Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
TeddyBB napisał(a):vitek94 Weź sobie ledy najlepiej od razu. 2x W5W i 1x C5W (rurka) 36mm na lampkę do przodu. Do tyłu 2x C5W 36mm. Weź sobie też do bagażnika jedną C5W 41mm. Aha no i na rejestrację 2x C5W (rurka) 36mm ale z CanBus. Do środka wystarczą zwykłe. Polecam użytkownika Rabel_ z allegro, kupowałem już u niego ze dwa razy.
Listek napisał(a):A jakieś opinie o H7 BOSCH PLUS +90% ?
Z ciekawości wszedłem na allegro i widzę, że te się najlepiej sprzedają. Miał ktoś do czynienia ?
borowa napisał(a):borowa napisał(a):Dla odmiany tym razem kupiłem Bosch Plus 90.
Pierwsza żarówka już padła, 3miesiące i 1 tydzień, przebieg lekko ponad 8000kmCzyli wytrzymała 2kkm mniej niż Tungsram Megalight +90%. Które będą następne... czas pokaże
Chyba sprobuje Hyperow, tylko troche obawiam sie o kontrolę policji. ;D
Alicante napisał(a):Jakie żarówki H7 polecacie zeby wytrzymały jak najdłuzej?,
Mam wrazenie ze zmieniam je co kilka miesiecy, zbyt często,
Jak miałem w poprzednim aucie H4 to długo był spokój,
Teraz załozyłem Philipsy longlife, niby mają czterokrotnie dłuższą żywotność, nie sprawdzałęm tego nigdy, ile tak naprawde mi wytrzymują, miałęm juz kilka longlife, Wurth, Tunsgram, Philipsa i wydaje mi sie ze max do pół roku maja żywotnosci, czyli w moim przypadku ~8-9k km; przy jezdzie codziennie...
Troche mnie irytuje ze przepalaja sie tak czesto, wiec juz od dawna kupuje stawiając tylko na żywotność... Teraz mi sie skończyły zapasowe i sie zastanawiam jakie tym razem?
Mi nie zależy zeby świeciły jak xenony, czy mialy bardzo daleki zasięg, tylko zeby długo wytrzymywały...
Alicante napisał(a):tylko zeby długo wytrzymywały...
A jak z widocznością w nocy/w deszczu X-Look'ów w porównaniu do Osram Cool Blue Intense? Pewnie gorzej?
peter85 napisał(a):Nighbraker na pewno da więcej światła ale barwa światła jest raczej żółta i na pewno nie zgra się z postojówkami led 4300K.
sprajtz napisał(a):
Nie powiedziałbym, miałem w swoim W5W Osram Cool Blue Intense 4000K + NB Unlimited i zgrywało się bardzo dobrze. Jedyna wada tych żarówek, to taka, że poświeciły mi niecałe pół roku.
Tygrysek napisał(a):player87, ja mam te dectane xlooki h11 w halogenach (przeciwngielnych), jestem zadowolony
josef napisał(a):Dzisiaj na przeglądzie diagnosta stwierdził, że nie powinienem mieć do podświetlenia tablicy ledów, bo oryginalnie jest zwykła żarówka 5 W, a założona nie spełnia wymogów producenta pojazdu, kpina.
[/quote]Jagiel napisał(a):Szykuję się do wymiany żarników ksenonowych (jeden świeci już na różowo). Podpowiedzcie - jaką temperaturę barwową wybrać? Nie wiem, jakie mam teraz, ale wydaje mi się, że oryginalne 4300 K. Po dołożeniu LED-ów 4700 K z motohid na postojówki widać lekką różnicę (szczególnie nocą) między nimi. Może lepiej kupić coś bielszego, np. 5000K żeby ładnie razem wyglądały? Pewnie najlepiej byłoby kupić 4700 K, ale na Allegro jest takich raptem parę sztuk, więc z dostępnością oryginałów ciężko.
Cross napisał(a): C5W, takie rurki.
- kabina przód 3x C5W i kabina tył 2x W5W tak ?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości