Jutro biorę się za wymianę sprzęgła i dwumasu w swoim Leonie na koło jednomasowe i mam kilka pytań które warto zadać przed rozebraniem wszystkiego. Kupiłem już większość niezbędnych podzespołów:
- koło zamachowe 037 105 273C
- kompletne sprzęgło (tarcza, docisk, łożysko) 228mm, 28 zębów, nr kat. Sachs 3000 332 001
- śruby do mocowania koła zamachowego nr katalogowy N 101 010 01
- śruby do mocowania docisku (od G60) nr katalogowy N 902 061 03
Wiem że przy okazji zmiany warto wymienić uszczelniacz wału korbowego, tylko który powinienem kupić:
- 06A 103 171 A (uszczelniacz z obudową)
- 038 103 085 E (sam uszczelniacz)
Jeśli ktoś dysponuje zdjęciem na którym zaznaczone jest miejsce położenia uszczelniacza, byłbym za nie wdzięczny

Czy wymiana oleju w skrzyni jest niezbędna jeśli biegi wchodzą prawidłowo? No chyba że po rozłączeniu półosi i demontażu skrzyni olej będzie się wylewał otworami od przegubów, wtedy wymiana jest raczej niezbędna. Do skrzyni wchodzą niecałe 2 litry oleju, na jaki się zdecydować? Febi FE21829 czy Castrol Syntrans TRANSAXLE lub Castrol Syntrans MULTIVEHICLE?
Dodatkowo dość istotne pytanie, jakim momentem dokręcić koło jednomasowe i docisk? Czy przed demontażem starego dwumasu powinienem ustawić wał w położeniu 0, tak aby cecha na kole pokrywała się z tą na bloku silnika czy to bez znaczenia?
Jeżeli są jeszcze jakieś istotne sprawy które powinienem zrobić przed przystąpieniem do działania to prosiłbym o informację

Z góry dziękuje za wszelkie rady

Pozdrawiam
Bartek