Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

ASV - padlo turbo ?

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

ASV - padlo turbo ?

Postprzez Streat » 2 lutego 2006, 14:31

Wlasnie wrocilem od Diagtronikow. Turbo przeladowuje i strasznie piszczy.

Przy przebiegu 45 tys km stwierdzili ze troche im nie pasuje zeby sie zatarly kierownice ale we wtorek bedzie Leon rozebrany dokladniej. Poki co sa dwa warianty: zatarte kierownice albo cos nie tak z "gruszka" (czymkolwiek to jest).

No to ja na takie wiesci lapie za telefon i juz szukam nowego turbo...no ale Diagtronicy mnie skutecznie ostudzili. Nie chca mi zakladac turbo od 130 :-(
Jak mialbym to robic to wedlug nich u Kompotow. Jednak jak dla mnie to stanowczo za daleko i w razie jakis problemow nie mam jak do nich dojechac

Wiec do Leona zakladam nowe turbo od 110. No i od razu programik zebym mogl Txh objechac :mrgreen:

Chcialem felgi 17" ale nic z tego nie wyszlo...jak na kazdego studenta przystalo taki mod+naprawa rujnuje moje finanse ech lypa :?
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Reklama

Re: ASV - padlo turbo ?

Postprzez Barth » 2 lutego 2006, 17:11

Streat, zrob wszystko by zalozyc to turbo od 130 , nie ma tam nic ciezkiego ,a bedzie ono duzo bardziej wytrzymale . I tak przeciez kupujesz nowa turbawke , lepiej dolozyc pare groszy i zapomniec tym ze turbo moze sie rozpierd...
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez DWitek » 2 lutego 2006, 17:45

barth napisał(a):Streat, zrob wszystko by zalozyc to turbo od 130 , nie ma tam nic ciezkiego ,a bedzie ono duzo bardziej wytrzymale . I tak przeciez kupujesz nowa turbawke , lepiej dolozyc pare groszy i zapomniec tym ze turbo moze sie rozpierd...

Dokładnie cena praktycznie porównywalna, dochodzi dorobienie jeszcze tylko adaptera (tulejki) - każdy tokarz Ci to wytoczy za przysłowiową flaszkę. A właśnie jest gwarancja większej trwałości.
DWitek
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon ASV

Postprzez Tonny S » 2 lutego 2006, 18:00

Kup 130 i ja zakladaj, tam zadnej filozofi nie ma poza dorobieniem przejsciowki na szybkozlaczki albo zakup rure od 130Pd (turbo-IC), zadzwon do Unitronik, moze oddzial Ex-a ci to zrobi, mamy tez tam znizki jako club.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez uki » 2 lutego 2006, 18:02

ew do trax'a
uki
Sport
Sport

Auto: O2BKD V50

Postprzez Tonny S » 2 lutego 2006, 18:16

Mozna i tu http://www.autobodex.waw.pl/ - koles pisze u Master'a na forum i widac, ze ma pojecie o tym co robi - to chyba nawet Marka znajomy.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Colgate » 2 lutego 2006, 19:24

Tonny S napisał(a):Mozna i tu http://www.autobodex.waw.pl/ - koles pisze u Master'a na forum i widac, ze ma pojecie o tym co robi - to chyba nawet Marka znajomy.

Szczerze polecam - u pana Bogumiła wymieniałem w poprzedniej Ibizie turbinke wlasnie zakupiona w Diagtroniku (zamiana z 90 na 110). Robota super profi, wiedza również, a wysoka kultura osobista niespotykana w dzisiejszych czasach.
Colgate
Sport
Sport

Auto: Passat B7

Postprzez Streat » 2 lutego 2006, 19:41

Wogole to Panowie z Diagtronika mnie troche podlamali oni nie chca zakladac turbo od 130 bo wedlug nich to juz rzezba jest. No i oni nie chca sie bawic w zadne przerobki mechaniczne...

Chcialbym samochod zrobic w takim miejscu ze w razie jakis klopotow nie bedzie pozniej problemow z gwarancja...a jesli sie nie myle to tu na forum ktos cos marudzil na Unitronika. Tak mi cos swita ale to juz bylo jakis czas temu ze byly problemy z poprawka programu czy cos...

Chce zeby ktos w 100% bral odpowiedzialnosc za to co robi. Nie chce w jednym miejscu kupowac czesci a w drugim zakladac bo potem moga byc problemy i jeden na drugiego bedzie zrzucac wine (zla turbina - zly montaz). No i chcialbym zeby to wystrojono w jednym miejscu.
Streat
Cupra
Cupra

Postprzez saszi » 2 lutego 2006, 19:58

Streat, z poprawkami korektami nowymi softami w Unitronicu problemu jeszcze nie mialem :-) byly pewne zgrzyty ale wszystko sie wyjasnilo w miare szybko takze z reka na sercu moge polecic ta fimre :-D
byl Leos, bylo czarne kombi w Tdi bylo biale kombi w Tdi, jest brazowe kombi w dieslu
saszi
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: pomorskie
Auto: VW
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Tonny S » 2 lutego 2006, 20:08

Streat napisał(a):a jesli sie nie myle to tu na forum ktos cos marudzil na Unitronika.
W wiekszosci chodzilo o osobiste zagrywki kilku osob i to ich sprawa.

Streat napisał(a):No i chcialbym zeby to wystrojono w jednym miejscu.

To jedz do Master's-a albo do Aligatora Master's Katowice.

BTW zalozyc turbo od 130 to zadna rzezba :| zakladasz tak samo jak od 110 rozni sie tylko jednym - sposobem podlaczenia weza gumowego od IC do turbiny i gdzie tu jest rzezba ?? a majac zrobiona przejsciowke to plag&play.

Sam mialem w poprzednim Leonie takiego moda.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez AdamTower » 2 lutego 2006, 20:19

Także kiedyś rozmawiałem z Toorą i rzeczywiście, nie bawi się w mechanikę, także odmówił mi montażu turbiny. Jednak udzielił kilka praktycznych wskazówek za co mu jestem wdzięczny.
Ale mówił, że ma jakiegoś znajomego z którym współpracują i tam polecał ewentualne prace mechaniczne...spytaj....
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Streat » 2 lutego 2006, 20:19

Tonny S, no i tez tak mowilem ze nie powinno byc problemow. Ale oni twierdza inaczej...wywarli na mnie dosc pozytywne wrazenie tylko to ze nie chca sie podejmowac zalozenia innego turbo jak seryjne :?
Streat
Cupra
Cupra

Postprzez uki » 2 lutego 2006, 20:41

Tonny S napisał(a):Mozna i tu http://www.autobodex.waw.pl/ - koles pisze u Master'a na forum i widac, ze ma pojecie o tym co robi - to chyba nawet Marka znajomy.

Znam i polecam :!:

Robilem u niego fabię
uki
Sport
Sport

Auto: O2BKD V50

Postprzez Colgate » 2 lutego 2006, 21:11

Streat napisał(a):Tonny S, no i tez tak mowilem ze nie powinno byc problemow. Ale oni twierdza inaczej...wywarli na mnie dosc pozytywne wrazenie tylko to ze nie chca sie podejmowac zalozenia innego turbo jak seryjne :?

Firma Diagtronik nie zajmuje się przeróbkami mechanicznymi aut, ale zawsze poleca godnych zaufania ludzi, ktorzy dane przerobki moga zrobic.
Mysle, ze spokojnie mozesz skorzystac z firmy AutoBodex - poleci Ci ja zarowno Diagtronik jak i Master's. Ja i Uki również mamy pozytywne doswiadczenia.
Jesli sie boisz to jedz do ASO... :roll:
Colgate
Sport
Sport

Auto: Passat B7

Postprzez Streat » 3 lutego 2006, 09:51

http://www.autobodex.waw.pl/

No to poki co Pan Bogumil jest jedyna chetna osoba na dokonanie modu 110 -> 130.
Wiecej szczegolow bede wiedzial w poniedzialek. Dzieki wszystkim za pomoc.
Streat
Cupra
Cupra

Postprzez Jazwes » 3 lutego 2006, 11:15

Streat, moim zdaniem nie ma się co zastanawiać , jeśli trzeba wymieniać turbo to po co stać w miejscu, jak można przy okazji zamontować turbo od 130PD, które jest bardziej rozwojowe od tego z ASV.

W Warszawie masz mnóstwo miejsc, gdzie taką przeróbkę Tobie zrobią.
Zrobisz to między innymi w:
Unitronic, Autobodex, Bokserska Autoserwis

Streat napisał(a): jesli sie nie myle to tu na forum ktos cos marudzil na Unitronika. Tak mi cos swita ale to juz bylo jakis czas temu ze byly problemy z poprawka programu czy cos...

Nie ma się co oszukiwac Andrzej nie jest zbyt polularny w "oficjalnym" kręgu.
Ale nie zmienia to faktu, że jest to fachowiec najwyższej klasy, i szczezrze powiedziawszy nie znam osobiście nikogo, kto byłby niezadowolony z roboty w Unitronic.

Sam zleciłem zrobienie mechaniki w Unitronic (Zamiana turbo, FMIC, Wydech) i jestem bardzo zadowolony, robota jest wykonana bardzo profi, i spokojnie robię trasy po 1200Km bez obawy, że "coś" się wysunie, czy zepsuje.

Oczywiście Unitronic nie jest jedynym rozwiązaniem, z tego co wiem Pan Bogumił z Autobodex, również zna się na rzeczy, i nie jedną turbinę zmienił :wink:
Jazwes
Sport
Sport

Auto: Toledo BKD

Postprzez Streat » 3 lutego 2006, 18:05

Wlasnie wrocilem z Unitronica. W poniedzialek jeszcze porozmawiam z Panem Bogumilem i podejme decyzje gdzie robic: Diagtronik+Autobodex czy Unitronic.

BTW Chyba ze 3 razy przejechalem kolo Unitronica zanim sie zorientowalem gdzie to jest...potem sobie jeszcze postalem 20 minut zanim Pan Andrzej w koncu skonczy rozmawiac z kolega przez telefon...ech pierwsze wrazenie o Panu Andrzeju niezbyt pozytywne :roll:

Poki co jestem bardziej sklonny robic w Diagtroniku bo oni maja akurat tak czas ze nie bede musial czekac...a mi sie wlasnie sesja skonczyla wiec moge teraz oddac auto a w unitornicu musialbym czekac

Jeszcze raz dzieki chlopaki :-)
Streat
Cupra
Cupra

Postprzez Tonny S » 3 lutego 2006, 20:58

Streat napisał(a):Chyba ze 3 razy przejechalem kolo Unitronica zanim sie zorientowalem gdzie to jest...potem sobie jeszcze postalem 20 minut zanim Pan Andrzej w koncu skonczy rozmawiac z kolega przez telefon...ech pierwsze wrazenie o Panu Andrzeju niezbyt pozytywne Rolling Eyes
Hahhah - tez jak bylem tam 1 raz to smigalem w kolko haha.

BTW norma, ze ma sie takie wrazenie tez takie mialem (o to wlasnie chodzilo osobom, ktore malo przychylnie wypowiadaly sie na temat Andrzeja na forum i choc nie ma banera - club ma nadal znizki), chyba wszyscy takie maja co nie oznacz, ze nie ma wiedzy - poprostu ma taki styl bycia - inny tuner z kolei proponuje by isc sobie zwalic za ... firme ;-) ale co z tego jak ma wiedze a o to tobie chodzi - stanowczo okreslaj swoje wymagania i potrzeby a bedzie 100% satysfakcja nie bede sie wypowiadal stronniczo ;-) i tak wybor nalezy do Ciebie my tylko proponujemy a proponujemy z najlepszych w kraju jak i nie z czolowki europejskiej.

www.compsport.pl
www.diagtronik.pl
www.tdi-tuning.pl
www.unitronic.pl
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Streat » 6 lutego 2006, 14:45

No i wybor padl na Unitronic.

Chcialem w Diagtroniku robic no ale oni nie chca podmienic mi turbo na to ze 130. Bylem w u Pana Bogumila (autobodex) i ten odmowil podmiany...ech powiedzial ze za zimno mu jest i nie chce w takim mrozie robic :| Powiedzial mi jeszcze ze jak mi sie nie pali to moge do wiosny tak pojezdzic i wtedy zrobic...

Nie bede tak jezdzil gdy mi samochod na wyzszych obrotach zaraz w tryb awaryjny przechodzi a na zimno turbo przerywa....troszke sie zawiodlem.

Teraz musze poczekac az bedzie wolny termin w Unitronicu a poki co PSJ :?
Streat
Cupra
Cupra

Postprzez Jazwes » 6 lutego 2006, 14:49

Streat, dobry wybór, na pewno będziesz zadowolony :brawo:
Jazwes
Sport
Sport

Auto: Toledo BKD

Postprzez Łuki » 7 lutego 2006, 13:37

Street nie pekaj - wybrałeś dobrze.
Pierwsze wrażenie nie jest najlepsze ale z Andrzejem nie bierzesz ślubu tylko on Ci fure ma zrobić a co do jakości wykonywanych usług możesz spać spokojnie.
elo
Łuki
Sport
Sport

Auto: BMW 320d Touring

Postprzez Streat » 7 lutego 2006, 13:49

Łuki, Streat :wink:

To jest skrot dzielnicy gdzie kiedys mieszkalem i nie, nie mieszkalem w pudelku kartonowym na ulicy :mrgreen:

No i dzieki mam nadzieje ze dobrze wybralem. Wkrotce pochwale sie (mam nadzieje) ladnym wykresikiem :-)

Jazwes, na forum nie ma wykresu Twojego autka :?:
Streat
Cupra
Cupra

Postprzez Łuki » 7 lutego 2006, 15:36

Streat napisał(a):Łuki, Streat :wink:

mała literówka :wink:
elo
Łuki