Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
taaaa te moduly komfortu sa bardzo wadliwe, padaja w co drugim leonie... Masz cos z mechanizmem manualnym zamka drzwi kierowcy.qaz napisał(a):zamiennik zamka założyny padł by po tygodniu, jak sprawdzał mechanik to podobno padł moduł komfortu, że nie daje takiego napięcia jak trzeba, dodam że oświetlenie w środku czasem nie działa
z ta wadliwością użyłem ironii. qaz, na pewno nie grzebal przy tym i nie zrobil zwarcia wiec czemu ma byc uwalony komfort? Pewnie jakiś partacz nie wie co jest to wymieni mu wszystko co się da aż dojdzie do tego co jest uszkodzone.adasbb napisał(a):Wadliwe jak wadliwe, jak się grzebie przy zamkach drzwi przy podłączonym akumulatorze, to padająWiem, bo sam tak uwaliłem moduł drzwi kierowcy :p
Robal_26 napisał(a):adam1.9TDI, ewidentnie zimne luty w zamku, nie ma kontaktu a podczas drgań styki się stykają i działa poprawnie ,pewnie w ciepłe dni nie było problemu bo metale nagrzewając sie zwiększa swoja objętość i wówczas ma połączenie a w zimne dni kurczy i już jest problem.
Pawisco napisał(a):U mnie taka sytuacja: gdy otwieram drzwi przednie lewe, przednie prawe, tylnie lewe - brak światełek w drzwiach, brak światełka w podsufitce brak brzęczka przy włączonych światłach. Gdy otwieram drzwi tylnie prawe - świeci w nich światełko, zapala się w podsufitce. Od czasu do czasu (raz na kilka miesięcy) zapalą się lampki gdy otworzę drzwi kierowcy, ale jest to chwilowe. Od czego w ogóle zacząć i co powinienem zrobić? Dodam, że dwa razy zmieniałem zamek w drzwiach kierowcy. Temat dokucza mi od 4 lat, czyli o kiedy kupiłem auto i chciałbym go wreszcie naprawić.
Robal_26 napisał(a):zapewne chodzi ci o klamkę zewnętrzną ?
Dawid2 napisał(a):To chyba normalne. Za pierwszym razem odryglowujesz zamek a za drugim otwierasz drzwi.
Marcinxxx napisał(a):jaki bo mnie też czeka taki zakup a chciałbym nówke.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości