Witam, miałem stare jakieś tanie chińskie zarniki 4300k, które bardzo słabo świeciły, jeden pasł więc kupiłem Osram Xeranic 4300K, po wymianie problem wyglada tak, że barwa jest jasna i idealna ale światło z lampy oświetla miejsce do około 2m przed autem a dalej jest tylko taka wąska struga światła o szerokości około 30cm i długości max 4-5m, taka sama struga z jednej i drugiej lampy. Zarniki raczej włożyłem dobrze bo nie da się ich inaczej włożyć, spotkał się ktoś kiedyś z czymś podobnym? Mam nadzieje, że w miarę jasno opisałem problem.
Byłem na skp i wysokość jest odpowiednia, sam je jeszcze delikatnie podniosłem ale świecą dziwnie według mnie. Poniżej na zdjęciach zaznaczyłem czerwoną linią co widzę jadąc w ciemnym miejscu, a najdalszy punkt jednej ze strug światła to max jakieś 4,5m..
No właśnie nie wiem, bo na starych żarnikach chińskich normalnie świeciły, w sensie nie było tak jak teraz tylko standardowa jednomierna smuga światła na całej szerokości.
Kiedyś słyszałem,że bardzo dobrą firmą byli. Później się popsuli i paprali robotę. Nie wiem jak teraz jest z nimi. Wiem,że w Poznaniu dobrze robili ale nie pamiętam firmy. Ktoś od nas na forum nawet polecał.
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ Jest biturbo