Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
colin23 napisał(a):A może cos jest poluzowane z elementów pod samochodem: tłumik, bak ?
radekm napisał(a):Na dodatek słusznie jak zauważył "oczkolek" bardziej słychać jak robi się zimno.
radekm napisał(a):Od około 3-4 tyś. km przebiegu obserwuję dziwne stuki dochodzące z lewej-tylnej części nadwozia w moim Leonie. Zarówno kierowca, jak i pasażer siedzący z tyłu wskazują jednoznacznie kierunek pochodzenia dźwięków (z bagażnika lub nadkola). Stuki nie są metaliczne, bardziej określiłbym je jako plastikowo-gumowe. Słyszalne przy jeździe z niewielką prędkością (30-50km) po nierównej / łatanej nawierzchni, lub po tarce przed skrzyżowaniem.
radekm napisał(a):Witam!
- wyjąłem wszystko z bagażnika, łącznie z zapasem, złożyłem oparcie kanapy, wyjąłem półkę, a stuki jak były tak są.
radekm napisał(a):Nie odzywałem się przez jakiś czas bo żadnych konkretów nie było. Około dwa tygodnie temu serwis orzekł, że przyczyną może być uszkodzona osłona amortyzatora (jej mocowanie).
Właśnie wróciłem z jazdy testowej po wizycie w ASO, i muszę stwierdzić że wreszcie jest OK![]()
Trochę to trwało bo nie mieli części na magazynie (sprowadzenie zajęło około 2 tygodni), do tego uprzednio upierali się, że to z wnętrza pochodzą odgłosy - w sumie 4 wizyty po około 2-3 godziny każda. Suma sumarum jestem szczęśliwy jak dziecko - nic nie stuka
Bardzo dziękuję za wszystkie sugestie.
Rafal_W_wa napisał(a):kolego która osłona... jej mocowanie?
Chodzi o górne łozysko - mocowanie amora ...
czy odboje ?
Czy taką osłonke plastikowa nachodzaca na amorek zeby nie dostał się piach itp?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości