Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Mechanizm różnicowy?

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Mechanizm różnicowy?

Postprzez domurb14 » 25 lipca 2017, 09:39

Witam serdecznie. Chciałbym zapytac was czy miał ktoś może podobne objawy co ja i czy sobie z tym poradził. Mianowicie mam taka przypadłość ze przy przyspieszaniu samochodem słychać gwizdanie/piszczenie. Na każdym biegu tak jakby dźwięk był inny, raz mocniejszy raz słabszy. Na jedynce i dwójce w granicach normy troszku gwizda natomiast najgorzej jest na trójce i czwórce. Na piątce jest już trochu lepiej i na 6 tez w miarę jest. Gwizdanie/piszczenie pojawia tylko podczas przyspieszania jak puszczę gaz to się uspokaja. Mechanik tak na szybko powiedział mi ze to mechanizm różnicowy ale mówił ze nie robił przy takim aucie i nie jest pewien.
Bardzo bym prosił o pomoc tych co mieli takie problemy i doszli do tego co to jest. Pozdrawiam.
Moje auto to seat Leon 1p silnik 2.0 tfsi i wszystko fabrycznie nic nie było zmieniane. Moc 185 koni a przebieg to 160 tysięcy i jestem go pewien.

-- 25 lipca 2017, 10:39 --

Problem rozwiązany. Okazało się ze było za mało oleju w skrzyni i takie cuda się działy. Na szczęście do końca się nie skończyła skrzynia i po wlaniu nowego oleju słychać lekkie buczenie ale do przeżycia to jest:) pozdrawiam

-- 25 lipca 2017, 10:39 --

Problem rozwiązany. Okazało się ze było za mało oleju w skrzyni i takie cuda się działy. Na szczęście do końca się nie skończyła skrzynia i po wlaniu nowego oleju słychać lekkie buczenie ale do przeżycia to jest:) pozdrawiam
domurb14
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1p
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna