Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ColdMan napisał(a):Czyli jak mam Diesla ASV to spokojnie mogę sobie zamontować ? czy przy klekocie silnika będzie marny efekt ?
LEONIK napisał(a):Chodzi mi o ten ...
Profesjonalny zawór 2 tłoczkowy, który jest połączeniem Fabrycznego DV z blow-off'em.
Posiada dwa kanały jeden kieruje powietrze tak jak jest to w fabrycznym zaworze z powrotem do układu, drugi zaś wypuszcza je do atmosfery wydając charakterystyczny dźwięk PsssssT.
Szczególnie przydatny gdy komputer nie toleruje zmiany fabrycznego Bosh'a na atmosferyczny blow-off
i wykazuje usterkę, błąd (Check Enigine).
Zawór posiada regulacje ilości powietrza wracającego z powrotem do układu.
Stian_20vt napisał(a):ja używam HKS SQV III juz 2 lata i smigażadnych błędów. spalanie nic nie wzrosło, błędów na kompie nie ma
co ori to ori
Jeszcze mam bov Tiala do testu
pozdrawiam, wiecej info i handel tym na PW. i w dziale giełda.
LEONIK napisał(a):spalanie 6,2 wowTez bym tak chcial - chyba mam za ciezka noge i 50 KM roznicy...
W sobote wyjechalem na urlop - 150 km-droga lubin polkowice itp-srednie spalanie trasa-miasto 10,5 l.
Nie wierze ze klekot dostal z rolkimasz jakies filmiki?latalem fr 170 tdi zrobiona na 200 i zjada 1.8 t 180 KM bez problemu.u siebie mialem 2.0tfsi 294 KM-objezdzalo klekota ale jak wsiadlem i sie przejechalem 200 KM tdi + spory moment to bylem w szoku jak to zapitala.
W poniedzialek zamawiam hybryde-koszty nie sa duze 350 zl wiec potestuje.Jak ktos jest chetny to wpisujcie sie-cos wytargujemy![]()
p.s.handluje ktos na forum ori HKSem ?nowy 720 zl? moze warto dolozyc
shwarz napisał(a):Jedyna sensowna alternatywa dla seryjnego DV to Forge 007.
Jeśli wybierasz BOV to z uwagi na to, że część powietrza upuszczana jest w powietrze, auto będzie słabsze niż na ori DV, najlepiej z końcówką 710N czy na Forge 007, który ma tę zaletę, że jest trwalszy. Używałem ProPerfekt hybrydy. Auto jeździło super, zero błędów, był psss. Ale po powrocie do serii czy przejściu na Forge zrozumiałem, ile auto było słabsze na BOV. Kwestia wyboru:) w każdym razie hybryda Pro Perfekt działała ok.
majster napisał(a):Eh ludziska po kiego ... Wy tak kombinujcie? Zeby bylo jakies durne ppsssryyt??
Zasada jest prosta jak zwiekszacie cisnienie na kkk04 powyzej 1bar to kupujesz metalowe dv np.properfect i zapominacie o jakis tam check engen itd.. jak wam nie pasuje kultura pracy vag. To se kupcie subaru ,ktore ma skrzynie i most chyba z papieru , ktory udaje ze chamuje,ale za to bedzie pssrryt .w tedy dopiero zaczniecie doceniac cupre
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości