top Sport - Warto???

Postprzez KoLoS » 24 stycznia 2008, 13:02

to szkoda, że TU nie zajrzałeś ;)
no i daj jakiś link do ogłoszenia
EX-klubowicz na własną prośbę 8)
KoLoS
TopSport
TopSport

Auto: ARL+

Postprzez belzi » 24 stycznia 2008, 13:13

kszynio_c napisał(a):(klimatronik jest, ale nie ma na przykład el. lusterek - dziwna sprawa)

w wersji podstawowej TS byl nawet bez klimy !!
Jesli jestes pewien co do stanu auta, ze nie ma przeszlosci wypadkowej, bylo serwisowane, uzytkowane zgodnie z zasadami silnikow z turbo, to wydaje sie, ze nia ma jako takiej potrzeby sprawdzania auta.
Przebieg wydaje sie tez w miare rozsadny.
Wiec jesli nie przerazaja Cie koszty eksploatacji (widze ze masz Vectre GTS, wiec chyba nie ;) ), i stan jest super, to jestes chyba szczesciazem, bo o takie auto to trudno w obecnych czasach.

PS wczoraj jak mnie Usher przewiozl takim autem, to naprawde bylem zaskoczony, ze tak wciska w siedzenie
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez Lucas » 24 stycznia 2008, 13:30

Dziwi mnie fakt ze pytasz sie, co sprawdzac przed zakupem a jeszcze wczesniej piszesz ze historie auta znasz znakomicie :)

1.8t wymaga duzo cierpliwosci :) wkladu pieniedzy i dbania o szczegoly.
Do tego dochodzi duze spalanie w = z dislami i napewno wielki problem aby potem takie auto sprzedac.
Z moich doswiadczen i jak bym byl na twoim miejscu teraz kupilbym disla i zrobil bym tam duzo koni zeby byl tak szybki jak benzyna :)
Chodz nigdy nie bedzie dawal tyle frajdy co benzyniak :)
Lucas
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Scirocco 2.0 TSI
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez kszynio_c » 24 stycznia 2008, 13:45

to szkoda, że TU nie zajrzałeś
no i daj jakiś link do ogłoszenia

Oj, jest tu tego....w domu prześledzę :nauka:
Ogłoszenia nie ma, auto sprzedaje mój kolega. ;)

PS wczoraj jak mnie Usher przewiozl takim autem, to naprawde bylem zaskoczony, ze tak wciska w siedzenie

Ja też :yes:

Dziwi mnie fakt ze pytasz sie, co sprawdzac przed zakupem a jeszcze wczesniej piszesz ze historie auta znasz znakomicie

Lucas, auto znam od strony historii serwisowej, ale różne rzeczy mogą być typowe dla tego modelu i silnika, które mogą wyjść w trakcie. Chodzi mi o to, czemu trzebaby się przyjrzeć, co mogłoby generować większe koszty w dalszej lub bliższej przyszłości.

Z moich doswiadczen i jak bym byl na twoim miejscu teraz kupilbym disla i zrobil bym tam duzo koni zeby byl tak szybki jak benzyna

Auto stoi praktycznie do wzięcia, a z szukaniem ładnego Diesla może być gorzej :(
Raz, że nie mam za bardzo na to czasu, a dwa, robię 1.5 kkm miesięcznie, więc nie wiem czy warto tym bardziej że....jak piszesz, benzyna daje więcej frajdy z jazdy:) :mruga:
kszynio_c
Stella
Stella

Postprzez Lucas » 24 stycznia 2008, 14:38

To przedewszystkim przejechac sie nim dac mu mocno w gary sprawdzic czy nic nie stuka puka na wybojach podpiac vag i sprawdzic czy wyplulo jakies bledy.

Głownie to luzy na turbinie jak skrzynia chodzi czy biegi sie dobrze wrzuca czy sprzeglo sie nie slizga. ogolnie nie modzony 1.8t jak ktos o niego dbal bedzie sluzyc latami bez wiekszych usterek. Najwazniejsze to nie palowac na zimnym i nie gasic po palowaniu tylko odczekac z 5 min aby samochod sobie pochodzil i dopiero gasic.
Lucas
TopSport
TopSport

Postprzez kszynio_c » 24 stycznia 2008, 15:35

Dzięx, może dziś wezmę go do domu i potestuję :)
Ile orientacyjnie jest warte takie autko na rynku, bo mam podać rozsądną ofertę??
kszynio_c
Stella
Stella

Postprzez Grześ » 24 stycznia 2008, 16:24

belzi napisał(a):w wersji podstawowej TS byl nawet bez klimy

chyba chodzi ci o wersje sport bo raczej ts wszystkie mialy climatronic

1.8T to bardzo fajnje silniczek ;)
co w takim aucie lubi padac : cewki , przeplywka , zawory magnetyczne , zawieszeni jest bardzo proste i latwe w naprawie a przy tym jest to dobry kompromis pomiedzy komfortem a dobrym trzymaniem sie auta , ts jest o kilkanascie mm nizszy od zwyklego leona , co do tubinki to to co napisal Lucas, i bedzie słuzyc dlugo, silnik jest pancerny i 300KM robi bez kucia , skrzynia 6 bardzo dobra , polosie grube i wytrzymale

przy 130 tys trzeba wymienic napinacz paska zebatego i pasek dosc spory koszt ,pasek rozrzadu wymeiniamy co 120 tys ale rozsadni zrobia to co 90 razem z pompa wody

nie ma sie co oszukiwac nasze polskie drogi nie sa cudowne wiec zawieszenie trzeba sprawdzic , amory gumy amortyzatora lozyska , tuleje, silentblok, laczniki , gumy drazka , koncowki ,

w wersji 1.8T masz duze tarcze hamulcowe 312x25 sa naprawde bardzo dobre

co do spalania wcale nie ma tragedi bo porownujac to auto z 1.8 zwyklym jest bardzo dobrze auto nie pali ogromnych ilosci benzyny, mowimy o seri , w trasie od 6,5 przy bardzo spokojnej jezdzie do 8 a w miescie od 9 do 13 przy normalniej jedzie, szlenstwa zamykaja sie w 16 jak ktos robi malo km to jest to super sinik

nawet arl 1.9TDI seria nie da rady zdrowemu 1.8T
zdrowy mam na mysli ze auto nie ma mankamentow technicznych a turbnka jest sprawna
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez leem » 24 stycznia 2008, 16:46

Grześ napisał(a):chyba chodzi ci o wersje sport bo raczej ts wszystkie mialy climatronic
i tu sie mylisz ;)
TSy występowały nawet z manualną klimatyzacją

co Ty porównujesz ?? :hmmm:
ARL=150koni ≠ 18,T=180KM
Był Leon 210PS/410NM
Było BMW 287PS/572NM
Jest 310PS/630NM
MOTUL filtry MANNa sportowe tarcze, klocki hamulcowe i wszystkie inne części samochodowe
Zawieszenia EIBACH, KW, H&R, WEITEC, KYB, AP, BILSTEIN.
Opony nowe Continental, Dunlop, Pirelli itd..
Obrazek
leem
FR
FR

Auto: BMW 330D

Postprzez Cheeroki » 24 stycznia 2008, 17:46

Grześ napisał(a):
belzi napisał(a):
zdrowy mam na mysli ze auto nie ma mankamentow technicznych a turbnka jest sprawna

to trzeba by usciślić: nie da rady tylko w przyspieszeniu 0-100km/h bo w ruchu i powyżej 100km/h to cupra R ma problemy;)
Cheeroki
Sport
Sport

Auto: Leon

Postprzez Grześ » 24 stycznia 2008, 18:27

leem napisał(a):Grześ napisał/a:
i tu sie mylisz
TSy występowały nawet z manualną klimatyzacją

ja napisalem raczej nie bylem pewny , mozliwe ze ts wychodzily bez kimy aczkolwiek to dziwne chyba tylko na biedniejsze kraje

leem napisał(a):Cytat:
co Ty porównujesz
ARL=150koni ≠ 18,T=180KM

ja nie twierdze ze diesel to lipa wrecz przeciwne to super silniki ale wk@#$ jak ktos porownuje je pod wzgledem spalania :olaboga: to ja porownuje je pod wzgledem przyspieszenia

to trzeba by usciślić: nie da rady tylko w przyspieszeniu 0-100km/h bo w ruchu i powyżej 100km/h to cupra R ma problemy;)

zalezy jakie przyjmiesz kryteria tzn jak kazesz to robic na naj wyzszym biegu uzywaja NM to owszem ale jak pozwolisz R zredukowac to :papa:
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez belzi » 24 stycznia 2008, 18:29

Grześ napisał(a):belzi napisał/a:
w wersji podstawowej TS byl nawet bez klimy

Tonny pisal, ze TS w wersji podatawowej byl ze zwykla klima, a zeby miec climatronic trzeba bylo doplacic kolo 6900 PLN
belzi
Cupra
Cupra

Postprzez PAWEL20VT4 » 24 stycznia 2008, 20:54

Ja powiem tak, jeżeli nie robisz jakiś duzych przebiegów to 1,8T potrawi dawać radość z jazdy, trzeba tylko o niego dbać , szczególnie o turbinę. To naprawdę przyjemne, szybkie autko :)

Paweł
Ponad 1470 KM i 2030 Nm w garażu :)
-----------------------------------------
www.Quercus.pl
-----------------------------------------
PAWEL20VT4
Sympatyk LeonClub

Auto: 4x4 1.8T;A6 3.0 TDI

Postprzez Pabi » 24 stycznia 2008, 22:31

belzi napisał(a):
Grześ napisał(a):belzi napisał/a:
w wersji podstawowej TS byl nawet bez klimy

Tonny pisal, ze TS w wersji podatawowej byl ze zwykla klima, a zeby miec climatronic trzeba bylo doplacic kolo 6900 PLN

Dokładnie to wyglądało tak, że standardowo na naszym rynku TopSporty wychodziły BEZ KLIMATYZACJI. Manualna to byla opcja 4900pln, a Climatronic 5900pln. W pewnym momencie ceny tych opcji skoczyły o tysiąc.
To samo było z pakietem elektrycznym (elektryka lusterek + elektryka tylnych szyb) - 1600pln dopłaty.

Ze swojej strony moge tylko baaardzo polecic 1.8T. Daje sporo frajdy, a spalanie mozna utrzymac na naprawde przyzwoitym poziomie. Ja jezdze w zdecydowanej wiekszosci po trasie i mieszcze sie spokojnie miedzy 8,5-10l. Owszem jak zacznie sie szaleństwo po miescie to juz to ciut inaczej wygląda...ale cały czas bez tragedii.
W wakacje przelecialem 3000km, w cztery osoby, z bagaznikiem zapakowanym po dach. Bez szaleńczych predkosci, średnia z całości wyszła ok 8,2-8,5.
Pozdroofka
Pawel
Pabi
Sport
Sport

Auto: Leon TS 1.8T

Postprzez Lucas » 25 stycznia 2008, 10:08

Cheeroki napisał(a):
Grześ napisał(a):
belzi napisał(a):

to zalezy jaki program ma ten arl u nas jezdzi duzo wszyscy maja moc podobna w "" a kazdy inaczej zapina.
Wiem ze seryjne 1.8 turbo z wiekszoscia sobie radzi od startu na cwiartke. Z rolki mysle ze tez by nie bylo problemow. Oczywiscie zawsze mozna wgrac program do 1.8t i zwiekszyc troche moment :) a wtedy to juz nie ma nawet po co stawac :)
Cupry o dziwo maja jak dla mnie zjebana charakterysytke sa ciezkie ze startu wolne a z rolki to w ogole ich nie widac zabawa sie zaczyna jak sie im doda jakiegos +
Lucas
TopSport
TopSport

Postprzez belzi » 25 stycznia 2008, 11:35

Lucas, troche zle cytujesz ;)
Cheeroki, tez ;)
przesledzcie temat od poczatku
belzi
Cupra
Cupra

Postprzez Lucas » 25 stycznia 2008, 12:14

Moze zmienmy temat bo pisanie co jest szybsze rodzi wiele sporow i agresji :D
Lucas
TopSport
TopSport

Postprzez usher » 25 stycznia 2008, 15:41

belzi napisał(a):PS wczoraj jak mnie Usher przewiozl takim autem, to naprawde bylem zaskoczony, ze tak wciska w siedzenie

No co Ty...w 5 osob...nie palowany na maxa.... :whoeva: :P Przejedziemy sie tak w kwietniu-czerwcu :D

kszynio_c, jesli nie przerazaja Cie koszty benzyny to 1.8T jest jak najbardziej godne polecenia ;) Jesli bedziesz go palowal spali duzooo, przy spokojnej jezdzie bedzie w granicach rozsadku...oczywiscie nigdy tak jak w dieslu ;) Co do sprzedazy go pozniej...hmm, moze byc problem ;) Albo przyjdzie oddac Ci go prawie za bezcenn...albo zostawiasz sobie jako drugie auto ;]
usher
www.4nano.pl

Auto: ...

1.8t czy diesel

Postprzez wolciod » 25 stycznia 2008, 19:10

Witam !!
co do tego czy 1.8t czy diesel to zalezy do czego chcesz uzywac i co oczekujesz po samochodzie!!
ja mam leona 1.8 t a siostra 1.9 tdi 110 km a kolega tego 150 konnego diesla!!
wiec ja potrzebuje auta do poruszania szybko i dającego frajde z jazdy !! 1.8 t jest niezastąpiony kolegi 150 konny tez fajnie chodzi ale to nie jest to co mój!! a co do scigania to powiem tak ze jest roznica miedzy moim a kolegi!! niema co porównywac .
a co do palenia to nie jest to taka wielka róznica a dlatego ze mój przy normalnej jezdie pali do 9 litrów a na trasie 7,8 (normalna to taka 120 do 140) kolegi znów nie pali tak mało bo potrafi mu spalic srednio 8 a na trasie 6 !! a róznica miedzy robą a benzynką nie jest taka wielka!! a co do wyposażenia to te auta były konfigurowane róznie zalezało od zachcianki klienta w salonie i niema zasady!!
a co do stanu auta to zawieszenie mozna sprawdzic układ kierowniczy tez blachy róniez ale sinlika do konca nie da sie sprawdzic!! jedynie ogólnie czy nic nie stuka nie buczy nie piszczy!! ale jak znasz dobrze historie auta i znasz styl jazdy i jak kolega podchodził do niego to niema sie czym stresować!! a co do psucia !! jak do auta sie nie doklada to znaczy ze auto tylko stoi w garażu!

a co do porównań prosze to fajne dane są na tej stronce:

http://wizard.ae.krakow.pl/~banasi3m/osiagi.html

pozdrawiam!!
danio 1.8T
wolciod
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8T

Postprzez Streat » 25 stycznia 2008, 20:02

wolciod, i po co tyle tych wykrzykników ?? Nie wiem co Ty miastem nazywasz ale poniżej 10 litrów w mieście 1.8T to sugeruje że albo w małym mieście jeździsz albo bardzo wolno.

Następna sprawa to to, że najpierw masz się zapoznać z regulaminem zanim cokolwiek znowu napiszesz: viewtopic.php?t=1739
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez usher » 25 stycznia 2008, 20:09

Streat, da sie takie spalanie zrobic...ale naprawde trzeba miec talent :P W miescie, w korkach, bez palowania bedzie z 10-11, w trasie bez szalenstw z 8...ale w trasie jak pałujesz 15-16 moze byc ;) Pisze to juz ktorys raz zeby kolega ktory chce kupic auto nie wpuscil sie w maliny - 1.8T jest w stanie spalic duzooo koniec kropka ;)
usher
www.4nano.pl

Postprzez Tonny S » 25 stycznia 2008, 20:27

wolciod, tu na tej stronie tez sa ;-) viewtopic.php?t=7082
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez wolciod » 25 stycznia 2008, 22:12

nom na trasie jak pali 15-16 to chyba non stop 200 km\h !!
przyznam ze jak sie mocno daje to spala sporo ale to turbina musi non stop kreci sie na maksa!! i do jazdy w miare rozsądnej nie trzeba miec talentu tylko troche umiaru !! 120 do 140km/h traske wystarczy i pali 7,8 nie wiecej!! po miescie normalna jazda a nie co skrzyzowanie swiatła sciganie to spokojnie w 10 sie zmiesci!! a które auto jak pałujesz i ma powyzej 100 koni pali mało nom chyba takiego niema i ile mozna pałowac auto nom chyba ze komus na autku swoim nie zalezy lub rodzice kupią nowy!!
a co do ceny diesla 150 konnego to sa spore w porównaniu do 1.8 t !!

[ Dodano: Pią 25 Sty, 2008 ]
przepraszam za wykrzykniki z przyzwyczajenia.
sorki zapomnialem ze ulice miasta to tory wyscigowe z niespodziankami dla zawieszenia .

[ Dodano: Pią 25 Sty, 2008 ]
i nie chodzi zeby sie scigac czy ile pali:) bo to wszystko zalezy od kierowcy i jak kto lubi jezdic :)
zalezy od tego do czego ci ten samochód jest potrzebny kolego jak lubisz jezdic i ile masz pieniedzy do wydania oraz ile pieniedzy masz miesiecznie na eksploatacje!!
diesel jest droższy przy zakupie ale eksploatacja jest tansza ale za to benzynka daje lepsza frajde z jazdy i z tym moga sie nie zgodzic ci co maja dieselki i tez beda mieli racje:)
pozdrawiam wszystkich.
danio 1.8T
wolciod
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8T

Postprzez Streat » 25 stycznia 2008, 23:14

wolciod napisał(a):sorki zapomnialem ze ulice miasta to tory wyscigowe z niespodziankami dla zawieszenia .

No proszę Cię tylko bez takich genialnych wniosków :whoeva:
I autentycznie popracuj nad tymi wykrzyknikami ;)

Pozdrawiam :ok:
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez usher » 26 stycznia 2008, 02:30

wolciod napisał(a):nom na trasie jak pali 15-16 to chyba non stop 200 km\h

Tyle i wiecej ;)
wolciod napisał(a):po miescie normalna jazda a nie co skrzyzowanie swiatła sciganie to spokojnie w 10 sie zmiesci

I tu zalezy wszystko od miasta - duze miasto = wiecej swiatel, wiecej korkow = wieksze spalanie ;)
wolciod napisał(a):a które auto jak pałujesz i ma powyzej 100 koni pali mało nom chyba takiego niema i ile mozna pałowac auto nom chyba ze komus na autku swoim nie zalezy lub rodzice kupią nowy!!

Diesel :P Nie chodzi o palowanie caly czas, zreszta mocne auto jest od tego zeby je palowac...ale z rozsadkiem ;) Przeglady, dobre paliwo, nie gasic od razu po ostrzejszej jezdzie...i bedzie ok!
usher
www.4nano.pl

Postprzez vortis » 26 stycznia 2008, 06:57

usher napisał(a):I tu zalezy wszystko od miasta - duze miasto = wiecej swiatel, wiecej korkow = wieksze spalanie ;)

Ostatnio w czasie szczytu kasując licznik na Kosciuszki w kato, przebilem się przez miasto na Roździenskiego. Zero pałowania, spokojna jazda. Srednie spalanie 14.2L/100km. Jechalem 35 minut :palacz:

W Tychach spokojnie mieszcze sie w 10.5.

Tak jak pisze usher, nie ma najmniejszego sensu pisac ile Wasz silnik wysysa z baku. Na to wplywa tak duzo czynników, ze w żadnym przypadku nie bedą to obiektywne dane.

Wracając do tematu: jak Leon okaze się taki jak piszesz to bierz, studiuj forum i ciesz się bezawaryjną jazdą bo warto :mruga:

Pozdrawiam Vortis
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Postprzez usher » 26 stycznia 2008, 10:35

vortis napisał(a):nie ma najmniejszego sensu pisac ile Wasz silnik wysysa z baku. Na to wplywa tak duzo czynników, ze w żadnym przypadku nie bedą to obiektywne dane.

Racja vortis ;) Tylko warto uswiadomic koledze chcacemu kupic auto jakie moze byc spalanie w przypadku tego silnika, zeby nie bylo tak ze naczyta sie o 7-10 litrach a pozniej bedzie szok...i zakladanie gazu ;/
usher
www.4nano.pl

Postprzez antoś » 26 stycznia 2008, 11:27

Ja mam Corolkę 1,4 co prawda z VVt-i i poniżej 9 tym samochodem nie zejdę, chyba że w jeździe na "dziadzie i babunię w drodze do kościoła". Także szczerze wątpię żeby 1,8t tak nisko schodziło.

Stawiam pytanie: Po co miałby kupować 20vt jak ma jej nie "pałować" na drogach? To lepiej brać 1,4. :)
antoś
Cupra
Cupra

Auto: S3
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez mieczyslawz » 3 lutego 2008, 23:12

A ile spali w praktyce 1.8t przy "typowej" :hmmm: jeździe w dużym mieście, to znaczy w korkach. Przykładowo trasa 10 km do pracy. Przez część początkowej trasy /wyjazd z osiedla/ jedziemy w klasycznym korku o 7.30 tj. podjeżdzamy co chwilę o parę metrów na "zimnym" silniku. Potem trochę szybszy odcinek tak 60-80 km/h na prawie zagrzanym silniku. Cała trasa 10 km w jedną stronę. Z powrotem /po południu/ korki trochę mniejsze, tyle że silnik się szybciej nagrzewa bo temperatura na zewnątrz wyższa.

Jestem ciekaw na ile jazda na "zimnym" silniku zwiększa spalanie na typowej miejskiej trasie. Katalogowe zużycie tj. 11.7l /100 km w terenie zabudowanym mierzy się przecież w aucie z już nagrzanym silnikiem i raczej w mniejszych korkach niż to bywa w praktyce.
mieczyslawz
Stella +
Stella +

Auto: VW 1.9 TDI AHF

Postprzez kaczy » 4 lutego 2008, 14:09

@mieczyslawz wlasciwie to opisales prawie idealnie trase jaka co dizen pokonuje do pracy(tyle, ze nie 10km a 7,5) i mi wychodzi w takich warunkach spalania na poziomie 13-14l/100km.
kaczy
Stella +
Stella +

Auto: Czarny Kocur 20VT

Postprzez Bojar » 4 lutego 2008, 14:52

u mnie taka trasa jak oisales z tym ze tylko 3.5 km i spalanko pokazuje min 16 a i czesto 18 ale to jak butuje jak mam kawalek wolnej przestrzeni :)
Bojar
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.8T

Postprzez krz_p » 4 lutego 2008, 20:35

Bojar napisał(a):u mnie taka trasa jak oisales z tym ze tylko 3.5 km i spalanko pokazuje min 16 a i czesto 18 ale to jak butuje jak mam kawalek wolnej przestrzeni :)

butujesz na zimnym silniku?
Golf V GTI
Obrazek
krz_p
Sport
Sport

Region: wielkopolskie
Auto: Golf V GTI
Silnik: BWA 2.0

Postprzez Bojar » 4 lutego 2008, 23:20

krz_p napisał(a):
Bojar napisał(a):u mnie taka trasa jak oisales z tym ze tylko 3.5 km i spalanko pokazuje min 16 a i czesto 18 ale to jak butuje jak mam kawalek wolnej przestrzeni :)

butujesz na zimnym silniku?

nie nigdy zawsze czekam aż osiagnie temperaturę, nie chce wymieniać sprężarki za szybko :) chociaż i tak nie wiem jak użytkował go poprzedni właściciel...
Bojar
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.8T

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna