Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
barth napisał(a):b0g0b0jny, nie to stukot metaliczny jest , wszystkie gumy na wachaczu sprawdzalismy , nie zerkalismy do stabilzatora ,tylko nie wiem czy on moglby cos takiego powodowac
michał kozak, sprawdzone![]()
Martii HELP!!
barth napisał(a):marti, nie nie nie, jest to jednorazowy stuk tak jakby cos sie przesuwalo o cos uderzalo i spokoj
barth napisał(a):DTM, a byc moze ze to cos z lapa skrzyni , ogolnie musze ja dokladnie obejrzec
DTM napisał(a):barth napisał(a):DTM, a byc moze ze to cos z lapa skrzyni , ogolnie musze ja dokladnie obejrzec
bede czekal na relacje![]()
ja chwilowo darowalem sobie ten temat dlatego ze w piatek zmieniam zawias (sprezyny, amortyzatory, koncowke drazka kierowniczego, sworzen wahacza) a kilka dni pozniej caly uklad hamuclowy (tarcze, klocki, przewody, plyn)
nastepnie zobacze jak auto bedzie sie zachowywalo po tych zmianach i dopiero zaczne zabawe z lapami/poduszkami silnika
nowy napisał(a):seryjne tuleje na wahaczach stukaja ..(sa za miekkie)
a i trzeszcza gumy na stabilizatorach ...(mam dosc w seju rajdowym tak nie bylo)
orientuje sie ktos gdzie mozna zamowic sztywniejsze tuleje ?
RosenG napisał(a):Mam ten sam problem ale tylko na dziurach gdzie wpada 1 koło, u mnie to przednie lewe, jakby bębni, a tak to normalnie sie dzieje jak obie osie najeżdzają na nierówność. Podejrzewam silentblocki
MenIB napisał(a):RosenG napisał(a):Ja zalozylem silentblocki od CupryR, sa wytrzymalsze i mam troszke sztywniejsze zawieszenie, koszt zaden ( ~40zl / szt. ) a gumy sa nie do zniszczenia na nasze drogi w sam raz.
djbob napisał(a):Bo przy zmianie kol na zimowe zauwazylem ze ta tuleja wahacza - czesc gumowa jest cala popekana
Barth napisał(a):Tak jak w temacie. Od pewnego czasu mam dziwny objaw w aucie . Przy gwałtownym ruszaniu /dodaniu gazu dochodzą do mnie dziwne dzwięki. Nastepuje jednorazowe puknięcie, jakby przemieszczenie się któregoś elementu zawieszenia. Niestety kilkukrotne próby zlokalizowania problemu nic nie dały.
Sprawdzono całego Macpersona, mocowanie amortyzatora, wymieniono poduszki silnika.
Dzwięk dochodzi z okolic lewego przodu.
Moze ktoś spotkał się z takim problemem
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości