Może napisz do MattiO on chyba jeszcze nie założył springów to coś powie.
pembuk napisał(a):Czy da mi ktos 100% pewnosc ze springi od golfa IV podchodza pod leona 1M?
Ja, tyle Ci moge pomóc
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pembuk napisał(a):Czy da mi ktos 100% pewnosc ze springi od golfa IV podchodza pod leona 1M?
tomciu napisał(a):konstant, jeśli gumki masz w dobym stanie to nie trzeba, jeśli poniszczone to można odrazu to zrobić bo zawiecha i tak bedzie rozkręcana. Ja byłem przy mojej operacji wymiany springów i nie trzeba było nic więcej zmieniać.
Co do używanego Pro-Kita już było mówione, że jeśli kupujesz coś taniej to lepiej dla Ciebie, ale nigdy nie wiesz tak naprawde co kupujesz. A nowe Eibachy już sporo osób u mnie kupiło i nikt nie marudził
konstant napisał(a):echanik cos pieprzyl ze jesli sie montuje nizsze springi to odboje i oslony tez trzeba wymienic na takie wlasnie pod - 30mm.
konstant napisał(a):ps. jak mieli byscie wybrac nowe eibach pro kit za 550zl (FVAT - odliczenie). A uzywek za 250 to ktore byscie wzieli?
elmaestro napisał(a):konstant, robiłem małe rozeznanie w tej kwestii i rzeczywiście większość sklepów dość drastycznie podwyższyła marże za springi - cenę powyżej 700 zł napotkałem kilka razy. AutoTuningShop ma za 630 zł, ale ja zamówienie złożyłem wczoraj w RPMotorSport:
http://www.rpmotorsport.pl/auta/zestaw_ ... 10970.html
Cena jak najbardziej rozsądna, bo 550 zł. Nie mogę niestety podzielić się informacją na temat solidności sklepu, szybkości dostawy, etc. - przekonam się o tym dopiero w przyszłym tygodniu, aczkolwiek kontakt mailowy prowadzony w weekend z właścicielem nastraja mnie optymistycznie
dosłownie 5 minut temu ktoś je zamówił, mieliśmy 1 komplet, nowy tylko na zamówineie pod klienta realizacja ok 10 dni, ale cena wyższa o 18%, ceny bedziemy aktualizowac na stronie w tym tygodniu
konstant napisał(a):Czy po wymianie springow konieczne jest ustawienie geometrii/zbierznosci?
JayZ napisał(a):konstant napisał(a):Czy po wymianie springow konieczne jest ustawienie geometrii/zbierznosci?
tak, ale w Leonie 1M nie ma takich regulacji
pembuk napisał(a):A ile moze kosztowac wymiana sprezyn ( wszystkich)?
pembuk napisał(a):A ile moze kosztowac wymiana sprezyn ( wszystkich)?
lec napisał(a):Trolo, google - katalog bilsteina online , mozesz nawet po samochodzie szukac
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości