Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

micbar0405 napisał(a):wisnier, więc po mojemu wartość rynkowa auta to np. 15k dostaniesz ileś % z tej sumy czyli dajmy 10k i co nie wyklepiesz tak auta za tą kasę?

wisnier napisał(a):Zastanawiam się też czy w przypadku uszkodzonej konstrukcji nadwozia ubezpieczalnia i tak nie zezwoli na naprawę bezgotówkową

RafcioGTC napisał(a):Po pierwsze zmień warsztat . Bo jeżeli CI wycenił to na 19000zł to chyba chce sobie już na początku roku odłożyć ten blacharz na wakacje .

marcin7x5 napisał(a):Pamiętaj, że Firma ubezpieczająca potrąca sobie jakąś kwotę od kwoty wylicytowanej
wisnier napisał(a):Za te 20500 kupie nowy samochód
i tak jest wielce prawdopodobna .wisnier napisał(a):Świadomość jazdy autem po naprawnie konstrukcji nośnych chyba by mnie zabiła.
marcin7x5 napisał(a):Pamiętaj, że Firma ubezpieczająca potrąca sobie jakąś kwotę od kwoty wylicytowanej![]()
![]()
pierwsze słyszę
z jakiej racji , jeżeli sami wycenili że auto przed szkodą było warte 20500 zł to poszkodowany po sprzedaży wraku i wypłacie z TU musi mieć kwotę 20500 zł ( miałem już 3 szkody całkowite i wiem co pisze ).

wisnier napisał(a):Ktoś wie czy niezależni rzeczoznawcy są w stanie ocenić wartość samochodu i przedstawić na to niepodważalny dokument?
nixu napisał(a):Ktoś wie czy niezależni rzeczoznawcy są w stanie ocenić wartość samochodu i przedstawić na to niepodważalny dokument?
Kozak napisał(a):nixu napisał(a):Ktoś wie czy niezależni rzeczoznawcy są w stanie ocenić wartość samochodu i przedstawić na to niepodważalny dokument?
oczywiście że możesz wynająć swojego rzeczoznawce i jego wycena na pewno będzie bardziej korzystna lecz tak jak pisze Nixu ciężko będzie samodzielnie bez pomocy prawnika uzyskać sporo więcej.
tak po pierwszym rzucie oka na wycenę to nie uwzględnili korekty wartości z tytułu przebiegu mniejszego niż normatywny

seb_jag ARL napisał(a):ale tylko, jeśli przebieg jest od początku do końca udokumentowany

Kozak napisał(a):seb_jag ARL napisał(a):ale tylko, jeśli przebieg jest od początku do końca udokumentowany
nie spotkałem się jeszcze aby było to konieczne,

wisnier napisał(a):Dostałem pismo potwierdziające szkode całkowita. Wrak ocenili na .... 14600zł! Chcą mi wypłacić 5900zł.... Co za durny kraj.

wisnier napisał(a):No akurat w piśmie jest napisane "pozostałości do dyspozycji" więc auta nie chcą zabierać. Może go zrobie a może go sprzedam. I tak mi będą musieli doplaćić różnice i tak bo nie sprzedam go przecież za te 14600

Powrót do Naprawy blacharsko-lakiernicze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość