witam. posiadam leona 1.9TDI 110km asv. wczoraj odpiąłem akumulator i zauważyłem dziwną reakcje komputera pokładowego. polega to na tym że pokazuje mi że mam paliwa na 490km a auto dosłownie zalane zostało pod korek. dziś jechałem do pracy i z to dystans zaczyna na komputerze się zwiększać czy to normalne?? kolejnym pytanie dotyczy termometru który na wyświetlaczy pokazuje inną temp niż jest na zewnątrz głównie temp ujemne
Raczej jest to normalne komp musi wczytać nowe wartości. A długi dystans pokonałeś od podłączenia aku??? A jeśli termometr pokazuje ci ujemne temperatury to masz gdzieś przerwę na nim, lub możesz go w ogóle nie mieć
50 km narazie. a co do temp to źle napisałem trochę. chodzi o to że jak jest temp ujemna na zewnątrz no podaję żę jest więcej niż realnie. ok 3st np jest -4 a podaje -7
Moga byc takie przeklamania jak nie masz czujnika bo ta temp jest usrednuana z jeszcze jednym czujnikiem. Sprawdz pod halogenem z lewej strony czy go masz czy bedzie dziura.
Z tym wskazaniwm zasięgu to normalne . Zależy od historycznie przebytego dystansu w pamięci. Bez zasilania ta pamięć się zeruje. Czujnik powinien byc wciśnięty w mały otwór, w zderzaku, tam gdzie wisi.
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Godzina też się kasuje? Jak nie to może masz ustawiony komp na wartości dzienne i wystarczy raz krótko nacisnąć na RESET i przełączy się na wartości liczone od ostatniego kasowania zrobionego przez Ciebie. Będzie to od razu widać po przejechanych km czy się wartość nie zwiększyła.