Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
A w ASV jest coś takiego?mk5 napisał(a):zawór ciśnienia paliwa w pompie
Amos21 napisał(a):Amos21
leoTDI napisał(a):Pytanie: dlaczego Ty NIE odpalasz NATYCHMIAST?! (i to dosłownie) po zgaśnięciu kontrolki świec żarowych?!
kornat napisał(a):leoTDI napisał(a):Pytanie: dlaczego Ty NIE odpalasz NATYCHMIAST?! (i to dosłownie) po zgaśnięciu kontrolki świec żarowych?!
A zauważyłeś, że mimo zgaśnięcia kontrolki świece jeszcze grzeją i dopiero po chwili słychać pyknięcie przekaźnika?
mk5 napisał(a):Pewnie że napiszę, Tobie jakby sięb udało wczesniej rozwiązać problem, to też daj znać.
cristo napisał(a):Czekacie jeszcze jakiś czas po zgaśnięciu kontrolki świec?
cristo napisał(a):Odpalacie z wciśniętym pedałem gazu?
cristo napisał(a):Grzejecie np po 2 razy?
chlorek napisał(a):Zawsze łącznie z gaszeniem.
cristo napisał(a):Grzejecie np po 2 razy?
cristo napisał(a):Odpalacie z wciśniętym pedałem gazu?
kurex napisał(a):WTF ?. Gdy go gasisz to gasisz go na 4tyś obrotach. ?
chlorek napisał(a):kurex napisał(a):WTF ?. Gdy go gasisz to gasisz go na 4tyś obrotach. ?
Gdzie ja napisałem 4tyś?.
Poczytaj trochę jak zadbać o koło dwumasowe.
esde napisał(a):A nie mówisz przypadkiem o pedale sprzęgła, a nie gazu?
kurex napisał(a):A na temat gazu to jest jakaś nowość. ?
I tak nic to nie daje. Pedał gazu jest "aktywny" w momencie uzyskania przez silnik prędkości biegu jałowego - czyli jakieś 903 rpmcristo napisał(a):Odpalacie z wciśniętym pedałem gazu?
term3 napisał(a):Chyba nie spalona ropa i lekko obroty falują
chlorek napisał(a):Odłącz EGR i go zaślep od dołu, założę się że będzie o niebo lepiej
Miałem kiedyś Polo 6N z '96 roku i tam z tymi zamkami to była masakra. Myślałem, że w Leonie już to poprawili - myliłem się. Mi nie chciały zamknąć się drzwi pasażera i to przy -2*C.PaVLo napisał(a):po tym jak zamek od kierowcy zamarzł i nie dało się drzwi zamknąć
Raczej Maras2003 ma rację. Coś musi być na rzeczy. Jeden wtrysk będzie gorszy, jedna świeca nie dogrzeje i tak będzie się zachowywał.MałaMi napisał(a):Wszystko ok było
MałaMi napisał(a):Wszystko ok było, olej też. No nic, nie będę kombinować.
mlynek napisał(a): Miałem kiedyś Polo 6N z '96 roku i tam z tymi zamkami to była masakra. Myślałem, że w Leonie już to poprawili - myliłem się. Mi nie chciały zamknąć się drzwi pasażera i to przy -2*C.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości