Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[5F] aktualizacje map Europy na karcie SD

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: 5F - aktualizacje map Europy na karcie SD

Postprzez Songo93 » 13 grudnia 2018, 10:05

Jesli chcecie pelna aktualizacje mapy Polski to polecam pobrac je z strony skoda. Sam tak zrobilem. Sposob dosc prosty. na OTOMOTO szukacie (najlepiej octavia) nr VIN i nastronie dealera testujecie numery do momentu ukazania sie nawigacji zblizonej do seatowskiej.

Prosciej moge tutaj zamiescic VIN auta, z ktorego korzystam, badz udostepnic plik gotowy.

Bo nie wiem czy ktos zauwazyl, ale na stronie VW - paczka nr 5, gdzie niby zawarta jest Polska, jej tam fizycznie nie ma.

Zglaszalem juz ten problem na stronie, ale kazdy ma to w d****.

https://www69.zippyshare.com/v/pyxcFqpN/file.html
Songo93
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: CZCA 1.4

Reklama

Postprzez dragonflymr » 13 grudnia 2018, 12:10

Tak się zastanawiam, obecnie ma w 6P0 wersję 915 ECE1 2018. Teraz mapy są zupełnie inaczej podzielone, czy uważacie że może być jakiś problem po wrzuceniu na kartę SD np. Europe 4? Zapewne nie będzie to miało już kodu ECE1, ale chyba to nie problem?

Zastanawiam się co to jest MapCare service do którego odnoszą się w instrukcji aktualizacji:

Do not rewrite on the original SD card if you are not absolutely sure that you have the MapCare service!
Rewriting the SD card without hiring the MapCare service may cause data loss!

-- 13 grudnia 2018, 12:31 --

Songo93 napisał(a):Prosciej moge tutaj zamiescic VIN auta, z ktorego korzystam, badz udostepnic plik gotowy.

Jeśli możesz wrzucić VIN (albo podesłać na priv) to z miłą chęcią. A co jest lepszego w mapach od Skody? Bardziej aktualne niż Seat i VW?

-- 13 grudnia 2018, 13:10 --

Eleonor napisał(a):Polska w Europe 3, Europe 4, Europe 7 i wszędzie z gwiazdką * teilweise (* częściowo)

Dobrze wiedzieć że gwiazdka oznacza częściową aktualizację (cokolwiek by to nie znaczyło?) bo na angielskiej stronie Seat nie ma nigdzie info co ta gwiazdka oznacza a we wszystkich paczkach przy Polska jest :-(
dragonflymr
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Cupra 300 ST
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Songo93 » 13 grudnia 2018, 14:12

Nie sa lepsze. VW, Seat i Skoda jada na tym samym wozku. Tlumacze.
Seat zatrzymal sie z akualizacjami na poziomie 915 - HERE juz nie udostepnia aktualiazcji za darmo (konsultantka, z ktora rozmawialem, zalecila kontakt ze sprzedawca, aby u nich w serwisie dokonac update).
VW ma moze aktualne mapy, ale znowu w paczce nr 5 (tam jest cala Polska) - tej Polski jako pliku z mapami nie ma.
Natomiast Skoda ma zaktualizowane mapy i dzialaja bez zarzutu. Nalezy pamietac, aby podmienic pliki overall i product na te, ktore mamy obecnie na karcie. W poscie wyzej dalem link z apk ponizej wklejam juz gotowy link z tym VIN, z ktorego osobiscie korzystam.

http://updateportal.skoda-auto.com/pl-P ... E4J0188496
Songo93
Stella +
Stella +

Postprzez dragonflymr » 13 grudnia 2018, 14:32

Songo93 napisał(a):Nie sa lepsze. VW, Seat i Skoda jada na tym samym wozku. Tlumacze.
Seat zatrzymal sie z akualizacjami na poziomie 915 - HERE juz nie udostepnia aktualiazcji za darmo (konsultantka, z ktora rozmawialem, zalecila kontakt ze sprzedawca, aby u nich w serwisie dokonac update).
VW ma moze aktualne mapy, ale znowu w paczce nr 5 (tam jest cala Polska) - tej Polski jako pliku z mapami nie ma.
Natomiast Skoda ma zaktualizowane mapy i dzialaja bez zarzutu. Nalezy pamietac, aby podmienic pliki overall i product na te, ktore mamy obecnie na karcie. W poscie wyzej dalem link z apk ponizej wklejam juz gotowy link z tym VIN, z ktorego osobiscie korzystam.

http://updateportal.skoda-auto.com/pl-P ... E4J0188496

Dzięki za link. Piszesz cały czas o mapach od VW, zaglądałeś na stronę Seat do której był link w tym wątku. Porównując to co pokazał się na stronie Skody do tego co jest na stronie Seat nie widzę zasadniczych różnic - chyba że wiesz o jakiś?

-- 13 grudnia 2018, 15:32 --

Dodatkowo na stronie Seat w paczce 5 (zakładam że chodzi o Europe 5) nie ma Polski w opisie:

Europe 5:
Andorra, Belgium, Germany, France, Ireland, Iceland, Italy, Luxembourg, Malta *, Monaco, Netherlands, Austria, Switzerland, United Kingdom, Liechtenstein, San Marino, Vatican City

Polska jest w Europe 3, 4 i 7 - ta ostatnia zawiera najwięcej innych krajów więc chyba tej użyję - jeśli nie ma czegoś co faktycznie przemawia za mapami Skody.
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez Songo93 » 13 grudnia 2018, 15:56

Napisalem to mysla o innych, jezeli cos powielam albo odpowiedzi nie maja sensu to moge je usunac. Problem polega na tym, ze seatowska strona mi nie dziala, albo mam ******* link. Pomyslalem, ze nie jestem jedyny, stad tez moja wstawka.
Songo93
Stella +
Stella +

Postprzez dragonflymr » 13 grudnia 2018, 16:19

Songo93 napisał(a):Napisalem to mysla o innych, jezeli cos powielam albo odpowiedzi nie maja sensu to moge je usunac. Problem polega na tym, ze seatowska strona mi nie dziala, albo mam ******* link. Pomyslalem, ze nie jestem jedyny, stad tez moja wstawka.

Nie o to chodzi, każde info jest pomocne, wielkie dzięki że się nim podzieliłeś. Chodziło mi tylko o to dlaczego korzystać z map Skody jeśli (przynajmniej tak to wygląda) są dostępne nowe mapy Seata (1030).

Z tego co piszesz masz problem z pobraniem map ze strony https://www.seat.com/owners/your-seat/n ... n-6p0.html - czy dobrze rozumiem? Dziwne bo ta strona raczej prosta jest bez żadnych wodotrysków. Krótki opis i linki do plików zip. Po kliknięciu od razu pojawia się okienko do zapisu na dysku.

Chyba że nie zrozumiałem i możesz ściągnąć ale jest problem z instalacją?
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez Tomektr » 13 grudnia 2018, 21:08

Ale patrząc na Skode i Seata to te paczki się różnią (zestawieniem państw). W Seacie nie ma np Polski i UK w jednej paczce i co oznaczają * bo przy Polsce są wszędzie w 3,4 i 7??? Na Skodzie paczka 4 i 5 nie pokrywa się ze zdjęciem państw.
Tomektr
TopSport
TopSport

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon FR MY18 150KM
Silnik: CZEA 1.4

Postprzez dragonflymr » 13 grudnia 2018, 21:09

Tomektr napisał(a):Ale patrząc na Skode i Seata to te paczki się różnią (zestawieniem państw). W Seacie nie ma np Polski i UK w jednej paczce i co oznaczają * bo przy Polsce są wszędzie w 3,4 i 7???

Jak już było w wątku * oznacza niekompletną aktualizację - cokolwiek to znaczy :-(
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez Songo93 » 14 grudnia 2018, 09:15

dragonflymr napisał(a):
Songo93 napisał(a):Napisalem to mysla o innych, jezeli cos powielam albo odpowiedzi nie maja sensu to moge je usunac. Problem polega na tym, ze seatowska strona mi nie dziala, albo mam ******* link. Pomyslalem, ze nie jestem jedyny, stad tez moja wstawka.

Nie o to chodzi, każde info jest pomocne, wielkie dzięki że się nim podzieliłeś. Chodziło mi tylko o to dlaczego korzystać z map Skody jeśli (przynajmniej tak to wygląda) są dostępne nowe mapy Seata (1030).

Z tego co piszesz masz problem z pobraniem map ze strony https://www.seat.com/owners/your-seat/n ... n-6p0.html - czy dobrze rozumiem? Dziwne bo ta strona raczej prosta jest bez żadnych wodotrysków. Krótki opis i linki do plików zip. Po kliknięciu od razu pojawia się okienko do zapisu na dysku.

Chyba że nie zrozumiałem i możesz ściągnąć ale jest problem z instalacją?

Problemem jest to, że strony mi w ogóle nie wyświetla, ale to zdaje się być problem w10, mniejsza.
Wracając do problemu oznaczenia panśtw *(gwiazdką), z informacji ze strony jak i od konsultanta, wynika, że kraj z takim oznaczeniem jest tylko częściowo zaktualizowany. Co ciekawsze. Na stronie Skoda paczki z Polską są bez, również VW, ale znowu w paczce brakuje plików.
Songo93
Stella +
Stella +

Postprzez dragonflymr » 14 grudnia 2018, 09:15

Songo93 napisał(a):Problemem jest to, że strony mi w ogóle nie wyświetla, ale to zdaje się być problem w10, mniejsza.
Wracając do problemu oznaczenia panśtw *(gwiazdką), z informacji ze strony jak i od konsultanta, wynika, że kraj z takim oznaczeniem jest tylko częściowo zaktualizowany. Co ciekawsze. Na stronie seata paczki z Polską są bez, również VW, ale znowu w paczce brakuje plików.

Hmm, czy mam rozumieć że wszystkie paczki w których podana jest Polska faktycznie nie zawierają mapy Polski? Można to jakoś sprawdzić bez instalowania?
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez Songo93 » 14 grudnia 2018, 10:35

dragonflymr napisał(a):
Songo93 napisał(a):Problemem jest to, że strony mi w ogóle nie wyświetla, ale to zdaje się być problem w10, mniejsza.
Wracając do problemu oznaczenia panśtw *(gwiazdką), z informacji ze strony jak i od konsultanta, wynika, że kraj z takim oznaczeniem jest tylko częściowo zaktualizowany. Co ciekawsze. Na stronie seata paczki z Polską są bez, również VW, ale znowu w paczce brakuje plików.

Hmm, czy mam rozumieć że wszystkie paczki w których podana jest Polska faktycznie nie zawierają mapy Polski? Można to jakoś sprawdzić bez instalowania?

Jak zapewne koledzy zauważyli, mapy są podzielone na paczki. Każda paczka zawiera coś innego.
Seat - paczki z mapą Polski są z gwiazdką (czyli częściowo zaktualizowana)
VW - j/w tylko tutaj dodatkowo jest paczka z kompletną aktualizacją Polski (ale po wypakowaniu RAR mapy w ogóle nie ma, są wszystkie kraje z opisu, a Polski brakuje mimo iż ona jest w opisie)
Skoda - no i tutaj każda paczka jest bez gwiazdki i wygląda na to, że mapy są kompletnie zaktualizowane.
Songo93
Stella +
Stella +

Postprzez dragonflymr » 14 grudnia 2018, 11:40

Sprawdziłem archiwa ze Skody i Seat. Zakładam że mamy znajdują się w katalogu \maps\00\sds\ - czy to słuszne założenie?
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez Songo93 » 14 grudnia 2018, 14:25

Tak.
Songo93
Stella +
Stella +

Postprzez dragonflymr » 14 grudnia 2018, 16:26

Songo93 napisał(a):Tak.

Dzięki
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez Songo93 » 17 grudnia 2018, 09:19

Ja mam jeszcze do was takie pytanko. Czy u was również w nawigacji wybierając zakładkę widok macie napisane dodatkowe okno przez V, czyli dodatkoVe okno?
Songo93
Stella +
Stella +

Postprzez flito » 18 grudnia 2018, 10:38

Songo93 napisał(a):czyli dodatkoVe okno?

tak
flito
Signo
Signo

Auto: Seat LEON
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez dudek_jd » 18 grudnia 2018, 18:34

Panowie, muszę Wam przyznać że nie wiem czemu macie problem z aktualizacją, sprawdzałem przed chwilą i... ściągam jeszcze nowsze mapy 1115 (mam 1030). No więc nie trzeba nic kombinować z VINami czy paczkami!!!!!!

Krok po kroku:
Idziemy tu:
https://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/de/de/index/downloads/maps-download#/
Wybieramy GOLFA:
bis 2015- do 2015r.-
ab 2015 - od 2015
ab 2017 - od 2017- Leon polift

Wybieramy Discover Media jeśli mamy NAviSystem (z kartą SD)
Wybieramy Discover Pro jeśli mamy NaviSystemPlus (z dyskiem twardym)

Nie naciskamy "Download fur Windows" ani "Download fur Mac" tylko jedziemy nizej i tam mamy pakiety do wyboru, ja zawsze ściągałem 1 i zawsze działało. Teraz ściągam 1115, jutro spróbuję wgrać.

Powodzenia!
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
dudek_jd
Sport
Sport

Auto: Leon 5F
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Cubaza » 18 grudnia 2018, 19:19

Ja ostatnio wrzucałem mapy 1115 i nie miałem problemów z aktualizacją. Mapy działają, ale i tak nie będę raczej używać(raczej będę dalej używać Waze lub Google Maps).
Cubaza
Sport
Sport

Auto: 5F
Silnik: benzyna inny

Postprzez dragonflymr » 18 grudnia 2018, 20:28

Cubaza napisał(a):Ja ostatnio wrzucałem mapy 1115 i nie miałem problemów z aktualizacją. Mapy działają, ale i tak nie będę raczej używać(raczej będę dalej używać Waze lub Google Maps).

Przez ciekawość - o ile to nie problem - mógłbyś sprawdzić jak aktualne są te mapy - np. czy jest na nich obwodnica Radomia albo nowe odcinki obwodnicy Kielc?
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez sql » 19 grudnia 2018, 07:02

Czy tego .7z wrzucamy bezpośrednio na kartę, czy trzeba go rozpakować?
sql
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez dragonflymr » 19 grudnia 2018, 09:57

sql napisał(a):Czy tego .7z wrzucamy bezpośrednio na kartę, czy trzeba go rozpakować?

Trzeba wypakować bezpośrednio na kartę, nie wrzucać do żadnego folderu na karcie (przynajmniej tak jest w instrukcji)
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez dudek_jd » 19 grudnia 2018, 12:29

dragonflymr napisał(a):
sql napisał(a):Czy tego .7z wrzucamy bezpośrednio na kartę, czy trzeba go rozpakować?

Trzeba wypakować bezpośrednio na kartę, nie wrzucać do żadnego folderu na karcie (przynajmniej tak jest w instrukcji)

Dokładnie. ZRÓB KOPIĘ ZAPASOWĄ DANYCH NA KARCIE!! Możliwe że będziesz musiał "podmienić" plik overall.nds z folderu maps->eec->eec_wld oraz product.nds z maps->eec
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
dudek_jd
Sport
Sport

Postprzez Cubaza » 20 grudnia 2018, 06:29

dragonflymr napisał(a):
Przez ciekawość - o ile to nie problem - mógłbyś sprawdzić jak aktualne są te mapy - np. czy jest na nich obwodnica Radomia albo nowe odcinki obwodnicy Kielc?

Przepraszam, dopiero teraz to zauważyłem. Wieczorem sprawdzę bo będę w aucie.
Cubaza
Sport
Sport

Auto: 5F

Postprzez dragonflymr » 20 grudnia 2018, 08:30

Cubaza napisał(a):Przepraszam, dopiero teraz to zauważyłem. Wieczorem sprawdzę bo będę w aucie.

Spoko, nie pali się :-) z góry dzięki!
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez kaCuCh » 20 grudnia 2018, 13:29

Google dopiero niedawno zaktualizowało Radom, a jeszcze w piątek nie było nowych odcinków S7 w okolicach Kielc, więc nie liczyłbym, że mapy VW będą to już miały :)
Toledo 1M 1.8 AGN
Cupra R 1M 1.8T BAM
Cupra R 1P 2.0TSI CDLA@360
Altea XL 5P 1.8TSI CDAA@197 DSG7 MY11
Cupra 300 ST 4drive DSG6 MY18
Jest Cupra Ateca MY21
W drodze MB GLB35 AMG
kaCuCh
Sport
Sport

Auto: C300 ST 4drive

Postprzez dragonflymr » 20 grudnia 2018, 14:26

kaCuCh napisał(a):Google dopiero niedawno zaktualizowało Radom, a jeszcze w piątek nie było nowych odcinków S7 w okolicach Kielc, więc nie liczyłbym, że mapy VW będą to już miały :)

Koło Kielc było sporo zmian, niektóre jakiś czas temu (np koło Chęcin/Morawicy), a Radom też jakiś czas temu - może jednak dali radę chociaż z Radomiem :-)
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez kaCuCh » 20 grudnia 2018, 14:40

Jechałem tamtędy w piątek i kazało mi objeżdżać, a jak mimo wszystko pojechałem prosto, to jechałem przez pole :)
Toledo 1M 1.8 AGN
Cupra R 1M 1.8T BAM
Cupra R 1P 2.0TSI CDLA@360
Altea XL 5P 1.8TSI CDAA@197 DSG7 MY11
Cupra 300 ST 4drive DSG6 MY18
Jest Cupra Ateca MY21
W drodze MB GLB35 AMG
kaCuCh
Sport
Sport

Auto: C300 ST 4drive

Postprzez dragonflymr » 20 grudnia 2018, 19:20

kaCuCh napisał(a):Jechałem tamtędy w piątek i kazało mi objeżdżać, a jak mimo wszystko pojechałem prosto, to jechałem przez pole :)

OK, ale na której wersji map? 1030 z Seata, 1115 z VW?

Czyżby też Mystery Blue na rozkładzie? Jeśli tak to to samo u mnie :-)
dragonflymr
Sport
Sport

Postprzez SebaR » 23 grudnia 2018, 19:50

dudek_jd napisał(a):Panowie, muszę Wam przyznać że nie wiem czemu macie problem z aktualizacją, sprawdzałem przed chwilą i... ściągam jeszcze nowsze mapy 1115 (mam 1030). No więc nie trzeba nic kombinować z VINami czy paczkami!!!!!!

Krok po kroku:
Idziemy tu:
https://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/de/de/index/downloads/maps-download#/
Wybieramy GOLFA:
bis 2015- do 2015r.-
ab 2015 - od 2015
ab 2017 - od 2017- Leon polift

Wybieramy Discover Media jeśli mamy NAviSystem (z kartą SD)
Wybieramy Discover Pro jeśli mamy NaviSystemPlus (z dyskiem twardym)

Nie naciskamy "Download fur Windows" ani "Download fur Mac" tylko jedziemy nizej i tam mamy pakiety do wyboru, ja zawsze ściągałem 1 i zawsze działało. Teraz ściągam 1115, jutro spróbuję wgrać.

Powodzenia!

Na polifcie nie działa

-- 23 grudnia 2018, 20:50 --

...ale jak się podmieni folder z plikami ECC na ten z poprzedniej wersji to odpala. Co do poprawności działania to sprawdzę w najbliższym czasie.
SebaR
Stella +
Stella +

Region: opolskie
Auto: LEON ST FR

Postprzez ggregorii » 19 stycznia 2019, 18:17

Siema ludziska dawno nie zaglądałem i się pogubiłem. Mam wersje jak na zdjęciu. TO co mam w zasadzie ściągnąć bo jak wszedłem na HERE to tam wszystko inaczej mojego staruszka chyba już nie ma :(

Obrazek

-- 19 stycznia 2019, 19:17 --

Hej mam takie mapy "P72_N60S3MIBS2_EU_NT" i Map Care wykupione. Pojemnosc karty to 8GB . Sciągnołem ze strony seata "P175_N60S5MIBH3_EU_NT_Q1.18" i co z tego jak to sie nawet na kartę nie zmieści. Bezsens tak czy siak muszę kupić nowa kartę a ASO ?, Jakie są ostatnie mapy o wielkości do 8GB ?. Nie wiem tylko czemu na stronie seata podają rocznik od 2013 do 2018 skoro mój 2015 i mapy już nie pasują :(
ggregorii
Sport
Sport

Region: lubelskie

Postprzez mczelny2401 » 19 stycznia 2019, 18:47

Masz jednostkę mib 1 więc tylko nowa karta z mapami ale moim zdaniem nie warto do tego staruszka :wink:
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
mczelny2401
FR
FR

Region: podkarpackie
Auto: Leon ST FR

Postprzez ggregorii » 19 stycznia 2019, 19:11

Nowa karta to tyle co TomTom z dożywotką :)
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez mczelny2401 » 19 stycznia 2019, 19:18

Google maps i yanosik za free :wink:
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
mczelny2401
FR
FR

Postprzez ggregorii » 19 stycznia 2019, 19:26

Czyli tacy użytkownicy jak ja zostali "wydymani" :-) Podejrzewam ze i w ASO mogą mieć problemy jak to już taki staroć.
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez mczelny2401 » 19 stycznia 2019, 20:02

Karte w ASO kupisz bez problemu wystarczy podać nr vin
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
mczelny2401
FR
FR

Postprzez ggregorii » 19 stycznia 2019, 22:15

No tak kartę kupie, ale co dalej ? Karta będzie z danymi mapami a dalej? Co nowa aktualizacja to nowa karta. Gra nie warta świeczki :-)
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez mczelny2401 » 20 stycznia 2019, 08:26

Na karcie bedą aktualne mapy i to tyle :wink:
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
mczelny2401
FR
FR

Postprzez ggregorii » 20 stycznia 2019, 11:12

Macie może ostatnie mapy dla pojemności do 8GB? bo nie mogę nigdzie z najść już.
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez mczelny2401 » 20 stycznia 2019, 11:16

ggregorii napisał(a):Macie może ostatnie mapy dla pojemności do 8GB? bo nie mogę nigdzie z najść już.

Nic nie skopiujesz .Karta może być przypisana tylko do jednej jednostki mib
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
mczelny2401
FR
FR

Postprzez ggregorii » 20 stycznia 2019, 11:28

Oj chodzi o to ze przegapiłem chyba ostatnia aktualizacje z mapami 8gb. Kartę mam swoją tylko muszę na nią te mapy skopiować ale nigdzie już znajsć nie mogę bo weszły nowe po 28 gb.
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez mczelny2401 » 20 stycznia 2019, 11:42

Map care już ci się skończył wiec na karcie którą posiadasz już nic nie podmienisz bo ich nie przyjmie
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
mczelny2401
FR
FR

Postprzez ggregorii » 23 stycznia 2019, 21:21

Orientuje się ktoś czy V13 to karta z najnowszymi mapami. Na stronie seata nie ma nawet wzmianki o aktualizacjach mapy. Dopiero w NL znalazłem.

-- 23 stycznia 2019, 22:21 --

Ok pięknie to zabezpieczyli. Kupując nowe mapy z kartą dostaje się książeczkę z kodami i serwis musi to aktywować. Jednorazowo każda karta przypisana do jednego egzemplarza Leona. Mogli dać za jakaś cenę chociaż przedłużenie MapCare. Raczej większość ich oleje. Kupiłem raz i więcej nie zamierzam.
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez dudek_jd » 23 stycznia 2019, 22:16

no trochęlipa. W nowszych update nawigacji to pół godziny roboty włączając w to ściągnięcie 12gb...
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
dudek_jd
Sport
Sport

Postprzez Tom_O » 27 stycznia 2019, 23:07

Czy jakiś niezależny zakład wgrywa mapy do MIB1 ? (Leon z 2015r)
W ASO sami wiecie jakie są ceny nowej karty...
Leon ST FR
Tom_O
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez ggregorii » 28 stycznia 2019, 19:44

Chyba nie ma takiego magika plus do tego nie ma nawet skąd ściągnąć map. Te na stronie niby do MIB1 są a zawierają 2X GB danych. JA kupiłem teraz najnowsze w ASO i mają standardowo 8 gb i jakieś kody do aktywacji.
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez ryszard777 » 29 stycznia 2019, 08:44

- ile zaplaciles za ta mape 5FO , czy wgrywali w Aso i z jakiego roku
ryszard777
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez [gypsymh] » 29 stycznia 2019, 14:31

A ja odczytałem mapy z karty V1. Pobralem mapy ze strony seata 6P0. Sprawdziłem pliki, a a następnie podmieniłem wszystkie dane z mapami. Później karte w port i testy. Wszystko działa. Mapy które podmieniłem miały datę 18.11.2018
M@r[!n LEON 1M- repels ARL+++by Kobzyr/brakes 312-256/dual Flash-Multimap/full fis/podwójne kierunki
LEON 5F CUPRA 280 2.0TFSI/DSG/BLACK PERFORMANCE/ORANGE PAKIET
[gypsymh]
Sport
Sport

Auto: LEON 1M
Silnik: ARL 1.9

Postprzez ggregorii » 29 stycznia 2019, 18:33

Ja dałem 99 euro jakieś 400 zł. A ze mam wizytę w ASO to muszą mi to aktywować. Wraz z kartą są kody z książeczką do aktywacji.

Obrazek

[gypsymh] napisał(a):A ja odczytałem mapy z karty V1. Pobralem mapy ze strony seata 6P0. Sprawdziłem pliki, a a następnie podmieniłem wszystkie dane z mapami. Później karte w port i testy. Wszystko działa. Mapy które podmieniłem miały datę 18.11.2018

Masz 6P0 być może ci się MapCare nie skończył, albo skończył a wrzuciłeś mapy z 2018 dla tego poszło. Ja mam kartę v14 i mapy z 2019 roku.
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez andrzejpredator » 29 stycznia 2019, 23:27

Czy aktualizowal ktos z was Navi System plus ( z dyskiem)?. Ściągnąłem aktualizację https://www.seat.com/owners/your-seat/n ... -plus.html rozpakowalem bezposrednio na kartę i nie poszlo. Wedlug instrukcji dla Navi System Plus wystarczy sciagnac aktualizacje na kartę i powinno pójść, nic nie pisza, że trzeba mieć Map Care wykupione itp.
andrzejpredator
Signo
Signo

Auto: seat leon st fr 2018

Postprzez pab567 » 30 stycznia 2019, 06:51

A wrzuciłeś bezpośrednio do folderu głównego na karcie? Daj screenshot tak żeby było widać ścieżkę
Jednostki infotainment w grupie VAG to moje hobby i nie tylko
pab567
Sport
Sport

Auto: Mustang

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja