Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Odłączanie akumulatora przy wymianie sprężyn

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Odłączanie akumulatora przy wymianie sprężyn

Postprzez Ponczysuaw » 14 sierpnia 2016, 07:58

Witam wszystkich,
jak w temacie - czy przy wymianie sprężyn amortyzatorów z przodu w Leonie i ustawianiu zbieżności trzeba z jakiegoś powodu odłączać akumulator? Dla mnie to trochę nielogiczne, ale możliwe, że się na tyle nie znam. Przez to zresetowało mi się radio, a nie mam kodu do niego, żeby odblokować i zastanawiam się, czy zgłosić to w ramach reklamacji, albo zlecić to innej firmie i wystawić rachunek warsztatowi, który mi to "zafundował".
Podobnie jest z automatycznym blokowaniem drzwi po przekroczeniu 20 km/h, bo też już nie działa (przycisk sprawny) i wiem, że wystarczy ustawić jedną zmienną przy użyciu VAGa, ale tego sam też nie zrobię...
Robić im o to wszystko burzę, czy sobie darować?
Ponczysuaw
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: ALH 1.9

Reklama

Re: Odłączanie akumulatora przy wymianie sprężyn

Postprzez Dominik46145 » 4 września 2016, 12:18

Rób burzę ja miałem wymieniane cale zawieszenie i nie było żadnej potrzeby odłączania akumulatora
Dominik46145
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.9 TDI
Silnik: AXR 1.9

Re: Odłączanie akumulatora przy wymianie sprężyn

Postprzez kornat » 4 września 2016, 12:27

Odłączenie akumulatora przy wymianie sprężyn w zawieszeniu 100% mechanicznym :D Ciekawe co by mówili jakby ciągnął temat dlaczego trzeba odłączyć.
Rób im burzę, nie teraz kombinują z rozkodowaniem radia, a jak nie to niech zlecą to fachowcowi i pokryją z własnej kieszeni.
kornat
FR
FR

Auto: 1M
Silnik: AHF 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel