Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sonor napisał(a):Kostki od wentylatorów naturalnie że odpinalem.
Nie odpiołem tylko kostki od czujnika wkręconego w chłodnice
sonor napisał(a):Niestety, działa tylko jeden bieg w tym od klimy
sonor napisał(a):Czyli ten od klimy do naprawy, a ten od chłodzenia silnika do wymiany ?
sonor napisał(a):U mnie nie działa większy. Mniejszy działa gdy włączam klimatyzację , duży już nie.
brtk napisał(a):Jeżeli w małym działa Ci I bieg, to drugi zapewne też, bo II bieg mało kiedy się psuje
Dulson napisał(a):Test wentylatorów na tym polega właśnie, większość testów jak zauważysz polega na włączaniu i wyłączaniu. Przykłady na szybko: świece żarówe, grucha od turbo itd., przy włączonej klime z automatu 1 bieg obud wentyli u mnie żeby ruszył wskazanie z 90 co siedzi cały czas równo to potrzebuje 105 lub 106, tak samo przy 75 już mam 90. Wiesz co, prawdopodobnie to jest przez to, żeby zwykły śmieretlnik nie zastanawiał się , że nagle jechał autem miał 84, zatrzymał się i ma 93 stopnie
Tracer2 napisał(a):Mnie tam w ASV z 2001 roku po włączeniu AC wentylatory startowały.
moralez00 napisał(a):Witam. Ma ktoś może schemat przewodów złącza 14 pin modułu wentylatorów dla silnika 2.3 agz.
U mnie już ktoś tam był i wszystkie kable są żółte i 2 zmostkowane.
Super. Wielkie dzięki za pomoc.Dulson napisał(a):moralez00 napisał(a):Witam. Ma ktoś może schemat przewodów złącza 14 pin modułu wentylatorów dla silnika 2.3 agz.
U mnie już ktoś tam był i wszystkie kable są żółte i 2 zmostkowane.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Poszukaj sobie schematu odpowiedniego.
Ktoś tam mówił, że wentylator jest rozbieralny. Niech mi wytłumaczy jak wymienić łożysko od strony śmigła. Wentylatory 1J0 959 455 R i 1J0 959 455 S dla pojazdów AQN,BDE,ARL,AUE,AMK,BAM z klima.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości