Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez adams » 27 listopada 2013, 15:09
darq12 napisał(a):Jeśli posiadasz ledy zamiast tradycyjnych żarówek
mam zwykłe żarówki i w bagażniku i w suficie i w drzwiach, więc szukamy przyczyny dalej

-
adams
- Sport

-
- Auto: LEON
- Silnik: APP 1.8
przez artixxx3 » 17 czerwca 2014, 20:27
Chyba i mojego Leona ta przypadłość spotkała
Wszystkie kopertówki działają oprócz tej po stronie pasażera z przodu. Żarówkę sprawdzałem i nie jest spalona. Zdjąłem też osłonę gumową i pod nią wiązka nie jest nigdzie przetarta. Samą kopertówkę w celu sprawdzenia podłączyłem jeszcze do drzwi kierowcy i tam działała. Ogólnie po za niedziałającą lampką drzwi pasażera nie mam innych objawów padniętego mikrostyku. Dodatkowo dodam, że podczas otwarcia tych drzwi i naciśnięciu zamykania lub otwierania z pilota kopertówka działa, ale po krótkim czasie problem powraca. Jakieś pomysły ?

-
artixxx3
- Stella

-
- Auto: Seat Leon
- Silnik: TDI pompa VP
przez Winner666 » 17 czerwca 2014, 22:56
Miałem to samo, brak oświetlenia w drzwiach i w środku. Mój szwagier elektronik zrobił mi to, zajęło mu to 5 minut lutowania i działa idealnie. Musisz się zgłosić to elektryka, mniej Cię skasuje.
-
Winner666
- Stella +

-
- Auto: Leon
- Silnik: TDI pompa VP
przez Kerad » 18 czerwca 2014, 11:22
Winner666, ale musiał zdemontować zamek, czy dołożył osobną krańcówkę? Bo cały myk polega na dość ciężkim demontażu zamka...
-

Kerad
- Signo

-
- Auto: TDI
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne