przez marcin_kielce » 11 maja 2009, 15:30
Witam,
od pewnego czasu borykam się z problemem i mój mechanik nie potrafi go rozwiązac. Otóż coś skrzypi/puka u mnie w zawieszeniu z lewej strony z przodu. Na każdej najmniejszej nierówności puka, jak ruszam puka ( zazwyczaj jak się doda gazu i zawieszenie pracuje to puka ).
Ostatnio zmieniałem u siebie w aucie sprężyny na Eibacha dedykowane do Leona 4x4, łączniki stabilizatora przód, wszystkie gumy, na stabilizatorze seria a reszta z poliuretanu ale takie lightowe, nie żadne Powerflexy. Gumki poliuretanowe przed założeniem nasmarowałem, specjalnym smarem, który był w paczce z gumkami.
Wymieniłem też łożyska mcphersonów i poduszki mcphersonów na nowe.
Jak auto stoi i bujam nim z tej felernej lewej strony, bujam 5 sekund nic i tak gdzieś po 5 sek skrzypi... z prawej strony robie to samo i cisza.
Zauważyłem też, że łącznik stabilizatora ten nowy z lewej strony ma rozerwaną tą gumową powłokę, ale mechanik mówił, ze to w niczym nie przeszkadza. Przed wymianą tych wszystkich gratów takiego skrzypienia nie było, było pukanie ale to było spowodowane rozerwaną tylną tuleją wahacza. Czy ta pęknięta gumka na łączniku stabilizatora może powodowac takie stukanie/skrzypienie czy się tym nie przejmowac??
Pomóżcie bo mi ręce opadają a nienawidzę jak mi coś skrzypi.
Pozdrawiam
Marcin
Seat Leon 4WD powered by Daniel&Dominik TTC Kraków.
WPT member