przez 1410 » 19 lipca 2017, 22:17
Poproszę o radę gdyż zbieram wszelkie sensowne opinie na ten temat. Ostatnio byłem swoją Cuprą w ASO VW na wymianie rozrządu, pompy wody, przeglądzie olejowym i filtrowym. Otóż po wykonaniu serwisu, odjeżdżając pare kilometrów i próbując nieco przyśpieszyć poczułem szarpanie i auto jakby zaczęło się dławić i pojawiły się drgania . Działo się to zwłaszcza na 4 i 5 biegu gdy chciało się nieco przyśpieszyć . Jako, że serwis był już zamknięty, nie zawróciłem do niego lecz skontaktowałem się następnego dnia rano w tej sprawie z serwisem i dzisiaj byłem na diagnostyce zaistniałego problemu. Otóż według serwisu, winowajcą takiego zachowania samochodu jest : wtryskiwacz na 2 cylindrze, za co ASO chce wraz z wymianą około 1000zł. Jako ,że z samochodem nie było do momentu serwisu absolutnie żadnego problemu, bardzo mnie ta sytuacja zaskoczyła. Nie ukrywam ,że nie wierzę w takie zbiegi okoliczności. ASO tłumaczy się ,że wymiana rozrządu i serwis który przeprowadzili, nie mógł w żaden sposób wpłynąć na uszkodzenie wtryskiwacza. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Wszelkiego rodzaju sensowne odpowiedzi mile widziane.