Witam.
W moim leonie mam problem z turbina ten watek byl omawiany nie raz, bylem z tym u mechanika i komputer wykazal ze turbina dostaje za duzo powietrza i prawdopodobnie zawor N75 jest walniety i zle steruje turbina,czekam teraz na nowy zawor aby wymienic. to byl jedyny problem jaki mialem do czasu az wymienilem u tego samego mechanika pasek rozrzadu od tej pory z leonem sie dzieja dziwne rzeczy, a mianowice najpierw zaczela mi swiszczec i momentami zgrzytac turbina, po ponowym odwiedzeniu mechanika okazalo sie ze przewod prowadzocy powietrze do turbiny zostal wydmuchany po zamontowaniu leon sie odrodzil nawet zawor N75 ktory jeszcze nie zostal wymieniony dzialal poprawnie.i tak jezdzilem moze z 30km gdzie turbina znowu padla na dobre w ogole jej nie zalacza.nastepnego ranka gdy odpalilem samochod ruszylem powoli i zaczelo sie dziac cos dziwnego. wibracje szarpanie autem zgrzytanie turba nietypowy odglos silnika brak mocy gdy sie zatrzymalem auto chodzilo na rownych obrotach prawidlowo ale przy dodaniu gazu z silnika dobiega (chropowaty) dzwiek, puszczam sprzeglo i gasnie auto caly czas silnik byl nie nagrzany dopiero jak odczekalem az wskaznik temp. pokaze 90 stopni wtedy szarpanie przygaszanie silnika zanika ale przez dobra chwile jak juz jade kupa siwego dymu za mna.. po przejachaniu z kilkuset metrow dym znika ..moze ktos mi pomoc w diagnozie w czym moze byc problem ? pozdrawiam!