Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
piotrassenior napisał(a):"(auta używane dzień w dzień a nie w weekendy)"
Ibiza II FL 30tys rocznie, VW Polo 6N2 20tys rocznie
mam nadzieję że teraz się podoba.
piotrassenior napisał(a):eRBe napisał(a):Skoro jest taki temat to i ja podpytam ale o palniki xenonowe D2R. Siadł mi jeden palnik więc wypada wymienić oba - warto inwestować np. w Philipsy czy lepszym rozwiązaniem jest kupno jakiegoś zamiennika?
Miałem kiedyś D2R przy Volvo V40 2003r i z tego co pamiętam miałem komplet BOSCHa - fakt cena powala...wzamian jakość i żywotność.
Moje zdanie jest takie żebyś kupił mimo wszystko coś markowego. Na pewno barwa światła chinola dużo odbiega od takiego Philipsa czy Boscha itd. a coś nie chce mi się wierzyć że żywotność chinola równa jest porządnej uznanej marce żarówek.
Sam na drodze widzę gołym okiem chociaż specjalistą oświetlenia nie jestem, kto w xenonie (szczególnie w soczewce to widać) ma porządny żarnik a kto chinola.
czyniu napisał(a):lec - 6 szt SMD 5630 cool white ( ok. 6000K)
eRBe napisał(a):No mi bardzo zależy na żywotności bo w moim aucie niestety dostęp do lampy jest mega utrudniony więc częsta wymiana w grę nie wchodzi. Martwi mnie tylko fakt, iż podobno bardzo wiele podróbek Philipsa można kupić. Instalację mam oryginalną więc i palnik chciałbym, żeby był również dobrej jakości.
Obecnie w moim Leonie 1P stare żarówki H7 mijania świecą na żółto i psują cały efekt z LEDów. Proszę o pomoc w doborze żarówek, tak aby poprawić efekt w reflektorze. Zależy mi głównie na efekcie wizualnym.
lec napisał(a):chciałbym zobaczyc jak je zakładasz w swojej lampie
peter85 napisał(a):Obecnie w moim Leonie 1P stare żarówki H7 mijania świecą na żółto i psują cały efekt z LEDów. Proszę o pomoc w doborze żarówek, tak aby poprawić efekt w reflektorze. Zależy mi głównie na efekcie wizualnym.
Wystarczy przeczytać ostatnie kilka stron tego tematu, wszystko jest napisane, odrobina wysiłku, poza tym tak jak napisał lec pod 6000K nie dobierzesz idealnie żadnych żarówek (wiem bo sam też wcześniej miałem takie ledy) zmieniłem na 5000K i teraz ładnie się to komponuje.
lukas4567 napisał(a):Są jakieś lepsze od Osram night braker plus, dające białe światło??
peter85 napisał(a): Moim zdaniem jeśli jeździsz głównie w mieście i zależy Ci na zimnej barwie to najlepsze są Cool Blue Hyper ale na słabo oświetlone drogi wogóle się nie nadają.
piotrassenior napisał(a):peter85 napisał(a): Moim zdaniem jeśli jeździsz głównie w mieście i zależy Ci na zimnej barwie to najlepsze są Cool Blue Hyper ale na słabo oświetlone drogi wogóle się nie nadają.
Dokladnie...tez sie z tym zgadzam. Gdy slabo jest oswietlona droga, bądź lece w nocy to gdzie tylko mozna zarzucam drogowe na których mam NB+ i jest gitara
peter85 napisał(a):dreadlook, do Osram Hyper tylko Ledy(najlepiej 5000-6000K), zwykłe żarówki nie będą się dobrze komponować.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości