Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
O ile sie nie myle to przed Pila bylo to samo haha i tylko strzalki i sms bym na stacji sie zatrzymal :cheesy: i srednia sobie popsulBarth napisał(a):Ja to na rezerwie wracalem z Kamionek , przy 200/ h widzialem jak wskazowka opada , wskazowka na zero wskazywala a wrocka jeszcze nie widzialem , ale dojechalem![]()
Co do wskazan kompa nie moge powiedziec nic bo kompa nie mam
Nie można w dieslu wyjezdzić ropki do końca bo się auto zapowietrzy i juz nie odpali nawet po zalaniu ropki na fula do baku - nalezy go wtedy odpowietrzyć nie wiem jak wyglada taka sytuacje i jak to sie robi w tdi ale miałem kiedys w domu Sierre 2.3D i tam była specjalna pompka do odpowietrzania.Rogal napisał(a):a ja mam takie dziwne pytanie![]()
Czy prawdą jest ,że jak w dieslu wyjeździ się paliwo do końca-tzn.samochód się zatrzyma z braku paliwa-to trzeba ponownie zalewać filtr paliwa??
mw1978 napisał(a):w moim autki bzyczy!!!![]()
saszi napisał(a):nie polecam proby wyjezdzenia ropki do zera moze to slono kosztowac bo nie sadze byc byl w stanie sam odpowietrzyc autko a do tego dojdzie jeszcze koszt lawety no chyba ze jakis znajomy scholuje autko do "boxu"
Arci9 napisał(a):Mówię o przypadku kiedy mam już przejechane jakieś kilometry danego dnia i zbliża się pustka w baku a średnie spalanie nie jeste duże ( np. ok7l.) i od momentu zapalenia się kontrolki nie zmienia się (utrzymuje się na stałym poziomie)
Arci9 napisał(a):raz mi właśnie przez takie oszukaństwo zabrakło paliwa, po dolaniu 1,5l auto zapaliło ale chwilę musiałem pokręcić..niestety..;(
z tego co zauważyłem to wskazania dystansu do pokonania nie bazują na średnim spalaniu jakie pokazuje komputer tylko ze spalania chwilowego w ostatnim okresie
sleeper napisał(a):to się mogło odbić niekorzytnie na pompowtryskach
Marcin_TDI napisał(a):tak to juz jest w LEONIE. U mnie jak się rezerwa zapali czy to w trasie czy w mieście pokazuje mi że mam 50km (praktycznie zawsze tyle) a po chwili już pokazuje że mam 0...
sleeper napisał(a):Arci9 napisał/a:
raz mi właśnie przez takie oszukaństwo zabrakło paliwa, po dolaniu 1,5l auto zapaliło ale chwilę musiałem pokręcić..niestety..;(
to się mogło odbić niekorzytnie na pompowtryskach
Arci9 napisał(a):dlaczego tak uważasz?
Arci9 napisał(a):Czy u Was w dieslach gdy mniej więcej zostanie ok. 120km do przejechania na reszcie paliwa tez głupieje komputer?Tzn. pokazuje raz 120km by za chwilę 80km im bliżej końca rezerwy tym bardziej głupieje skacze np. z 50 na 20 , 30 itp.
Arci9 napisał(a):sleeper napisał/a:
to się mogło odbić niekorzytnie na pompowtryskach
dlaczego tak uważasz?
wtryski są smarowane/chłodzone paliwem![]()
Marcin_TDI napisał(a):nic się nie stanie, jakbyś tak robił codziennie to po miesiącu by Ci moż e coś wyszło...
Arci9 napisał(a):z tego co zauważyłem to wskazania dystansu do pokonania nie bazują na średnim spalaniu jakie pokazuje komputer tylko ze spalania chwilowego w ostatnim okresie
eee, było by to bardzo dziwne IMO![]()
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości