Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Jakie tam sporo chwila strachu i po kłopocie, co najważniejsze można wyciąć idealnie do końcóweczki nie obawiając sie o stuki puki, dodatkowo po kilku km obwódka w wycietym zderzaku sama się skurczy tak o 2 mm i wygląda jak oryginalfragles napisał(a):To przy normalnym zderzaku bedziesz musiał sporo go wyciać, a poważnie - sprzedaję Ultera od chyba trzech lat i jeszcze nikt nie wrócił z reklamacją na jakość czy dźwięk z wydechu a co waźne Ultery posiadają certyfikat PIMOTu czyli sa legalne i dopuszczone do użytku, odradzam tłumiki WM (Jacky).
Zapewne nie tą co trzeba myśliszolin napisał(a):glowy nie mam do niczego ostatnio
bo 2 rurka to strasznie pospolita jest
To, że wiekszość aut w Clubie ma owalną nie znaczy, że jest taka modaolin napisał(a):bo 2 rurka to strasznie pospolita jest
hehehehe to samo mozna powiedziec o 1 owalnej przynajmniej w naszym klubiedla mnie to rzecz gustu
w autach turbo doładowanych ma to duże znaczenie ze wzgledu na dynamike spalin
Odpowiedz dotyczyła związku z Clubemolin napisał(a):w autach turbo doładowanych ma to duże znaczenie ze wzgledu na dynamike spalin
to akurat ali'ego nie dotyczy dlatego powiedzialem mu ze kwestia gustu
aliNie zastanawiaj się tylko zakładaj cały końcowy tłumik i zamiast podwójnej końcówki wydechu pomyśl o jednym srednim owalu, bo 2 rurka to strasznie pospolita jest
Rożnicy nie odczujesz zadnej jedynie w Turboali napisał(a):Czy aż tak duża jest różnica pomiędzu jedną końcówką a dwoma, wpływajaca na dynamikę spalin?Ja mam tylko 1.6.
Tonny S napisał(a):Rożnicy nie odczujesz zadnej jedynie w Turboali napisał(a):Czy aż tak duża jest różnica pomiędzu jedną końcówką a dwoma, wpływajaca na dynamikę spalin?Ja mam tylko 1.6.
Niezależnie tylko mowa o podkreconych silnikach turbo i wywaleniu kata, na serii też za duzo nie będzie ogólnie to chodzi o to by nie dławić zatkanym wydechem silnika i pozwolić szybciej się wkrecać turbince - najbardziej trafnym rozwiązaniem jest wywalenie seryjnego wydechu i zrobienie nowego od turbo po końcowy tłumik bez katalizatora - wynik najlepszy reszta to sa półśrodki i bardziej chodzi o efekt wizualno-słuchowy niż o zwiększenie osiągów.cupra 2 napisał(a):Tonny S napisał(a):Rożnicy nie odczujesz zadnej jedynie w Turboali napisał(a):Czy aż tak duża jest różnica pomiędzu jedną końcówką a dwoma, wpływajaca na dynamikę spalin?Ja mam tylko 1.6.
Niezależnie czy benzyna czy diesel?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości