Temat dotyczy Seata Toledo II 1.6 16v 2002 r. Czytałem na tym forum chyba wszystkie wątki, w których była mowa o podobnym problemie, jednak nigdzie nie znalazłem takich samych objawów jak u mnie. Przejdę więc do rzeczy: dźwięk ten dochodzi z przedniej części podwozia, jakby z okolic kół, przegubów, czy skrzyni biegów. Zaczyna być słyszalny powyżej 20-30 km/h, po przejechaniu kilkuset metrów (tak jakby coś musiało się rozgrzać i dopiero zacząć stukać?). Jest dość nieregularny, czasem chrobota z mniejszą, czasem większą częstotliwością. Nasila się przy skręcie w prawo (ale podczas jazdy na wprost czy w lewo też słychać). Nie jest zależny od obrotów, biegu, występuje także na luzie i/lub wciśniętym sprzęgle, dlatego raczej wykluczam skrzynię biegów jako przyczynę. Występuje to na każdym rodzaju nawierzchni, na idealnie równej również, dlatego raczej nie podejrzewam zawieszenia. Działo się tak zarówno na zimowych oponach na felgach stalowych, jak i obecnie na letnich na alufelgach. Mechanik przejechał się moim seatem i stwierdził że to lewy przegub wewnętrzny. Po jego wymianie w kwestii chrobotu nic się nie zmieniło

Pozdrawiam!