Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

AHF wyrzuca olej z bagnetu

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

AHF wyrzuca olej z bagnetu

Postprzez szymek_1989 » 29 października 2010, 14:50

Witam, otóż mam następujący problem z moim Leonem. Odkąd zaślepiłem zawór EGR i przejeździłem kilkaset kilometrów to zauważyłem, ze kiedy wyjmę bagnet to mocno rzuca olejem. Co może być tego przyczyna? Domyślam sie, że to juz ostatnie znaki życia tegoż silnika, ale może to przez to, że zaślepiłem EGR? Jakie są wasze opinie na ten temat? Dodam, że odpala normalnie, niema problemów, moc taka jaka była, nie czuję spadku mocy.
szymek_1989
Signo
Signo

Auto: leon

Reklama

Re: AHF wyrzuca olej z bagnetu

Postprzez JanuszSz » 29 października 2010, 17:45

Przed zaślepieniem EGR-a też po wyjęciu bagnetu przez otwór rzucało olejem.Przecież to norma,w misce olej jest rozbryzgiwany i jak trafi na dziurę,to stara się wydostać na zewnątrz.

cyt:"dana woda,napotykając na otwór-wypływa.Praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź pan głąb" :PPP
OctaviaClub.pl
JanuszSz
Signo
Signo

Auto: Skoda SuperB Kombi
Silnik: CJSA 1.8

Re: AHF wyrzuca olej z bagnetu

Postprzez szymek_1989 » 30 października 2010, 13:25

JanuszSz napisał(a):Przed zaślepieniem EGR-a też po wyjęciu bagnetu przez otwór rzucało olejem.Przecież to norma,w misce olej jest rozbryzgiwany i jak trafi na dziurę,to stara się wydostać na zewnątrz.

cyt:"dana woda,napotykając na otwór-wypływa.Praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź pan głąb" :PPP

Rzucało ale nie do tego stopnia. Jeden majster powiedział mi, ze to przez zaślepienie EGR-a brak dobrej cyrkulacji powietrza. hmm. Nie chce mi sie w to wierzyć troche.

Pisz poprawnie! Staszek20VT
szymek_1989
Signo
Signo

Auto: leon

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel