Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

kolektor ssący oraz rozrzad

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

kolektor ssący oraz rozrzad

Postprzez kbkakms » 19 marca 2014, 17:56

witam mam pytanie dotyczące kolektora jak podniosę maskę i dodam szybko gazu słyszę spore zassanie powietrza na kolektorze od strony przepustnicy ,slychać za kazdym razem jak szybko wcisne pedal gazu ,zdjolem plastikowa oslnone na ktorej jest prowadzenie przewodow zaplonowych i nie widać żadnych oznak peknięcia bub innej usterki lecz widac, ze kolektor lekko puchnie przu wcisnieciu gazu jak pisalem wyżej///jak kupilem auto to byl wymieniony kompletny rozrzad 3 lancuchy slizgi i niewiem czy to moze byc wina przestawienia rozrzadu przez mechanika czy nie przed wymiana rozrzadu nie zwróciłem uwagi czy to bylo czy nie prosze o porady jak sprawdzic czy dziala prawidlowo

-- 19 marca 2014, 18:44 --

tutaj zamieszczam maly filmik na youyub
https://www.youtube.com/watch?v=1hhh4rk9caU
kbkakms
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 2.8 V6

Reklama

Re: kolektor ssący oraz rozrzad

Postprzez Tomi373 » 23 marca 2014, 00:15

Ja mam leona z silnimiem 1.4 75 km i mam to samo przy gwaltownym dodaniu gazu slychac taki sam syk jak na filmiku z tym ze ja nie musze otwierac maski zeby go slyszec bo slysze to nawet siedzac w samochodzie. Przed wymiana rozrzadu tez to bylo
Tomi373
Stella
Stella

Auto: Seat leon
Silnik: BCA 1.4

Re: kolektor ssący oraz rozrzad

Postprzez kbkakms » 23 marca 2014, 08:51

ok dzieki ja w aucie raczej nie slysze tego zassania powietrza a przed wymiana rozzadu to niewiem nigdy nie zwracalem uwagi/szukam kogos w okolicy z takim autem ale to raczej nie realne by ktos mial male miasteczko
kbkakms
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 2.8 V6

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna