Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Altea - drobne zmiany

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Altea - drobne zmiany

Postprzez gajdar » 8 lutego 2010, 21:48

Zachciało mi sie wymienić radio na 2 DIN .Problem polega na tym że te dostępne 2 DIN-owe ramki mają inny kolor niż plastiki konsoli środkowej,zresztą te ori też piękne nie są(ni to szare ,nie to zieone).
Trzeba było podjąć decyzję : pójść torem AdamTowera ,czy jakimś własnym :PPP
Własny tor oznaczał w moim przypadku malowanie badziewia.Kolor czarny mat ,a na deser ringi by Dido
Zdjęcia nie do końca oddają to co jest (tym bardziej robione w nocy) ,ale..
No i oczywiście wymiany wymagało logo systemu Pioneera :peace:

Obrazek

Obrazek
gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Reklama

Re: Altea - drobne zmiany

Postprzez sat666 » 8 lutego 2010, 22:16

gajdar napisał(a):Zachciało mi sie wymienić radio na 2 DIN .
No i oczywiście wymiany wymagało logo systemu Pioneera :peace:

Zastanawiam sie nad jakims sprzetem 2 din, jaki to jest model Pioneera?

Jak sie sprawuje radio i nawigacja? Czy obsluguje CAN i bedzie dzialac obsluga z kierownicy w Leonie 1P?

Pozdrawiam,
s
TDI+ Obrazek
sat666
Sport
Sport

Auto: Seat Leon FR

Postprzez gajdar » 8 lutego 2010, 22:34

sat666 napisał(a):Zastanawiam sie nad jakims sprzetem 2 din, jaki to jest model Pioneera?

Avic F700BT.Ma czytniki CD/MP3,SD/SDHC i USB,Bluetooth i nawigacje.Nawigacja to, ukryte pod skórką Pioneera ,iGo.

sat666 napisał(a):Jak sie sprawuje radio i nawigacja? Czy obsluguje CAN i bedzie dzialac obsluga z kierownicy w Leonie 1P

Bezposrednio po zakupie mialem ochote tym ebnac o beton.Ale juz sie oswoiłem.Mianowice ma pare wad które w w dosc prosty sposob mozna pousuwac,ale poczatki sa fajne ;) ,np pikanie klawiszy ktore wraz z ze wzrostem, głośności stawało sie coraz bardziej natarczywe.Rozwiazaniem było wyciepnięcie z systemu katalogu z dzwiekami i juz.Ma to jakby nie patrzec Windowsa - WinCe5.0,wiec duzo moza podzialac.
Radio działa super , podobnie jak czytnik sd/usb/cd.Działaja divx.Nawi jest na tyle fajna ze Automapa lezy na karcie w schowku(w razie co).Bluetootha jeszcze sie boje :),ale przymierzam sie.Po wejsciu do auta od razu sie wyniuchał z moim telefonem.
CO do sterowania z kierownicy bedzie potrzebny moduł can-bus.Bo avic nie ma nic po can-ie(przynajmniej nic mi nie wiadomo)
Reasumujac to jest bardziej komp niz radio co mi poczatkowo bardzo przeszkadzało.Ale tak jak mówie w miare upływu czasu coraz bardziej mi sie podoba.I obecnie juz na stale wiem ze zostanie.
gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Postprzez sat666 » 8 lutego 2010, 22:44

gajdar napisał(a): Avic F700BT.Ma czytniki CD/MP3,SD/SDHC i USB,Bluetooth i nawigacje.Nawigacja to, ukryte pod skórką Pioneera ,iGo.

Dziekuje bardzo za opinie. Zastanawiam sie nad AVIC-F900BT, ale musze jeszcze poczytac czy aby napewno ma wszystko co potrzebuje. W kazdym razie mozliwosc odblokowania windowsa to powinien byc duzy plus.

pozdrawiam,
s
TDI+ Obrazek
sat666
Sport
Sport

Auto: Seat Leon FR

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne