Dodam , że mam Minicasco w PZU. Czy warto sie bawic w naprawianie czy sprzedać go, wszelkie sugestie mile widziane...
-- 8 sty 2013, o 17:42 --

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

seb_jag ARL napisał(a):Jakieś sugestie, porady?
seb_jag ARL napisał(a):a co do Twojego problemu, Ohapara, to nie wygląda to strasznie, jeśli planowałeś jeszcze trochę autem pośmigać to chyba warto naprawić...

Barton napisał(a):mianowicie uszkodził oponę i felgę wskutek przejazdu przez dziurę w nawierzchni

Ohapara napisał(a):jak myślicie jaki koszt robocizny takiego czegoś?
leon doinwestowany.. dlatego ból...![]()

zyto29 napisał(a):No a blotnik to niestety bez szpachli sie nie obejdzie.
LoozaQ napisał(a):Nic raczej tutaj nie powyginasz bo z tego co widać to błotnik jest mocno zmiętolony.

Barton napisał(a):Spytam przyszłego szwagra, który ma swój zakład lakierniczy ile u niego kosztowałaby taka przyjemność orientacyjnie. Będziesz miał jakieś odniesienie

florek napisał(a):seb_jag ARL, łańcuchysory ale nie masz szans co kolwiek zdziałać. Jak spadnie deszcz i będzie ślisko to co wtedy - powinni osuszać ulicę. Ja po prostu z doświadczenia wiem że powiedzą "nie dostosowanie prędkości", po drugie jak udowodnisz że jechałeś 20-30 km ?.
tu masz fragment
"w porze zimowej wymagana jest od kierujących pojazdami szczególna ostrożność, o czym ostrzega się za pomocą środków masowego przekazu. Wobec powyższego kierowcy muszą zawsze liczyć się z możliwością wystąpienia śliskiego fragmentu drogi, który zagraża bezpieczeństwu jazdy."
i
"prawidłowe utrzymanie stanu drogi szczególnego znaczenia nabiera w okresie zimowym, przy czym należy zwrócić uwagę, iż utrzymanie drogi w tym okresie w stanie całkowitego bezpieczeństwa jest często technicznie nierealne do wykonania, co skutkuje brakiem zawinienia zarządu drogi."
i tak dalej.
-- 8 sty 2013, o 18:42 --
jeszcze jest coś takiego jak siła wyższa (opady śniegu, silny mróz)

seb_jag ARL napisał(a):chyba jeździć z tym się na razie da
Barton napisał(a):ale można go wyciągnąć na specjalnych maszynach i efekt będzie zdecydowanie lepszy aniżeli wspawywanie nowego elementu.
Mateo napisał(a):Szybciej dla nich i prościej będzie wspawać ćwiartkę.

LoozaQ napisał(a):Gdyby to był przód to bajka, bo jak masz szczęście to kupisz błotnik w kolorze za kilka stówek przykręcisz i jest

zyto29 napisał(a):Zderzak trochę drogi jest. Nie myslales o jakims uzywanym? Bo rozumiem ze wycena na nowych czesciach robiona jest

koniecznie napisz jak bardzo Cię wyśmialiseb_jag ARL napisał(a):zwrócę się o odszkodowanie i zobaczymy, co z tego wyjdzie, zdam relację

zyto29 napisał(a):A zderzak chcesz montować normalny czy TS? bo z tego co pamiętam to chyba dawałeś ogłoszenie o kupnie pakietu z TS
tto mnie troche zmartwiles, oczywiscie domyslam sie ze nie bedzie to jak z fabryki, ale mam nadzieje ze moj fachman ogarnie to porzadnie , gosc jest baaardzo dokladnytransit_master napisał(a):Wstawiałem kiedyś tylny błotnik w ibizce. Było to jakieś 4 latka temu i powiem Ci że...kto i jak by Ci tego nie zrobił ruda po "kilku"latach (w zależności jaki fachmen) i tak zacznie wyłazić

Ohapara napisał(a):zyto29 napisał(a)::)

to oczywiście na plus. Ale pomyśl: wspawanie elementu. Spawy nie zostaną już tak dobrze zabezpieczone żeby ruda nie wychodziła. U mnie po 4 latkach niestety w tych miejscach za ciekawie to nie wygląda.Ohapara napisał(a):mam nadzieje ze moj fachman ogarnie to porzadnie , gosc jest baaardzo dokladny

Barton napisał(a): może dojrzysz mały plus tej sytuacji, mianowicie masz okazje zmienić tylny zderzak na taki z TS-a, koszt bardzo podobny jak seryjny, a Leonkowi zostanie pamiątka
Ohapara napisał(a):auto po 4tyg zostalo odebrane i znow banan pojawił sie na twarzy![]()

Barton napisał(a):Pozostaje zainwestować w końcówkę tłumika i zaślepkę wycieraczki![]()
Barton napisał(a):Przedni zderzak też zmieniałeś? Bo progi z tego co widzę wpadły
peter85 napisał(a):Ohapara, a możesz zdradzić ile cię w końcu kosztowała ta naprawa

Ohapara napisał(a):to pewnie koncowki ultera:)

kto będzie wiedził lepiej niż Tykajohuta napisał(a):Ohapara a nie mówiłem że się da wyklepać niż cały błotnik wymieniać

wspawane zostało poszycie błotnikakajohuta napisał(a):Ohapara a nie mówiłem że się da wyklepać niż cały błotnik wymieniać

Powrót do Naprawy blacharsko-lakiernicze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości