potwierdzam, co prawda jezdze na eibach -30 i kybexcel-g - ale odczucia pewnie podobne, na dziurach czasem "ping-pong" ale przejezdzilem tak juz 50tys i jestem generalnie zadowolony. oceniam na 4+ ten setupflorek napisał(a):działa bez zarzutu
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
potwierdzam, co prawda jezdze na eibach -30 i kybexcel-g - ale odczucia pewnie podobne, na dziurach czasem "ping-pong" ale przejezdzilem tak juz 50tys i jestem generalnie zadowolony. oceniam na 4+ ten setupflorek napisał(a):działa bez zarzutu
jaco napisał(a):powiedzcie mi jak jest z tą wysokością zawieszenia bo miałem 1m na bilstein b6 + ibach -20 i odległość między oponą a błotnikiem był na 3 środkowe palce a dzisiaj założyłem b4 i sprężyny od ts i jak zjechał z podnośnika to dostałem prawie zawał serca -taki wysokiczy to przez nowe odboje i osłony ,czy on trochę klapnie i kiedy
lisciofcb napisał(a):braku mozliwosci ostrej jazdy,
lisciofcb napisał(a):Badanie techniczne robilem w polowie grudnia, na szarpakach auto było i mowy o jakimkolwiek problemie z amorami nie był
Jeżeli wysokością od nadkola do ziemi chcesz sprawdzić zawias to ja nie mam pytań.hubert632 napisał(a):mając
67 cm od ziemi do nadkola z przodu i
68 cm od ziemi do nadkola z tyłu
To mam zawieszenie seria czy TS?
Klikoś napisał(a):eżeli wysokością od nadkola do ziemi chcesz sprawdzić zawias to ja nie mam pytań.Masz pojęcie ile czynników wpływa na tą wysokość poza amorami i sprężynami?
hubert632 napisał(a):Niestety nie jestem znawcą w tym temacie, chciałem tylko się mniej więcej zorientować jakie mam zawieszenie.
Dodam że auto puste z pustym bakiem i standardowym ogumieniem 195/65/15
Chce założyć 17 i nie wiem czy będę musiał obniżać łobuza do takiej operacji...
To jeżeli chcesz założyć 17" to skorzystaj z kalkulatora opon, chociaż do 17" standardem jest 225/45 żeby nie było dramatu.hubert632 napisał(a):Chce założyć 17 i nie wiem czy będę musiał obniżać łobuza do takiej operacji...
hubert632 napisał(a):Mam wersje signo, więc teoretycznie mam standard zawieche, ale amortyzatory i sprężyny były wymieniane i próbuje się zorientować co mam. Są tam jakieś kropki, ale nic mi one nie mówiąUważasz, że asv (110km) na 17 calach i 225/45 może mieć za ciężko?? Proponujesz 16?
Ohapara napisał(a):jezdze na eibach -30 i kybexcel-g - ale odczucia pewnie podobne, na dziurach czasem "ping-pong" ale przejezdzilem tak juz 50tys i jestem generalnie zadowolony. oceniam na 4+ ten setup
Jesteś przedstawicielem na PL czy handlujesz tym? Co czytam Twój post o zawieszeniu to Koni.florek napisał(a):KONI STR
więc gdzie tu pytanie o amory?Nastar napisał(a):chcę założyć springi
Seryjna Cupra była obniżona o 15mm, jeśli dobrze pamiętam.Nastar napisał(a):Leona I Cupra (chyba -25mm ?).
florek napisał(a):Cupry na serii też miały chyba -30/30 albo jak kolega pisał -25/25 ale to żadna różnica
florek napisał(a):Cupry na serii też miały chyba -30/30 albo jak kolega pisał -25/25
Nastar napisał(a):jak w końcu jest z tym obniżeniem w Cuprze ?
florek napisał(a):najczęściej -15/15
florek napisał(a):i z czego ha?? bo żadna pomoc to nie jest
florek napisał(a):nie wiedziałem że dokładnie która Cupra miała -30 na serii ale już wiem
a tak nie na ogół to ile ?florek napisał(a):a reszta TOP SPORT ma -15 na serii na ogół.
florek napisał(a):-25 czy -30 to żadna różnica bo zależy z jakiego drutu
florek napisał(a):Sprawa rozwiązana więc nadal nie rozumiem twojego ustosunkowania się do moich postów.
florek napisał(a):dla przykładu zrobiłem na nich w poprzednim aucie 200tys i na przeglądzie miały po 83-84%
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości