Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Klapa od wlewu paliwa

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Klapa od wlewu paliwa

Postprzez leonidas8 » 24 kwietnia 2014, 19:00

Witam, musze odkrecic klape od wlewu paliwa i nie mam pojecia jak to zrobic, tam nie ma zadnych srubek, potrzebuje tej klapy zeby dorobic farbe, to chyba ze macie inne pomysly jak to zrobic
leonidas8
Stella
Stella

Auto: seat leon
Silnik: TDI pompa VP

Reklama

Re: Klapa od wlewu paliwa

Postprzez Biały Miś » 24 kwietnia 2014, 19:28

sam się zajmujesz dorabianiem farby czy lakiernik będzie, to czynił??
Biały Miś
LeonClub Team
LeonClub Team

Auto: Leon 135KM Signo
Silnik: ASV 1.9

Postprzez leonidas8 » 24 kwietnia 2014, 20:46

Będzie to robił gość który pracuje w sklepie z farbami
leonidas8
Stella
Stella

Postprzez [gypsymh] » 24 kwietnia 2014, 21:29

To on tam pracuje pierwszy dzień? Nr lakieru masz na wlepce w bagażniku pod wykładzina. Rozumiem ze może chodzić o niszczenie powłoki lakierniczej. Ale uw nr to podstawa-baza. I według tego powinien dorobić lakier
M@r[!n LEON 1M- repels ARL+++by Kobzyr/brakes 312-256/dual Flash-Multimap/full fis/podwójne kierunki
LEON 5F CUPRA 280 2.0TFSI/DSG/BLACK PERFORMANCE/ORANGE PAKIET
[gypsymh]
Sport
Sport

Auto: LEON 1M
Silnik: ARL 1.9

Postprzez adam1.9TDI » 24 kwietnia 2014, 21:41

[gypsymh], tak ale oni biorą próbkę żeby lepiej z odcieniem trafić. Nastoletnie auto nigdy nie bedzie mialo odcieniu jak na wlepce w bagażniku.
Sam potrzebuje ja zdemontowac do takiego zabiegu ale sam sie zastanawialem jak to zrobic. Chyba jakos trzeba dojsc tam od strony bagaznika albo zdemontowac nadkole i od spodu :?: Nie wiem, czekam na wypowiedz kogos kto juz to demontowal
adam1.9TDI
Sport
Sport

Auto: leon asv+
Silnik: ASV 1.9

Postprzez [gypsymh] » 24 kwietnia 2014, 22:35

Sam to robiłem. Ale nie dla potrzeb lakiernika. Najpierw trzeba wyciągnąć gumowa oprawę rury wlewu paliwa. Delikatnie ściągnąć z rantu nadkola i wyciągnąć na zewnątrz. Wtedy dostaniesz się do mocowania klapki
M@r[!n LEON 1M- repels ARL+++by Kobzyr/brakes 312-256/dual Flash-Multimap/full fis/podwójne kierunki
LEON 5F CUPRA 280 2.0TFSI/DSG/BLACK PERFORMANCE/ORANGE PAKIET
[gypsymh]
Sport
Sport

Auto: LEON 1M
Silnik: ARL 1.9

Postprzez Jazz » 25 kwietnia 2014, 05:43

Ostatnio demontowałem , bo także dorabiałem lakier na zaprawki , wydaje sie trudne ale jest to prościzna , mianowicie , jest jedna śrubka którą widac po otwarciu klapki wlewu , jeśli jej nie masz to radze sie w taką zaopatrzyć , po 2 gdy juz ją odkręcisz to wyciągasz po woli kołnierz gumowy i zaczynasz od lewej strony , nie masz co sie bac że tam gdzie jest zawias od klapki jest jakieś mocowanie czy cos w tym stylu ta części "wisi w powietrzu" czyli demontując odpowiednio kołnierz gumowy wyciągasz całość , powodzenia !
Go Hard Or Go Home !!
Jazz
Sport
Sport

Auto: R-ka
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez leonidas8 » 25 kwietnia 2014, 15:13

[gypsymh] napisał(a):To on tam pracuje pierwszy dzień? Nr lakieru masz na wlepce w bagażniku pod wykładzina. Rozumiem ze może chodzić o niszczenie powłoki lakierniczej. Ale uw nr to podstawa-baza. I według tego powinien dorobić lakier

dorobił i roznica jest widoczna, dlatego tak nie robcie, najlepiej z jakas czescia do niego sie wybrac
leonidas8
Stella
Stella

Postprzez -maro- » 25 kwietnia 2014, 20:22

Jazz napisał(a):Ostatnio demontowałem , bo także dorabiałem lakier na zaprawki , wydaje sie trudne ale jest to prościzna , mianowicie , jest jedna śrubka którą widac po otwarciu klapki wlewu , jeśli jej nie masz to radze sie w taką zaopatrzyć , po 2 gdy juz ją odkręcisz to wyciągasz po woli kołnierz gumowy i zaczynasz od lewej strony , nie masz co sie bac że tam gdzie jest zawias od klapki jest jakieś mocowanie czy cos w tym stylu ta części "wisi w powietrzu" czyli demontując odpowiednio kołnierz gumowy wyciągasz całość , powodzenia !

bardzo dobry opis
-maro-
Stella
Stella

Auto: leon
Silnik: APP 1.8

Postprzez leonidas8 » 26 kwietnia 2014, 11:12

Jazz napisał(a):Ostatnio demontowałem , bo także dorabiałem lakier na zaprawki , wydaje sie trudne ale jest to prościzna , mianowicie , jest jedna śrubka którą widac po otwarciu klapki wlewu , jeśli jej nie masz to radze sie w taką zaopatrzyć , po 2 gdy juz ją odkręcisz to wyciągasz po woli kołnierz gumowy i zaczynasz od lewej strony , nie masz co sie bac że tam gdzie jest zawias od klapki jest jakieś mocowanie czy cos w tym stylu ta części "wisi w powietrzu" czyli demontując odpowiednio kołnierz gumowy wyciągasz całość , powodzenia !

Powiedz mi czy ta srubka to jest po lewej stronie od tego korku, mniej wiecej w połowie wysokosci i ma ksztalt foremki (torx) ? Probowalem zabrac sie za ta srube bo zadnej innej nie widze, niby klucz pasowal a nie moglem jej odkrecic, a jak robiłem na siłe to ta foremka sie niszczyła
leonidas8
Stella
Stella

Postprzez Jazz » 27 kwietnia 2014, 09:36

o shiet ... mam nadzieje że nie uszkodziłeś gniazda śruby
Obrazek

Tak, tu na obrazku jest pokazane jedyne mocowanie naszego wlewu paliwa, musisz odkręcić tą śrubkę i postępować tak jak napisałem wcześniej.

I taka rada na przyszłość = nie rób nic na siłę , bo brak cierpliwości może Cie wiele kosztować.

Jeśli uszkodziłeś śrubę to musisz ją wymienić na taka z identycznym gwintem i taka samą dł. gwintu , nie wkręcaj zużytej bo później możesz mieć problem z ponownym demontażem.
Go Hard Or Go Home !!
Jazz
Sport
Sport

Auto: R-ka
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne