Pacjent Leon II 1,6 8v
Po odpaleniu silnika miga kontrolka ładowania (czerwony akumulator), oprócz tego jest jakiś ogólny problem z elektroniką, przestała się otwierać prawa szyba, chwilowo był objaw znikających kontrolek po przekręceniu kluczyka oraz po odpaleniu nie zaswiecał się wyświetlacz ukazujący przebieg. Problem wystąpił nagle, wcześniej było wszystko ok.
Po podłaczeniu poprzez interfejs Delphi w zakładce "Deska rozdzielcza" wyświetla się błąd:
00003 Sterownik - stały
Ładownie jest prawidłowe: 13,9v
Dodam że tuż przed wystąpieniem usterki demontowałem licznik bo był brudny w środku (został wyczyszczony), zrobiłem potem ok 20km bezproblemowo, następnie auto trafiło na "wiosenne mycie" - wnętrze, silnik itp. Odebrałem z myjni przejechałem 10 km zostawiłem auto na noc. Następnego dnia zaczęły wsytępować te objawy.
Myslalem ze podczas mycia silnika zalali mi ECU, zdemontowałem podszybie sprawdziłem kostki, komputer - suche. Rozebrałem ECU i dwa luty na nim są lekko czarne, może to być przyczyną?
Ktoś ma jakiś pomysł? Skupić się na wymianie/ naprawie ECU, czy może bardziej na sprawie licznika? (może coś uszkodziłem/zruszyłem podczas czyszczenia? - no ale przeciez 20km bylo wszystko ok)
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki