Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Jacol napisał(a):Ale takie ilości jak Ty tu podajesz to zupełnie normalne. Przecież to mocny samochód, nieraz nie dwa dajesz mu w palnik ...
koka napisał(a):zmień olej na 5W50 a pobór spadnie
kramer480 napisał(a):trochę mnie uspokoiłeś:) ale i tak uważam ze to nie jest do końca normalne...nie którym nie biorą oleju...mówicie o Mobilu 5w50?? dobry jest? bo coś do mobila nie jestem przekonany:/ auto aktualnie ma 97kkm salon polska i naprawdę uważam że to dobry egzeplaż mi się trafił...tylko ten olej mnie irytuje...chodź na własne oczy raz widziałem jak chłopak podjechał golfem 6 GTI pod sklep 2.0TFSI kupił litr oleju i wlał do niego...nie mogłem się nadziwić...
!
kramer480 napisał(a):ok dzięki za wszystkie informacje...poczytam popytam o tych olej co podałeś chodź 10w60 do tanich na pewno nie należy.narazie przejechałem 7kkm od wymiany takzę jeszcze pojeżdżę i poobserwuję...po nowym roku podjadę jeszcze do chłopaków z motor sportu co wcześniej pisałem w poście bo teraz nie pracowali.przejżę tą odmę jak kolega wcześniej pisał.
koka napisał(a): Mobil jest ostatni bo to już nie jest olej full syntetyk (choć tak pisze na opakowaniu).
Jacol napisał(a):koka napisał(a): Mobil jest ostatni bo to już nie jest olej full syntetyk (choć tak pisze na opakowaniu).
Proszę o źródło tej informacji.
Jacol napisał(a):Trochę to poczytałem na tyle na ile dałem radę i tak masz rację, że nie jest tak syntetyczny jak jakiś tam inny niszowy produkt, ale też nie strasz ludzi, że jest jakiś gorszy ....- najważniejsze to mieć pewność, że olej jest oryginalny i pasuję do silnika.
Tooshie napisał(a):Ja mam BAM i mi nic nie bierze, ale fakt że zrobiłem dopiero 1700km od wymiany, jak narazie stan cały czas taki sam.
biauy napisał(a):Jak ktos pisze ze 1.8t nie nadaje sie do lpg to ręce mi opadają po prostua spalanie oleju jak najbardziej w normie. Tak jak wyżej kolega napisal, jak jeździsz normalnie to nie musisz sprawdzać bagnetu, jak od czasu do czasu lub częściej lubisz poszaleć a pewnie tak to obserwuj stan oleju. Te silniki lubią sobie chlapnąć dlatego jak ktos pisze ze nie bierze mu oleju to albo jego jazda jest na poziomie 3k rpm albo po prostu klamie. Dobry olej i jego terminowa wymiana wystarczy.
lewy1305 napisał(a):WOW super naklejkę masz pozazdrościć . Ciekawe jak byś robił 30 tys km rocznie to też byś takie bzdury pisał . A prawd jest taka że ja i wielu forumowiczów ma 1.8T i śmiga na LPG i nic się złego nie dzieję. Wracając do tematu to jak się daję w palnik to oleju zawsze ubywa mi około 1l na 10 tys czyli od wymiany do wymiany Motul Xcess 8100 5W40
Mok napisał(a):Mam za to naklejkę na tylnej klapie pod tytułem "GAZ jest do kuchenek" LPG do 1.8T się nie nadaje i taka jest prawda P.S. Jeżdżę na 100 oktanowym paliwie z Shella.
dzamej napisał(a):podsumowując - na odcinku w sumie przejechanym 1000km zerzarł mi jakieś 4l oleju
Sebool2006 napisał(a):Widać temat już nie wnosi nic. Na początku miało to ręce i nogi, potem zeszło to na temat oleju a teraz przyjebanie się do LPG i jakiejś głupiej naklejki. Wiadomo każdy jeździ na 100 oktanach drugi będzie na LPG a trzeci niech sobie jeździ na azocie. Kolega szuka porady a nie zbędnego pierd...
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości