Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dlaczego przy otwieraniu drzy opuszczaja się szyby ????

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dlaczego przy otwieraniu drzy opuszczaja się szyby ????

Postprzez pdyzio » 10 lutego 2007, 21:41

Witam.
Mam dość nietypowy problem z moim Leonem, a dokładnie z centralnym zamkiek, ponieważ jak otworze drzwi z pilota, złapię za klamkę drzwi kierowcy to po ich otwarciu opuszczają mi się wszystkie szyby. czy ktoś wie co jest grane. za każdym razem jak otwieram drzi czy to z zewnatrz czy z wewnątrz to szyby automatycznie opadają na dół. dzieje się tak tylko przy otwieraniu drzwi kierowcy. proszę was o radę.
pdyzio

Reklama

Re: Dlaczego przy otwieraniu drzy opuszczaja się szyby ????

Postprzez PiotrekS » 10 lutego 2007, 22:26

pdyzio, nie otwiweraj drzwi :mrgreen: a tak na serio to mysle ze cos jest nie tak z wylacznikiem w drzwiach kierowcy, jest taka opcja aby po przytrzymaniu kluczyka w drzwiach wszystkie szyby sie opuszczaly badz podnosily, grzebales cos przy drzwiach kierowcy ?
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Postprzez pdyzio » 11 lutego 2007, 12:11

Nic nie grzebałem przy drzwiach, gdyż jestem właścicielem Leona dopiero od dwóch tygodni i zdołałem jedynie wymienić olej i filtry. Jeśli chodzi o opcję otoerania szyb lub ich zamykania wszystkich na raz to nic mi na ten temat nie wiadomo. Jak otwieram drzewi z pilota w kluczyku to dopiero po złapaniu za klamkę i pociągnięciu następuje jakby ponowne rozbrojenie zamka czyli rozbrojenie i dwukrotne mrugniecie swiatłami, a po chwili opadają wszystkie szyby które po włączeniu zapłonu trzeba podnosiś do góry. Takie jajca mi ten Leon robi. Ale jak otworzę drzwi i szybko otworzę jeszcze raz z pilota to szyby nie opadną. Co jest grane i ile mnie to może kosztować ?

[ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 ]
A może mi ktoś doradzić jak najlepij zdjąć tapicezkę z drzwi żeby się dostać dośrodka. Chodzi mi o to jak zdjąć osłonę z uchwytu pod rękę żebu dostać się do śrób które trzeba odkręcić aby zdjąć tapicerkę. Próbowałem to zdjąć ale nie chcę uszkodzić tego plastiku pokrutego warstwą gumy. Może ktoś ma metodę na bezkolizyjne zdemontowanie tapicerki :?: :?: :?:
pdyzio

Postprzez DWitek » 11 lutego 2007, 12:46

pdyzio napisał(a):Nic nie grzebałem przy drzwiach, gdyż jestem właścicielem Leona dopiero od dwóch tygodni i zdołałem jedynie wymienić olej i filtry. Jeśli chodzi o opcję otoerania szyb lub ich zamykania wszystkich na raz to nic mi na ten temat nie wiadomo. Jak otwieram drzewi z pilota w kluczyku to dopiero po złapaniu za klamkę i pociągnięciu następuje jakby ponowne rozbrojenie zamka czyli rozbrojenie i dwukrotne mrugniecie swiatłami, a po chwili opadają wszystkie szyby które po włączeniu zapłonu trzeba podnosiś do góry. Takie jajca mi ten Leon robi. Ale jak otworzę drzwi i szybko otworzę jeszcze raz z pilota to szyby nie opadną. Co jest grane i ile mnie to może kosztować ?

[ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 ]
A może mi ktoś doradzić jak najlepij zdjąć tapicezkę z drzwi żeby się dostać dośrodka. Chodzi mi o to jak zdjąć osłonę z uchwytu pod rękę żebu dostać się do śrób które trzeba odkręcić aby zdjąć tapicerkę. Próbowałem to zdjąć ale nie chcę uszkodzić tego plastiku pokrutego warstwą gumy. Może ktoś ma metodę na bezkolizyjne zdemontowanie tapicerki :?: :?: :?:

Zwyczajnie. Czyli cienki śrubowkręt wsuwasz przy drzwiach kierowcy od lewej storny uchwytu i podwadzasz. Spoko nic się nie urwie. Jak odskoczy od lewej strony, to później cały delikatie ręcoma odciągasz równomiernie, pod koniec odciągając klamkę do twierania drzwi. Poza tym opis był kiedyś w dziale DOWNLOAD.
DWitek
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon ASV

Postprzez cebulka » 12 lutego 2007, 09:28

DWitek napisał(a):Poza tym opis był kiedyś w dziale DOWNLOAD.

Kiedyś może i był :-(
cebulka
Sport
Sport

Auto: Silver leo 1.6 16V
Silnik: AUS 1.6

Postprzez gajdar » 12 lutego 2007, 09:42

gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Postprzez cebulka » 12 lutego 2007, 09:58

dzieki :-D
cebulka
Sport
Sport

Auto: Silver leo 1.6 16V
Silnik: AUS 1.6

Postprzez gorsonek » 24 maja 2010, 23:29

PiotrekS, Witam.
Mam dość nietypowy problem z moim Leonem, a dokładnie z centralnym zamkiek, ponieważ jak otworze drzwi z pilota, złapię za klamkę drzwi kierowcy to po ich otwarciu opuszczają mi się wszystkie szyby. czy ktoś wie co jest grane. za każdym razem jak otwieram drzi czy to z zewnatrz czy z wewnątrz to szyby automatycznie opadają na dół. dzieje się tak tylko przy otwieraniu drzwi kierowcy. proszę was o radę.

[ Dodano: Wto 25 Maj, 2010 ]
pISZĘ TO SAMO PYTANIE BO NIE WIEM JAKA JEST PRZYCZYNA?

Na forum nie krzyczymy (nie używamy CAPS-LOCK, czyli nie piszemy dużymi literami). Staszek20VT
gorsonek
gorsonek
Stella
Stella

Auto: leon

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne