Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Nie w 1.9 TDi a powinna zapalic sie lampka od oleju, taka sama jak w kazdym innym aucie.dzik69ku napisał(a):ale czujnik jakości oleju wskazujący na wcześniejsze serwisy olejowe związane ze stylem jazdy i jakością oleju(słyszałem że były takie montowane w dieslach)?
dzik69ku napisał(a):rozmawialelem z Mastersem na ten temat
potwierdzil ze w moim silniku jest czujnik jakosci oleju
dzik69ku napisał(a):dlaczego?
na wyswietlaczu pojawilo mi sie "sevice 3000 km" ,okolo 6000 km od wymiany oleju i kasowania inspekcji.
przejachane mam 65 000 km i wskazania wyswietlacza wskazywaly sevice co 15 000km regularnie , nikt nie zmienial zakresu wskazan przegladow
Asgaard napisał(a):a możeby tak sprawdzić w jakimś etosie czy innej etce jak jest w niej podpisany ten czujnik w misce w tym samochodzie?
Tonny S napisał(a):kubus1, gdzie robiles auto i napisz skad jestes (zmien w profilu - chyba nie ma sie czego wstydzic.)bo jako uzytkownik forum jestes zobowiazany do tego, nie dotyczy to wylacznie pelnoprawnych clubowiczow
dzik69ku napisał(a):Wszyscy tutaj piszecie ze istnienie takiego czujnika w seacie jest niemozliwe,wiec kto ma racje ?
kubus1 napisał(a): Generalnie to nie za bardzo im ufam, także jak Pan powiedział, że trzeba wymienić czujnik to mnie nie przekonał.
kobak83 napisał(a):zaświeca się na pomarańczowo i pojedyńczy sygnał dźwiękowy
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości