Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Sammael napisał(a): Olej kopci na niebieskawo i tego zapachu nie da się z niczym pomylić. ]
kobzyr napisał(a):Sammael napisał(a): Olej kopci na niebieskawo i tego zapachu nie da się z niczym pomylić. ]
Sammael, nawet jesli jest nie spalony (ale w zmienionym stanie skupienia)?
Myslalem ze olej napędowy (ropka) jak jej jest za duzo tzn jak jest nie spalona to czarne spaliny daje..
kobzyr napisał(a):Sammael napisał(a): Olej kopci na niebieskawo i tego zapachu nie da się z niczym pomylić. ]
Sammael, nawet jesli jest nie spalony (ale w zmienionym stanie skupienia)?
Myslalem ze olej napędowy (ropka) jak jej jest za duzo tzn jak jest nie spalona to czarne spaliny daje..
. Tak... Zawsze bedzie wowczas niebieski ? Pytam z czystej ciekawosci...Sammael napisał(a):Jak zmienić stan skupienia oleju? bo rozumiem, że chodzi Ci o przemianę cieczy w gaz.
alwow napisał(a):problem może tkwić w wale (rozrządu) tam są jakieś szklanki i ze one mogą być do wymiany..(dlatego sam troszkę ciężej odpala na zimnym)
alwow napisał(a):do tego ten wał z popychaczami i te szklanki. muszę się doinformowac ile mnie to wyjdzie.
kobzyr napisał(a):bono ale jak wytłumaczyć takie cos? ( http://www.youtube.com/wa...feature=related i http://www.youtube.com/wa...eature=related) Spala olej/paliwo czy jedno i drugie?
florek napisał(a):Też wpadłem na pomysł czy to może sonda lambda nie podaje do komputera złych informacji przez co jest zła mieszanka i mam w wydechu nie dopalone paliwo - o ile jest to
bono napisał(a):florek napisał(a):Też wpadłem na pomysł czy to może sonda lambda nie podaje do komputera złych informacji przez co jest zła mieszanka i mam w wydechu nie dopalone paliwo - o ile jest to
a gdzie Ty masz sondę lambda w dieslujakiś nowy patent ?
Sammael napisał(a):Może ma 3.0TDIbo tam jest
IroN_87 napisał(a):florek, Długo Ci dymi na biało po odpaleniu? płynu chłodniczego nie ubywa?
Na mrozach dobrze palił? oringi na pompowtryskach robiłeś?
florek napisał(a):dzięki panowie za odpowiedź, teraz już wiem dlaczego mi dymi rano, bo mam zamontowaną sonde, muszę ją wymontować.
IroN_87 napisał(a):Dymek z ropy to jest parę sekund, a nie parę minut.
alwow napisał(a): muszę się doinformowac ile mnie to wyjdzie.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości