Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Plama oleju i buczenie

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Plama oleju i buczenie

Postprzez Hexus » 23 października 2015, 13:51

Panowie właśnie wróciłem z pracy zauważyłem plamę oleju dość gęsta wyglądając na świeżą niestety nie jestem w stanie sprawdzić czy to moja czy nie bo leje mega i z tad pytanie od jakiegoś czasu słyszę buczenie jakby w lewym przednim kole czy to się jakoś może łączyć z tym olejem i co może być przyczyna pytam bo dziś cały dzień ma lać a nie mam garażu a nie chce jeszcze z tym jechać i płacić bez upewnienia się ciekło jakby z lewej strony z pod zderzaka nie kolo kola wiem ze pytanie z pytki bo bez obejrzenia silnika nie ma co ale co tam się znajduje ze może ciec?
Hexus
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Plama oleju i buczenie

Postprzez Tracer2 » 23 października 2015, 14:53

Kontroluj stan oleju w silniku , albo gazeta pod silnik na postoju, a buczy Ci pewnie łożysko w kole bo to częsta usterka.
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Region: mazowieckie
Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Re: Plama oleju i buczenie

Postprzez przemco » 26 października 2015, 18:29

sprawdź czy olej pod autem jest w miarę przeźroczysty /raczej ze skrzyni/ czy raczej ciemny "czarny" /raczej z silnika/.... buczenie może być ze skrzyni biegów z powodu niskiego poziomu oleju jak się jakieś uszczelnienie wywaliło.... lub jak kolega podpowiedział łożysko w kole....
.... żółwim tempem do celu....
.... Sociedad Espanola Automoviles de Turismo....
.... 158KM 390Nm....
przemco
Signo
Signo

Auto: Leon
Silnik: ASV 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel