Witam.
Zamontowałem sobie dodatkowy zegar doładowania turbo.
Podczas jazdy okazało się że brakuje skali (a wyskalowany jest do 2 bar).
Auto jest po programie na 190koni.
Coś jest nie tak?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sławek napisał(a):Podczas jazdy okazało się że brakuje skali (a wyskalowany jest do 2 bar)
LoozaQ napisał(a):Najlepiej chyba będzie zrobić logi dynamiczne VAGiem i wtedy porównać to co na wskaźniku i na kompie. Może wskaźnik jest jakoś dziwnie wyskalowany. Druga sprawa to 6-8 sekund takiego przeładowania i notlauf powinien się pojawić.
sławek napisał(a):Ostatnio nie- nie ma okazji tak pocisnąć, ale wiem że kierownice w turbo są trochę zapieczone- na wiosnę będę czyścił.
sławek napisał(a):Ostatnim razem jak trzymałem 6-8sekund w podłodze przy zapieczonych kierownicach to turbina się wysrała- ukręciło wirnik.
sławek napisał(a):Log (52 - n/d)
666damian napisał(a):cisnieniomierz jakim sprawdzalem to autogauge,ale o tyle az by sie mylil?
[ Dodano: 7 Grudzień 2010, 21:30 ]
wiem ze to g...o warte ale niepowinien robic takich bledow.
666damian napisał(a):witam! podepne sie pod temat mam leona asv bez zadnych modyfikacji i cisnienie wskazywane na cisnieniomierzu tez chwilowo ( jak mu depne ) dochodzi do 2 barow.Czy to nie jest za wysokie .Jakie powinno byc.Mialem problem z przeladowujacym turbem ale przegonilem go do polski i problem znikl (bledow niema )
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości