Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mm.max napisał(a):Sorrry za odgrzewanie tematu ale zaobserwowałem u siebie jeszcze inną przypadłość jeżeli chodzi o wodę na pokładzie!!
Pod dywanikiem od strony PASAŻERA wyczuwam delikatną wilgoć! Wykluczone jest dostawanie się wody z zewnątrz gdyż dzieje się to w upały.
Krótkie dochodzenie doprowadziło mnie do tego, iż jakaś rurka od klimy być może odprowadzająca wodę za samochód jest pokryta maleńkimi kropelkami wody, które od czasu do czasu kapią sobie na wykładzinkę. Zaznaczam iż ilości tej wody są mikroskopijne leczy po dłuższej jeździ wylgość wyczuwalna jest po dotknięciu ręką pod dywanikiem pasażera.
Czy ktoś z was miał z tym doczynienia, czy należy przeprowadzić bardziej szczegółowe śledztwo celem ustalenia czy wszystkie zaślepki i odpływy są drożne. Czy po prostu tak ma być jeżeli w samochodzie temp. przekracza grubo 30st. a pracująca klima ma tych stopni kilkanaście i proces skraplania się jest naturalny.
colin23 napisał(a):mm.max napisał(a):Sorrry za odgrzewanie tematu ale zaobserwowałem u siebie jeszcze inną przypadłość jeżeli chodzi o wodę na pokładzie!!
Pod dywanikiem od strony PASAŻERA wyczuwam delikatną wilgoć! Wykluczone jest dostawanie się wody z zewnątrz gdyż dzieje się to w upały.
Krótkie dochodzenie doprowadziło mnie do tego, iż jakaś rurka od klimy być może odprowadzająca wodę za samochód jest pokryta maleńkimi kropelkami wody, które od czasu do czasu kapią sobie na wykładzinkę. Zaznaczam iż ilości tej wody są mikroskopijne leczy po dłuższej jeździ wylgość wyczuwalna jest po dotknięciu ręką pod dywanikiem pasażera.
Czy ktoś z was miał z tym doczynienia, czy należy przeprowadzić bardziej szczegółowe śledztwo celem ustalenia czy wszystkie zaślepki i odpływy są drożne. Czy po prostu tak ma być jeżeli w samochodzie temp. przekracza grubo 30st. a pracująca klima ma tych stopni kilkanaście i proces skraplania się jest naturalny.
hmmm ja też zauważyłem jak dziś robiłem porządki w aucie właśnie delikatnie wilgotne miejsce pod dywanikiem pasażera. I teraz pytanie: czy to jest wina źle założonego filtra pyłkowego czy coś takiego jak Ty piszesz? Hmm dziwne ...
colin23 napisał(a):ciężko mi sprawdzić czy filtr jest dobrze czy źle założony.
colin23 napisał(a):a gdzie jeszcze oprócz dywanika powinno być mokro gdyby to był źle założony filtr? Bo przecież nie będę teraz na siłe lał wody do samochodu a ciężko mi sprawdzić czy filtr jest dobrze czy źle założony.
ja miałem mokre taki placek 20cm po lewej stronie u pasażera mniej więcej od dolnego wywiewu w górę.
szczepan napisał(a):Witam. Przerczytwj posty z tematu "woda cieknie na dywanik pasażera" Może Ci coś wyjaśni. Pozdrawiam.
Chyba te ze srodka produkcjimm.max napisał(a):Chyba wszystkie leony ciekną!
Tonny S napisał(a):Rocznik 2001 - objawów brak
Jumbo napisał(a):Tonny S napisał(a):Rocznik 2001 - objawów brak
Mogę potwierdzić ja mam 2001 i nie mam takich "przecieków"
Jumbo napisał(a):Tonny S napisał/a:
Rocznik 2001 - objawów brak
Mogę potwierdzić ja mam 2001 i nie mam takich "przecieków"
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości