Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
od tego bym zaczął - to standardowa usterka w 1.6 i dokładnie daje takie objawy.roniak123 napisał(a):Sprawdz czujnik położenia wału korbowego, miałem podobnie, u mnie wykręcilem, przeczyściłem i gaśniecie ustało
habowskimateusz napisał(a):Panowie wykonałem następujące rzeczy:
Dobra mam jeszcze jeden problem, samochód zgaśnie po czym odpalam go (czasem z trudem) i on sam dodaje gazu! Dodaje go tyle ze potrafi dociągnać do 5000 obrotów.
koka napisał(a):Mam to samo ... EGR nowy i zaadaptowany, przepustnica wyczyszczona i zaadaptowana i jak odpalam to obroty idą na 2000 i zaraz spadają do normalnych ... nie mam już zdrowia do tego auta
Szymko napisał(a):W sensie, że zapalasz, obroty na sekundę wchodzą na 2 tysiące i za chwilę spadają do normalnych? Jeżeli tak to u siebie w AZD mam tak samo i przyjąłem, że ten typ tak ma po prostu.
marcin7x5 napisał(a):Sprawdzałeś ten evap ?
Miałem dokładnie to samo w moim AKLu - Czujnik położenia wałka świrował a czujnik położenia wału padł. Dolny odpowiada za odpalanie a górny wadliwy pokazuje brak mocy. Jak zrobisz logi i wywali bład czujnika położenia wału (halla) to niektórzy specjaliści mówią, że ten bład może być, bo silnik nie pracuje - wrong! Po wymianie czujnika błąd znikłhabowskimateusz napisał(a):Dobra mam jeszcze jeden problem, samochód zgaśnie po czym odpalam go (czasem z trudem) i on sam dodaje gazu! Dodaje go tyle ze potrafi dociągnać do 5000 obrotów.
Ten problem po zrobieniu powyższych rzeczy nie został wyeliminowany niestety ...
Ktoś ma jakiś pomysł ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość