Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
jedi napisał(a):w wersji 290 nie ma 2ki
maciek89 napisał(a):No dobra jestem po modyfikacji wydechu. Miało być OEMowo, ale wyszedł OEM++.Chciałem się ograniczyć do modyfikacji na 290, czyli pozbycie się środkowego tłumika, ale poszliśmy dalej i został wykonany układ o pełnym przelocie (z kwasówki) od katalizatorów do tłumika końcowego, który razem z końcówkami pozostał seryjny, więc wszystko wygląda ori.
![]()
Pomimo obaw w środku jest cicho. Ok, jest trochę głośniej, ale to minimalnie. Jak mamy tryb Cupra i działa sound actuator to i tak nie robi to różnicy. Wydech nie jest uciążliwy przy wysokich prędkościach, głownie w tylnej partii słychać, że coś się dzieje.W trybie Cupra często pierdzi i strzela przy ujęciu gaz. Właściwie przy szybkiej zmianie biegów, czy szybkim odjęciu gazu pierdzi trochę jak DSG (mam skrzynię manualną)- to słychać akurat wyraźnie. W trybie Komfort nie strzela w ogóle, także można spokojnie jechać z mamą do kościoła.
https://www.youtube.com/watch?v=AKjfsmDysUo
Niestety się rozpadał deszcz ze śniegiem, więc pozostał zadaszony parking.
VVojtek84 napisał(a):Kurczę ja w ST z tego roku mam cały wydech w jednym kawałku![]()
Od DP do tylnego zderzaka wiec jeśli będę wymieniał to całość żeby w razie W robić podmianke :/
mat1600 napisał(a):Tak, kombi ma zaimplementowany wydech ze Skody Superb 1.8 TSI - praktycznie zero charakteru, nie wspominając o sportowym brzmieniu
1) kompletny układ wydechowy ze sportowym katalizatorem w cenie 6500 zł
2) kompletny układ wydechowy bez katalizatora w cenie 5500 zł
3) układ wydechowy typu catback w cenie 3500 zł
4) sam downpipe w cenie 2000 zł
5) zestaw downpipe + katalizator w cenie 3000 zł
6) klapa do regulacji głośności w cenie 2000 zł
Jeżeli chodzi o koncowki to proponujemy okrągłe w rozmiarze do wyboru 100mm lub 90mm, cięte lub proste. Możemy również wykorzystać fabryczne końcówki wtedy od zestaw od 1) -3) można odjąć kwotę 500 zł.
Powyższe ceny zawierają srebrne koncowki, natomiast za dodatkowa dopłata mozemy zaoferowac:
- czarne ceramiczne 200 zł za szt
- tytanowe 800 zł za szt.
- carbonowe 700 zł za szt.
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość