Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
binio napisał(a):polciu1, ok dzięki za info i czekamy do jutra
untaztood napisał(a):P.S.
Od tankowania minęło 250 km, wskazówka dalej na full, komputer pokazywał jeszcze 870km na baku. Wczoraj zatankowałem do pełna i weszło ropy za 65zł za 5.9zł/L (Verva)
Teraz mam paliwa wg kompa na 1100 km, co jest dla mnie rzadkim widokiem
untaztood napisał(a):Wczoraj przyjechałem 220km, komputer pokazuje jeszcze 970km na bakuwskazówka paliwa lekko odeszła od full - średnie spalanie 5.4L, a miejscami jechałem 170km/h. Dziś zatankuję znów.
Zresztą chyba nie tylko ja rozwierciłem... Czekam więc na relacje innych...
niedzwiedz11 napisał(a):ja po usunięciu zaworka dziś odpaliłem pierwszy raz auto po nocy na mrozie- efekt dwa obroty i chodzi, równo, bez telepania...wcześniej przy minus 10 była rzeź...może nie powinienem się cieszyć po pierwszym razie ale tak jak dziś nie odpalil mi nigdy w takich temp.
dam znac za kilka dni czy sie poprawilo na stałe czy tylko jakiś wybryk (pozytywny") dziś zaobserwowałem...
untaztood napisał(a):które zatarły wtryski znajomemu w 1.8 TDCI...
LoozaQ napisał(a):Lepiej do naszych ASV i innych pochodnych lać zwykłą wachę i STP lub inne podobne antyżele...
untaztood napisał(a):Mi odpalił z półobrotu
binio napisał(a):Witam
untaztood, i jak poranne odpalanie jest juz idealnie ?
Mi Leon troszkę pokaszlał dziś ranotemp -4C nie wiem co mu dolega
raptor napisał(a):Witam. Kurcze, u mnie dziś wybitnie żle zapalił. Musiałem kręcic 3s zeby zapalił. Jak były ostre mrozy to na dotyk zapalał.
binio napisał(a):Świeczki zaczynają grzać przy -5C czy +5C ?
binio napisał(a):Chyba już nie będzie takich temperaturek.
Pora przeprowadzić się na Syberię
Kolejna sprawa to mechanior dowiedział się, że coś spier$%^&* turbinę i nadal przeładowuje.
Strzelił karpiai powiedział, że na wiosne zrobi za freeko
-- 17 lut 2012, o 21:47 --
Yagi2, Dlaczego trzeba czekać aż przekaźnik cyknie ?
Zawsze odpalałem jak kontrolka od świec zgasła.
binio napisał(a):polciu1, Ok zgodzę się, że do pyknięcia przekaźnika świece grzeją. No ale jak zgaśnie kontrolka to przecież też grzeją, wiec ja osobiście nie widze sensu czekać aż do pyknięcia.
Pozdrawiam
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości