binio napisał(a):Ups pompa wtryskowa troszke kosztuje
Nie łam się... turbo jest droższe

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
binio napisał(a):Ups pompa wtryskowa troszke kosztuje
florek napisał(a):tylko kup oryginalną, nie baw się w zamienniki.
binio napisał(a):No to "Kup teraz" i jest Twoja
florek napisał(a):a tak na poważnie sprawdź aku u elektryka testerem, może rozrusznik już zaczyna szwankować albo może same świece nie dogrzewają dobrze, też może być zły kąt wtrysku jak i filtr paliwa zasrany.
bo pewnie nie wiecie, ale to jest wersja Leonika Signo-Tiestoflorek napisał(a):techno zarzuć rano i będzie w rytm
Tracer2 napisał(a):Zembatka rozrusznika zle się zazebia z zembami na kole zamachowym. Trza by przejżeć rozrusznik.
bartek_1 napisał(a):Jaki jest ewentualny koszt wymiany takiego rozrusznika??? Czy można to jakoś naprawić? Dzięki za podpowiedź
PaVLo napisał(a):Przychodzę z prośbą o naprowadzenie na problem. Dzisiaj rano jak odpalałem to dopiero zaskoczył za czwartym razem. Jednak nie o to mi chodzi, jak odpalałem auto po pracy to pojawił się check engine. Byłem u elektryka, ale z tego co powiedział, to był błąd J112 i dotyczył chyba sterowania świec żarowych przez sterownik silnika. Więcej nie mogę podać, bo nie zanotowałem, ale jak ktoś mógłby znaleźć opis tego problemu to byłbym wdzięczny
Wczoraj bylem w DynoSoft i tam wgrano mi oryginalny sterownik od ARL-a.
florek napisał(a):problem zniknął po wgraniu nowego sterownika??
untaztood napisał(a):Pompa wtryskowa rzeczywiście jak siada to nie daje odpalić auta na ciepłym silniku, a ten mi odpala po pół obrotu wału.
Mało tego - nawet rano, jak już odpalę, to następne odpalenie jest idealne.
binio napisał(a):Ooo to żeś mnie przestraszył terazdlaczego nie zalewa się Vervą co się może stać ?
Jak jest powyżej 10C to też ładnie moj odpala, piszę ze jak jest do 10C to cieżko pali.
jędrek napisał(a):Co to za brednie ze do ASV nie wolno lac Vervy ani lepszych paliw.Fakt w moim przypadku na Vervie chodzil glosniej.Leje teraz BP Ultimate od jakiegos roku i nie mam zadnych problemow
wojtekk napisał(a):Ja dodam cos od siebie, mam ASV, w przewodzie od paliwa widac pecherz powietrza, zalewam verva jak i zwyklym ON, auto po tygodniu postoju na mrozie powyzej -10 stopni, po jednorazowym podgrzaniu swiec odpala na dotyk, wiec spekulacje na temat ze zle paliwo, ze powietrze w przewodach sa nienamiejscu, poustawiajcie sobie pompy, zmiencie swiece, czujniki i auto musi odpalac odrazu. pozdro
Coco napisał(a):Witam
Przeczytałem już chyba wszystkie wątki dotyczące powietrza w układzie paliwowym...
Mój problem polega na tym, że przy temperaturze poniżej -10 w filtrze paliwa robi się "podciśnienie". Wyciągając zaworek zwrotny na filtrze słychać "psssyk". Wywnioskowałęm że gdzieś dostaję się powietrze (wężyk od baku do filtra) czy może się mylę? Tylko dlaczego tak się dzieje tylko w ujemnych temperaturach? (guma wężyka robi się twarda i gdzieś nie dochodzi dokładnie?) Czy może to jakiś inny powód?
Pozdrawiam
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość