Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tonny S napisał(a):Patee, nie bedzie pasowac do Leona - to jest do silnika wzdłuznego a nie poprzecznego. Turbo jest od AWX - Super, A4, Passat.
Tonny S napisał(a):Patee, nie bedzie pasowac do Leona - to jest do silnika wzdłuznego a nie poprzecznego. Turbo jest od AWX - Super, A4, Passat.
O czym ty piszeszDTM napisał(a):bedzie pasowac tylko trzeba miec jeszcze kolektor
Małe wyjasnienie KKK montowana jest w Ibizach a Garet GT17xx w autach klasy GolfIVJazwes napisał(a):Turbina od ASZ ,konkternie model KKK KP39P.
Nie ma jedynie z tego co słyszalem to KKK sa mniej wytrzymałe ale to nic pewnego.Patee napisał(a):czy jest roznica miedzy GT a KKK w wynikach pozniej?
Sama turbina da poczucie bezpieczenstwa, bo jest duzo trwalsza od seryjnej - wystarczy porownac grubosc oski wirnika - u mnie bez strojenia softu pod turbo 130 autko zdecydowanie lepiej smigało powyzej 3000 obr ale stracilo na dole. Podsumowujac bedzie lepiej ale ja bym robił to z wtryskami i FMIC i bedzie lux bajera ~ 160 KM, auto nie bedzie puchło latem, nic ci sie nie potopi w silniku (oczywiscie jak zrobisz u profesjonalisty)Patee napisał(a):czy sama turbina cos da w ASV czy raczej wtryski trzeba i FMIC zeby mialo rece i nogi?
Patee napisał(a):Okej, rozumiem.
Natomiast co trzeba by bylo jeszcze zmienic aby osiagnac moc chipowanej 130tki?
Czyli moce okolo 175 koni. Rozumiem ze pompa tak? Jaki to koszt?
Tonny S napisał(a):O czym ty piszeszDTM napisał(a):bedzie pasowac tylko trzeba miec jeszcze kolektorbedziesz robił kolektor pod turbo z AWX
jak mozesz kupic turbine od ASZ i ja zamontowac plag&play
. AWX-a montuja własciciele Ibizek poprzedniej generacji, bo łapy silnika nie pozwalaja na zamontowanie turbiny z kolektorem.
Jazwes napisał(a):Patee, sama turbina dużo nie da.
Przy zmianie turbo warto zrobić wtryski i IC, wtedy po korekcie softu można liczyć na okolice 15xx 16xx KM, i jakieś 330 340 ładnie wymodelowanych NM. Wszystko zalezy od egzemplarza, na więcej nie pozwoli pompa.
rob555 napisał(a):Patee napisał(a):Okej, rozumiem.
Natomiast co trzeba by bylo jeszcze zmienic aby osiagnac moc chipowanej 130tki?
Czyli moce okolo 175 koni. Rozumiem ze pompa tak? Jaki to koszt?
Pompa 11 koszt ok 1.5k zl. Przy takich modach turbo od 130 moze puchnac...
a co powiesz na moc ok 170-180 bez zmiany pompy![]()
tutaj maly dowod(dodam tylko ze teraz po wywaleniu EGR'a i zmianie kolektora ssacego na ten od ASZ'ta jest odczuwalna roznica oczywiscie na +
)
wykres przed wywaleniem EGR'a i z ori kolektorem
Jazwes napisał(a):a co powiesz na moc ok 170-180 bez zmiany pompy![]()
tutaj maly dowod(dodam tylko ze teraz po wywaleniu EGR'a i zmianie kolektora ssacego na ten od ASZ'ta jest odczuwalna roznica oczywiscie na +
)
wykres przed wywaleniem EGR'a i z ori kolektorem
Piękny wykres, jeszcze nie widziałem nigdy tyle KM wyciągniętych na ori pompie
Jazwes napisał(a):Piękny wykres, jeszcze nie widziałem nigdy tyle KM wyciągniętych na ori pompie
rob555 napisał(a):Jazwes napisał(a):Piękny wykres, jeszcze nie widziałem nigdy tyle KM wyciągniętych na ori pompie
Nie to zebym sie czepial ale taki strzal z momentu z samiuskiego dolu to dosyc ryzykowna sprawa. Zapewne pierdniecie niesamowite ale korby i sprzegla tego nie lubia...
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości