Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

woda na pokładzie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

woda na pokładzie

Postprzez luki » 4 maja 2005, 21:40

Witam!
Miał moze ktos juz cos takiego ze z wlotów powietrza(tylko tych dolnych) dostawala sie do srodka woda?Ja mialem cos takiego po raz pierwszy wczoraj, jechalem poza miastem i mocno lało. Po jednej stronie zauwazylem strugę wody. Ciekaw jestem gdzie jest jej źródło[/fade]
luki
Stella +
Stella +

Auto: leon TDI spirit

Reklama

Re: woda na pokładzie

Postprzez saszi » 4 maja 2005, 22:09

znam dwie przyczyny dostawania sie wody do Leonka albo zle zalozony filtr powietrza albo brak zaslepki od dolu nie wiem jak to sie dokladnie nazywa :roll: postaram sie jakos wytlumaczyc sa dwie zaslepki z prawej i lewej strony gdzie zabezpiecza sie auto podczas hamowania :-)
byl Leos, bylo czarne kombi w Tdi bylo biale kombi w Tdi, jest brazowe kombi w dieslu
saszi
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: pomorskie
Auto: VW
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez luki » 5 maja 2005, 13:45

hm szczerze to wytłumaczenie do mnie nie dotarło
luki
Stella +
Stella +

Postprzez saszi » 5 maja 2005, 19:38

luki, lepiej nie potrafie wytlumaczyc bo sam tego nie widzialem :roll:
byl Leos, bylo czarne kombi w Tdi bylo biale kombi w Tdi, jest brazowe kombi w dieslu
saszi
LeonClub Team
LeonClub Team

Auto: VW
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez luki » 5 maja 2005, 19:53

oki poszukam tych zaslepek moze znajde.Dzieki
luki
Stella +
Stella +

Postprzez Tonny S » 6 maja 2005, 06:45

luki, było na forum poszukaj !. jak znajdziesz wklej link zamkne temat.

Pozdro
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez luki » 6 maja 2005, 21:16

ok to poszukam, a moze jakas podpowiedz bo nie mam pojecia jak autor mogl to nazwac
luki
Stella +
Stella +

Postprzez staszek » 6 maja 2005, 21:31

problem tkwi najczęściej w zagiętej dolnej części osłony podszybia którą demontuje się podczas wymiany filtra p/pyłkowego
staszek
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon Sport (AKL)

Postprzez Asgaard » 7 maja 2005, 13:36

ja mam inny problem, woda zbiera mi sie na dole drzwi przy uszczelce, jak otwieram drzwi po tym jak auto stalo na deszczu wylewa mi się woda, wszystko byłoby ok gdyby nie to, że przeważnie jeżdże sam, a więc nikt nie otwiera drzwi pasażera, a co za tym idzie woda z jego strony nie wypływa sobie na zewnątrz tylko przy skręcie w prawo wpływa mi przez uszczelkę do środka samochodu :shock: :shock: wie ktoś co z tym fantem zrobić?
230@430 Leon TDI (sold)
420@593 Eva :twisted:
233@450 A4 quattro :wink:
Asgaard
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon i Eva

Postprzez Barth » 7 maja 2005, 14:44

skrecac w lewo !!!!
:)

Asgaard, zerknij na liste rezerwacji noclegow na zlocik czy wszystko jest ok !!!

http://www.leonclub.pl/forum/viewtopic. ... &start=230
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez Asgaard » 7 maja 2005, 14:50

wyslalem info na gg, jak nie doszło to: jade sam, bede z harrym i danielem_tdi w sobote z rano, na impreze oczywiscie sie pisze, tak samo jak na nocleg i jedzenie :) pozdr
230@430 Leon TDI (sold)
Asgaard
Sympatyk LeonClub

Postprzez olin » 9 maja 2005, 08:32

Asgaard, co do tej uszczelki przy drzwiach to u mnie jest dokladnie tak samo nie wiem czmu tam sie ta woda zbiera w zeszlym roku zbierala mi sie od pasazera a teraz po zimie od kierowcy :roll: ogladalem uszczelki sa ok po zimie stalem na dworze ale ladnie konserwowalem je preparatami przeciw zamarzaniu itp Nie mam pomyslu co to moze byc wiec poki co po kazdym wiekszym deszczu otwieram przednie drzwi na chwilke ze sodka by uniknac wlania sie wody do srodka - wiocha z deka ale juz wole to niz wode w srodku :-(
aha w tylnych drzwiach takiego problemu nie ma
Only one mandarynka :>
olin
Sport
Sport

Auto: Leon Sport

Postprzez Asgaard » 9 maja 2005, 08:49

u mnie też tylko przy przednich drzwiach się tak dzieje
230@430 Leon TDI (sold)
Asgaard
Sympatyk LeonClub

Postprzez olin » 9 maja 2005, 09:55

Asgaard, a jaki masz rok produkcji? moze to ogolnie jakas przypadlosc fabryczna moj to 2000
Only one mandarynka :>
olin
Sport
Sport

Auto: Leon Sport

Postprzez Asgaard » 9 maja 2005, 09:57

2002 więc to nie o to biega...
230@430 Leon TDI (sold)
Asgaard
Sympatyk LeonClub

Postprzez oczkolek » 9 maja 2005, 11:30

A przyglądaliście się dokładnie skąd ta woda wycieka. Może otwory odpływowe, które są na dole (od spodu) w drzwiach są zatkane i woda przelewa się wam do środka auta zamiast przez te otwory uchodzić.
Miałem podobny problem, ale w Golfie.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Asgaard » 9 maja 2005, 13:20

gdyby tak było to woda nie stałaby na uszczelce i nie wylewałaby się po otwarciu drzwi na zewnątrz
230@430 Leon TDI (sold)
Asgaard
Sympatyk LeonClub

Postprzez Pośpiech » 9 maja 2005, 16:12

Heh ... mam dokładnie to samo, ale tylko po stronie kierowcy - po dłuższym postoju na deszczu, otwieram drzwi i wylewa sie woda. Nie ma jej dużo, ale zawsze. Poza tym jakoś nie zbiera się ona podczas jazdy w deszczową pogodę - tylko w czasie postoju :| hmmmm...
Pzdr
Pośpiech
Pośpiech
FR
FR

Auto: nieLeonowy TDCI

Postprzez fragles » 9 maja 2005, 21:14

To cecha nie wada :-) :-) , mój też tak ma a woda wycieka chyba z tej strony w którą jest pochylone auto na postoju bo w czasie jazdy nic się nie zbiera. Podejrzewam że przyczyną są zbyt dobre uszczelki drzwi i woda spływa po ich obwodzie i zostaje na progu między jedną uszczelką tą wokół "futryny" a drugą która jest zamocowana przy dolnej zewnętrznej krawędzi drzwi i po otwarciu wylewa się z progu, zawsze można sobie buty z błota opłukać :-D :-D .
fragles
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.6 8V Signo

Postprzez BeePee » 11 maja 2005, 19:40

To chyba (niestety) standardowa przypadlosc w naszych autkach bo u mnie jest to samo. Ale nic nie jest doskonale :-)
BeePee

Postprzez Streat » 11 maja 2005, 20:17

No to i ja sie dorzuce bo u mnie tez woda stoi od strony pasazera...

Tez jezdze przewaznie sam i mam dokladnie to samo co Asgaard.

Moze nie jest doskonale ale ta woda to troche wkurza :?
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez oczkolek » 11 maja 2005, 20:43

No ja niem wiem albo mam bielmo na oczach albo nie mam żadnej wody. Musicie mi pokazac na zlocie w którym miejscu stoi ta woda.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Łuki » 16 maja 2005, 12:17

W poprzednim miałem tak samo.
Leosie tak mają i tyle.
elo
Łuki
Sport
Sport

Auto: BMW 320d Touring

Postprzez mm.max » 13 lipca 2005, 12:25

Sorrry za odgrzewanie tematu ale zaobserwowałem u siebie jeszcze inną przypadłość jeżeli chodzi o wodę na pokładzie!!

Pod dywanikiem od strony PASAŻERA wyczuwam delikatną wilgoć! Wykluczone jest dostawanie się wody z zewnątrz gdyż dzieje się to w upały.
Krótkie dochodzenie doprowadziło mnie do tego, iż jakaś rurka od klimy być może odprowadzająca wodę za samochód jest pokryta maleńkimi kropelkami wody, które od czasu do czasu kapią sobie na wykładzinkę. Zaznaczam iż ilości tej wody są mikroskopijne leczy po dłuższej jeździ wylgość wyczuwalna jest po dotknięciu ręką pod dywanikiem pasażera.
Czy ktoś z was miał z tym doczynienia, czy należy przeprowadzić bardziej szczegółowe śledztwo celem ustalenia czy wszystkie zaślepki i odpływy są drożne. Czy po prostu tak ma być jeżeli w samochodzie temp. przekracza grubo 30st. a pracująca klima ma tych stopni kilkanaście i proces skraplania się jest naturalny.
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez arek_s » 14 lipca 2005, 08:43

Rowneiz nawiaze do wczesniejszego watku, bo widze ze nikt nie napisał jak ta przypadlość usunac.
Miałem taki problem jak opisujecie. Otoz kiedy samochod postał sobie na deszczu otwierałem sobie drzwi pasażera a tu sru prysznic na stopy. Kiedy nie otwierałem auta i rozpoczalem jazde to kiedy skrecalem w prawo to wola lała sie na dywanik. ... troche to wkurzajace bylo .
Zabralem sie do roboty i rozbebralem drzwi. Okazalo sie ze dziurki odplywowe sa drozne, lecz uszelka która sie znajduje miedzy blacha na drzwiach a drzwiami jest poprostu w jednym miejscu peknieta - łątwo to wyczuc kiedy sie tam podotyka ;) ręka. Skrecilem to ponownie i zaczalem polewac woda okazalo sie ze woda powoli sie saczy wlasnie tedy, potem zbiera na progu i mamy prysznic przy otwariu drzwi. Odkrecilem ta blache od dołu, odgialem ja i napakowalem tam uszczelniacza na całej długości :). Nie pamietam jak sie nazywal, ale takie czarne paskudztwo, po zachnieciu przybralo konsystencje gumy .... i nie jest o silikon bo tak nie smierdzi.
Od tamtej pory mam spokoj i nic mi sie nigdzie nie leje :).

:
pozdrawiam

Arek

Mondziak TDCI, Ibiza TDI AXR
arek_s
Signo
Signo

Auto: srebrne

Postprzez leo » 14 lipca 2005, 14:20

no to ja mam dokladnie do samo co arek_s, woda na progu, po otwarciu wylewa sie na zewnatrz a bez otwierania na skrecie zaczyna sie saczyc do srodka
Daniel i Ania

był fajny Leonek, teraz jest fajna Astra:)
leo
Sport
Sport

Auto: Astra CDTI

Postprzez colin23 » 14 sierpnia 2005, 21:04

mm.max napisał(a):Sorrry za odgrzewanie tematu ale zaobserwowałem u siebie jeszcze inną przypadłość jeżeli chodzi o wodę na pokładzie!!

Pod dywanikiem od strony PASAŻERA wyczuwam delikatną wilgoć! Wykluczone jest dostawanie się wody z zewnątrz gdyż dzieje się to w upały.
Krótkie dochodzenie doprowadziło mnie do tego, iż jakaś rurka od klimy być może odprowadzająca wodę za samochód jest pokryta maleńkimi kropelkami wody, które od czasu do czasu kapią sobie na wykładzinkę. Zaznaczam iż ilości tej wody są mikroskopijne leczy po dłuższej jeździ wylgość wyczuwalna jest po dotknięciu ręką pod dywanikiem pasażera.
Czy ktoś z was miał z tym doczynienia, czy należy przeprowadzić bardziej szczegółowe śledztwo celem ustalenia czy wszystkie zaślepki i odpływy są drożne. Czy po prostu tak ma być jeżeli w samochodzie temp. przekracza grubo 30st. a pracująca klima ma tych stopni kilkanaście i proces skraplania się jest naturalny.

hmmm ja też zauważyłem jak dziś robiłem porządki w aucie właśnie delikatnie wilgotne miejsce pod dywanikiem pasażera. I teraz pytanie: czy to jest wina źle założonego filtra pyłkowego czy coś takiego jak Ty piszesz? Hmm dziwne ...
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez DWitek » 14 sierpnia 2005, 21:52

colin23 napisał(a):
mm.max napisał(a):Sorrry za odgrzewanie tematu ale zaobserwowałem u siebie jeszcze inną przypadłość jeżeli chodzi o wodę na pokładzie!!

hmmm ja też zauważyłem jak dziś robiłem porządki w aucie właśnie delikatnie wilgotne miejsce pod dywanikiem pasażera. I teraz pytanie: czy to jest wina źle założonego filtra pyłkowego czy coś takiego jak Ty piszesz? Hmm dziwne ...

Woda mogła się dostać albo poprzez filtr p-pyłkowy albo poprzez drzwi - tzn. możesz mieć przytkane w drzwiach otwory spustowe i/lub słaby docisk lub uszkoadzoną uszczelkę płyty podnośnika szyb. Trzeba przyuważyć podczas deszczu czy nie cieknie Ci przy drzwiach lub w okolicach wentylatora.

U mnie ciekło przy drzwiach - solution: trochę silikonu i dokręcenie śrub płyty.
DWitek
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon ASV

Postprzez colin23 » 15 sierpnia 2005, 08:33

a gdzie jeszcze oprócz dywanika powinno być mokro gdyby to był źle założony filtr? Bo przecież nie będę teraz na siłe lał wody do samochodu a ciężko mi sprawdzić czy filtr jest dobrze czy źle założony.

ja miałem mokre taki placek 20cm po lewej stronie u pasażera mniej więcej od dolnego wywiewu w górę.
colin23
Sympatyk LeonClub

Postprzez pilpi » 15 sierpnia 2005, 10:15

colin23 napisał(a):ciężko mi sprawdzić czy filtr jest dobrze czy źle założony.

czemu ciężko ? To jest proste. Wyjmij go z poodszybia i jeszcze raz załóż wtedy będziesz pewien chociaż tego że jest prawidłowo zamontowany.
szybszy niż Cupra Ryyyyyy
pilpi
Sympatyk LeonClub

Auto: Toledo

Postprzez colin23 » 15 sierpnia 2005, 10:53

tak też zrobiłem :-) być może faktycznie guma od wewnętrznej strony była zagięta i w tym był problem. okaże się po deszczu :)
colin23
Sympatyk LeonClub

Postprzez DWitek » 15 sierpnia 2005, 11:14

colin23 napisał(a):a gdzie jeszcze oprócz dywanika powinno być mokro gdyby to był źle założony filtr? Bo przecież nie będę teraz na siłe lał wody do samochodu a ciężko mi sprawdzić czy filtr jest dobrze czy źle założony.

ja miałem mokre taki placek 20cm po lewej stronie u pasażera mniej więcej od dolnego wywiewu w górę.

Jeśli to było od strony dolnego wywiewu, to jest to wina filtru, a dokładnie nieprawidłowgo jego założenia (osłon gumowych i plastiku). Gdybyś miał przy drzwiach to wtedy problem od strony drzwi. Jak pisał PILPI załóż go jeszcze raz i dobrze posprawdzaj
DWitek
Sympatyk LeonClub

Postprzez szczepan » 15 sierpnia 2005, 16:38

Witam. Przerczytwj posty z tematu "woda cieknie na dywanik pasażera" Może Ci coś wyjaśni. Pozdrawiam.
szczepan
Sport
Sport

Auto: 1.4 TSI ST XCELLENCE
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez colin23 » 15 sierpnia 2005, 21:35

szczepan napisał(a):Witam. Przerczytwj posty z tematu "woda cieknie na dywanik pasażera" Może Ci coś wyjaśni. Pozdrawiam.

czytałem :-) Tyle że mnie się może wydawac że filtr jest dobrze założony a on gdzies tam cieknie :-) I wtedy dupa. Także chciałem zapytać może jeszcze jedno: którędy woda z filtra dostaje się na dywanik? Bo jak sprawdzałem to nigdzie nie było mokro tylko troche na płaskim.
colin23
Sympatyk LeonClub

Postprzez szczepan » 16 sierpnia 2005, 06:49

Witam. U mnie ciekło z pod schowka na plastik nadlola, taka wkładka półokrągła przy drzwiach. Ale myślę, że równie dobrze może lecieć po blasze pod dywanik. Przypomnę u mnie było pęknięcie przegrodt ściany między cocpitem a kom. silnika. Pozdrawiam
szczepan
Sport
Sport

Auto: 1.4 TSI ST XCELLENCE

Postprzez WojtekTDi » 17 sierpnia 2005, 22:31

a ja mam jeszcze inny problem...zaczela mi woda cieknac od strony kierowcy na dywanik :| troche poogladalem i doszedlem do tego skad to leci...otoz z miejsca pomiedzy podstopkiem i sprzedglem...jak sie konczy wykladzina :/ i teraz nie wiem czy mnie czeka rozbieranie polowy przodu zeby sie tam dostac i dojrzec co dokladnie nie tak :/ problem sie pojawil na poczatku sierpnia....a cala zime bylo oki...oczywiscie woda na progach tez sie zbiera...i w tym temacie dorobic dodatkowa uszczelke? czy co z tym zrobic? bo sie pogubilem
programik + końcówka od Kalińskiego + TS front, back, sides - poszedł do ojca...
OCTA II BKD 146KM/333Nm ->180KM/378Nm - teraz to moja rakieta
WojtekTDi
Sport
Sport

Auto: Leon 110+ :>

Postprzez Pośpiech » 18 sierpnia 2005, 10:38

A u mnie woda kapie (po ostrym deszczu lub po myciu auta) na dywanik pasażera gdzieś spod schowka :( I podobnie jak WojtekTDI nachodza mnie ponure myśli, ze będę musiał pół przodu rozbierać, zeby widzieć skąd to leci :(
Pzdr
Pośpiech
Pośpiech
FR
FR

Postprzez mm.max » 18 sierpnia 2005, 10:45

Chyba wszystkie leony ciekną!!!!!!!!!!!!!

Czym sie martwimy przyjdzie zima wszystko zamarznie i będzie spokój chyba do zadnego leona snieg nie pada do środka :mrgreen:
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez Tonny S » 18 sierpnia 2005, 10:51

mm.max napisał(a):Chyba wszystkie leony ciekną!
Chyba te ze srodka produkcji ;-) i to tyczy sie chyba wszystkich niedomagań tego auta.

Rocznik 2001 - objawów brak
Rocznik 2005 - objawów brak
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez DWitek » 18 sierpnia 2005, 12:58

Inna sprawa, że przyczyną cieknięcia może być niewłaściwa naprawa tych, które miały stłuczkę - źle coś podokręcane, nieodpowiednio założone uszczelki itd itp
DWitek
Sympatyk LeonClub

Postprzez Pośpiech » 18 sierpnia 2005, 13:03

mm.max, fakt - w czasie zimy nic nie kapie ;) No nic - trza będzie kiedyś Leosia rozebrać ... :(
Pzdr
Pośpiech
Pośpiech
FR
FR

Postprzez Silver » 18 sierpnia 2005, 13:22

Oto rady :
1. Cieknie po prawej z okolic schowka - zle zamocowany filtr p/pylkowy (zagieta uszczelka oslony filtra) lub niedrozny uklad odprowadzania wody z klimatyzatora (tylko wersje z klimatyzacja !!!)
- naprawa : dostac sie do filtra , zdemontowac oslone , sprawdzic stan uszczelki (zagiecia) , sprawdzic "lozysko" (mocowanie filtra) - zlozyc wszyskto poprawnie . Ewentulane podejrzane miejsca laczen elementow obudowy filtra z nadwoziem - uszczelnic silikonem.

2. Cieknie z lewej strony na wysokosci nog lub z podszybia - nieszczelnosc przelotek gumowych linki otwierana maski oraz wiazek elektrycznych,wypieta z zaczepow oslona walka idacego do przekladni kierwniczej lub zle zalozona oslona wodna sterownika silnika .
-naprawa: zdemontowac ramiona wicieraczek nastepnia podszybie - sprawdzic czy nie ma zadnych widocznych pekniec na uszczelnieniach elementow nadwozia , sprawdzic stan przelotek gumowych wiazki przedniej oraz zaslepek gum. fabrycznych otworow na podszybiu oraz w scianie grodziowej. Dla pewnosci wszytskie podejrzane miejsca uszczelnic silikonem (j/w).

Bardzo czesto podczas montazu wzmacniaczy lub innych podobnych instalacji (np autoalarm , el. szybki itp) zdarza sie ,ze ktos uszkodzi przelotki w sciane grodziowej lub inne elementy uszczelniajace. Podobnie jest podczas malo fachowych napraw blacharskich ... wszytsko trzeba sprawdzic po swojemu i uszczelnic. :mrgreen:
Milej pracy !!!
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez Pośpiech » 18 sierpnia 2005, 13:31

silver_leon, bardzo ładne podsumowanie :) :brawo:
Jutro lub w sobotę obadam sprawę :) Mam nadzieję, ze to tylko kwestia filtra przeciwpyłkowego ...
Pzdr
Pośpiech
Pośpiech
FR
FR

Postprzez Jumbo » 18 sierpnia 2005, 14:12

Tonny S napisał(a):Rocznik 2001 - objawów brak

Mogę potwierdzić ja mam 2001 i nie mam takich "przecieków" 8)
Jumbo

Postprzez DWitek » 18 sierpnia 2005, 17:20

Jumbo napisał(a):
Tonny S napisał(a):Rocznik 2001 - objawów brak

Mogę potwierdzić ja mam 2001 i nie mam takich "przecieków" 8)

Ja też mam 2001, ale ciekło mi przez drzwi pasażera
DWitek
Sympatyk LeonClub

Postprzez dave » 18 sierpnia 2005, 20:16

Jumbo napisał(a):Tonny S napisał/a:
Rocznik 2001 - objawów brak

Mogę potwierdzić ja mam 2001 i nie mam takich "przecieków"

potwierdzam.. jedyne co to woda zatrzymuje sie gzies na uszczelce i jak sie drzwi otwiera to wyciekni :arrow: to wszystko
13,69 et
dave
Sympatyk LeonClub

Auto: V6T+++

Postprzez pilpi » 18 sierpnia 2005, 21:24

po przyciemnieniu szyb woda lała mi się na na podłogę tył prawa strona. Zdjełem zgarniacz zewnętrzny przy szybie jeszcze raz go założyłem i po problemie.
szybszy niż Cupra Ryyyyyy
pilpi
Sympatyk LeonClub

Auto: Toledo

Postprzez ELAFURO » 16 marca 2008, 18:58

Ja mam Leona z 2002 i miałem taki problem w prawych tylnych drzwiach, przez krótki czas słyszałem "chlapanie", "przelewanie" cieczy. W pierwszym momencie myślałem, że się w baku przelewa do momentu kiedy kolega jadący na tyle wysiadał i zamknął drzwi i to usłyszałem. "Pomachałem" drzwiami i usłyszałem jak się woda przelewa, ruszyłem uszczelką na spodzie drzwi i wyleciało z litr wody. Od tamtej pory sprawdzam po deszczu czy sie nie zbiera ale jak na razie odpukać problemu nie ma.
ELAFURO
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.9 TDI 90

Postprzez tatian » 28 kwietnia 2008, 19:06

Postanowiłem w związku z powtarzającym się problemem napisać co ASO co oni na to. Oczywiście walka z wiatrakami, ale postanowiłem przedstawić tą jakże śmieszną odpowiedź:
Cyt. " Szanowny Panie,
>
> Dziękujemy za wiadomość pozostawioną na naszej stronie internetowej i za
> zainteresowanie produktami marki SEAT.
>
> W odpowiedzi na maila informuję, iż nie posiadamy informacji odnośnie jakiejkolwiek powtarzalności
> usterki o której Pan wspomina.
> Jest ona z pewnością jedynie nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności, który niezwykle rzadko ale może
> zaistnieć. Auto jest bowiem skomplikowanym konglomeratem elementów zarówno mechanicznych jak i
> elektronicznych, które mogą ulec uszkodzeniu.
> Jesteśmy jednak przekonani, że Autoryzowana Stacja Obsługi Seata skutecznie usterkę usunie".
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Postprzez lehoo81 » 31 lipca 2008, 20:55

mialem taki sam problem po wymianie filtra kabinowego na podszybiu - woda zbierała się na wycieraczce od strony pasażera. Moim zdanie filtr byl nieprawidlowo zamontowany, choc mechanicy upierali sie, ze to kanaliki odplywowe byly zatkane, bo auto parkuje "pod chmurka". Do bledu oczywiscie sie nie przyznali, ale filtr wymienili za darmo na nowy :D podobno kanaliki odplywowe tez przeczyscili i od dluzszego czasu jest gut!
taktiken:
przywitaj sie na forum!
lehoo81
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.6

Następna strona

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne